Jdi na obsah Jdi na menu

září 2016

1. 9. 2016

29/9

Milí, kocourek od Bohušky měl včera 4 týdny, už byl poprvé odčerven. Zatím papá jen mlíčko od maminky, jídlo ještě neochutnává. Ale opustil velký pelíšek, pochoduje v okolí krabice, kam jsme mu dali zbytek nového koberce.

bohuska-s-miminkem-na-koberci.jpg

Všichni po čištění zoubků jsou v pořádku, byl na přeočkování mazlivý Sir Pětník, ale moc a moc se bál, ještě víc jako Jamborek. Celou cestu promňoukal a pronaříkal, pusinku měl otevřenou a zrychleně dýchal. Ale všechno zvládnul a jak byl zpět doma, bylo po strachu. Včera jsme měli moc milou návštěvu, přijela Janička s maminkou - dovezly dětičkám plno dobrůtek a my moooc děkujeme.

V pátek 30.9.2016 se náš spolek zúčastní akce "POMOZTE NAPLNIT MISKY V ÚTULCÍCH, a to konkrétně v hypermarketu Albert ve Svitavách. Kdo by nás chtěl obdarovat, najdete nás při vstupu do obchodu:)

14/9

Milí,
dnes jsou to dva týdny, co byla Bohuška na císaři, odpoledne ji doveze manžel a půjde na vytažení stehů. Malý kocourek samo pojede taky, doma by plakal a Bohuška by cestování bez něj těžko dávala. Mrňousek se má zatím k světu, začíná otevírat očička a včera večer vážil 295 g.
Na veterině jsme teď hodně často, s Kájou obden na injekce, Raulík vyfasoval ATB, stejně tak Žíža. Bereničku bolí nožky, ale hodně přibrala (víceméně se dostala skoro na prapůvodní váhu, ale přibyly roky...), má teď 7,70 kg.
Včera byla na čištění zoubků - a vytrhnutí dvou spodních stoliček Maruška. Je ještě mladá, ale pusinka zlobila:(, stejné čeká časem i Sazinku a malého Mikeše. 
Jamborek byl přeočkován, cestu a pobyt v čekárně ale moc nedával, velice se bál. Zato doma, byť je menšího vzrůstu, se začíná chovat víc než despoticky.
Joeynka se hodně změnila, neustále něco povídá, ale hlavně chodí ven a loví (a nejen loví, ale i papá) myšky. Nemám z toho až tak velkou radost, obvykle náhlá změna v chování nevěstí nic dobrého, ale třeba si opravdu jen užívá života, jak tvrdí můj muž:).

bohuska-s-miminkem-20160914.jpg

6/9

Milí,
miminko zatím prospívá a roste, tady je nedělní fotka...dneska už je zase o fous větší. Bohušce podstrojujeme, jak jen to jde, koupila jsem lepší konzervičky v Superzoo, hlavně jí chutnají ty s tuňákem na jakýkoliv způsob (applaws) - a aby to nebylo líto spolubydlící slepé Zlatunce, tak ta dostala taky (jen když to občas nestihla spapat, Bohuška mističku vyluxovala). Jenže zásoba konzerviček se velice tenčí:(Chmelinka zase začala pokašlávat, čas od času se její astma ozve, pak dostane injekci a je zase na pár měsíců pokoj. Jenže při včerejší návštěvě veta jsme přišli na to, že má zoubky dost v dezolátním stavu, takže má zítra ráno domluvený termín na vyčištění zbývajících a ev. vytrhnutí některých zbytků. 
Kája včera dostal také injekci, zítra odpoledne na další, ale rozškrábaný krček se hojí. 
Gusíkova noženka se lepší, ale ještě pořád má "zaracha" a je zavřený v přední předsíni. 
Zítra ráno máme krom Chmelinky brát k vetovi Beu (Beatrici), naši plachou siamku, které je potřeba odebrat krev. Jen připomenu - Bea je po operaci boule na krku - bylo zjištěno, že se jedná o karcinom štítné žlázy, teď je potřeba krev poslat opět do Plzně k určení, jestli zbytek štítné žlázy dostatečně funguje. Jen odchyt Beinky bude obtížný, uvidíme, jestli se to podaří:). 
Raulíka trochu zlobí pusinka, takže taky zítra odpoledne pošupajdí k vetovi spolu s Kájou.

bohuska-s-miminkem.jpg

4/9

Milí, přikládám fotky Bohušky po probuzení z narkozy. Zatím je všechno v pořádku, koťátko prospívá, Bohušce se bříško krásně hojí. Gusíkovi se nožka také pěkně hojí, takže jsem se rozhodla, že už nebudou žádné hrůzy, ale bude jen dobře.
Kočičky žijí stále trochu v nervozitě, provoz ložnice je už dávno jiný, navíc se uzavřela přední předsíň, kde trucuje Gusík (ale noženka vypadá už opravdu dobře, takže mu nejspíš zítra otevřeme), naštěstí po měsící "okupace" těžkou technikou kolem domu (pokládání elektrického vedení do země - v celé vesnici) se situace uklidňuje, všechny výkopy u domu už jsou zasypány.
Poslední týdny jsme lítali na veterinu někdy i vícekrát denně a dnes to vypadá, že konečně nemusíme nikam..... Až zítra s Kájou. Všechny změny doma se opět nepěkně odrazily na jeho duševní pohodě a padl do nepohody, z čehož on zná perfektní únik - rozškrábe si krk:(. Takže opět depotní ATB a ještě trocha kortikoidů, ty se zítra přepíchnou. Ale až bude ložnice volná a Kája v ní bude moci zase spát (resp. spát na mně), bude všechno v pohodě.

bohuska-po-cisari.jpg

bohuska-po-cisari1.jpg

1/9

Milí,
Gusíkovi se musela sundat sádra (teda jakási pryskyřice), tlapka má otlaky, obvazy teď budeme denně měnit a nožku mazat, jen doufám, že se to zahojí.
Bohuška má po komplikovaném porodu, který skončil císařem. Čekaly se velké problémy a byly - zatím žije jedno drobné koťátko. Každopádně Bohuška je jako vyměněná, moc se jí ulevilo, běhá, skáče, neustále něco povídá a konečně se jeví jako normální kočička. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář