Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁŘÍ 2011

2. 9. 2011

26/9

Odjely Tánička a Vasilka, budou bydlet spolu v bytě v Poličce. Odjela i Hermínka....

Bohužel, nastává podzim a dorazila okatopšíkavá.... Skoro všechna koťata marodí.

Moc děkujeme Milušce Ostradické za balík - přišel nečekán a velmi vhod. Miluška poslala papání, vitamínky, hračky, krásný velký pelíšek, polštářek i stan. Moc se hodil pelíšek, marodící kotíci se do něj hned nastěhovali.

 

12/9

Miluška vše zvládla skvěle, nyní už chodí ven. Je stále plachá, ale naši přítomnost toleruje. Samozřejmě se nenechá pohladit, hraniční vzdálenost je cca 1,5 metru. Ale chodí ven, vrací se domů.  Během dne i na noc.

Přesně před týdnem odjel do nového domova Olbrámek. Bydlí v bytě ve Vysokém Mýtě, s rodinou a tříletým modrým briťáčkem Jerrym. Zprávy jsou zatím jen dobré. Moc bychom mu přáli, aby tohle jeho druhé umístění dopadlo dobře. Podle všech zpráviček se stal miláčkem rodiny a co víc, jeho panička je kamarádka Kamilky W., naší dobré duše, takže zprávy o Olbrámkovi budou i od ní:)

V úterý pak jsme dovezli tři kotíky, co hledali kojící maminku. Jsou od Pardubic, jeli jsme jim na půlcestu naproti. Koťátka jsem původně předkládala Milušce, přece jen má sama koťátka pouze dvě - Elenku a Bruna, ale Miluška že ne....tak kotíci skončili u maminky Favey. Je zlatá, koťátka přijala, i když byla starší, než jsem očekávala. Favea s kotíky bydlí v předsíni, což zní divně, ale je to místnost s dvěma okny, gaučem, židlemi...pro mámu s miminy akorát. Pracovně jim říkáme Blechy. Protože ona jako blešky jsou, jen se pootevřou dveře z kuchyně, už stádečko míří k nim, ví, že se nese něco na zub. Otevírají se jim i dveře ven, a to Blešky skáčou po zahradě, pod keři, pod pivoňkami. Takže u Favey je teď deset koťátek, čtyři vlastní, tři příkopová a tři od Pardubic, co ztratila maminku.

Favea je čokoládová, kouřová. Krásná kočička - a  zcela jako Šafránek. Dnes, když jsem seděla u kotíků na gauči, přišel i Šafránek, sedl si a chtěl hladit. Samozřejmě jsem mu vyhověla. Jen ho ale uviděl Žižínek, tak se hned cpal na bříško a hledal cecík. Šafránek ho zprvu olízal, Žižínek ale stále hledal, tak Šafránek zavrčel, Žižínek opět nic - nato hodný Šafránek rychle odskočil a znechuceně poodešel půl metru dál. Je to miláček, žádné packování, žádné násilí. Žižínek je jeden z těch tří od Pardubic, pajdá chudinka na přední pacinku, je takový nejslabší, hubeňoučký, ale má se náramně k světu. Chvíli předtím se přicůcnul k Favee a nějak mu nepřišlo divné, že Šafránek je někdo jiný.

Je hodně práce, koťat a koťátek je přes dvacet. Andulka měla zlomenou zadní nožku, ale už na ni trochu došlapuje.

Máme sice nafocené nějaké fotky, ale neumím je stáhnout do PC, tak snad příště.... 

 

2/9

 Dnes byla na kastraci plachá Miluška. V ložnici jsme nainstalovali odchytovou klec, Miluška po noci půstu za jídlem do klece vlezla... Do přepravky byla posunuta pomocí smetáku, opravdu je to s ní hodně složité. V ordinaci byla stále stejně bojově naladěná, žádné odevzdání se osudu. Syčela, plivala... Už je vzhůru, moc jí přeji, ať je jí zítra už dobře, aby za pár dnů mohla chodit ven.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář