Jdi na obsah Jdi na menu

únor 2024

28. 2. 2024

28/2

Milí, dlouho jsem se neozývala, hned na Nový rok mne sklátila nějaká podivná chřipka s dalšími komplikacemi a byť jsem od včerejšího dne v "pracovním procesu", tak zdraví pořád zlobí. 

Bohužel dne 4.12.2023 jsme se museli rozloučit s naší Nellinkou. Bylo to moc a moc bolestivé rozhodnutí, ale už nechtěla ani papat, byla slabá, jiná možnost, než ji nechat jít dál už nebyla. Moc a moc nám pořád chybí, Nellinka byla obrovská osobnost, hrdá, chytrá, se smyslem pro humor, byla milovaná a milující. Jestli opravdu je nějaké "nahoře" a je možnost, že se ještě potkáme, budeme tomu moc rádi. Neustále ji doma vidíme. A vidět budeme.

A dne 8.2.2024 nás opustil Vlastík. Vlastíček byl poslední rok hodně nemocný se srdíčkem, předtím prodělal FIP, která byla úspěšně vyléčena. V prosinci byl první atak jeho srdeční nemoci, na krátkou dobu mu ochrnuly zadní nožky, patrně malá embolie. Dostal se z toho, ale to už jsme věděli, že to na dlouho nebude. Zemřel sám, ve spánku. Vypadal velmi klidně a uvolněně, tak pro něj přechod na druhý břeh asi nebyl obtížný.

Naši další starouškové se ještě drží, i když nikdy člověk neví, jak dlouho s námi ještě budou. Fifinka tedy Fífa, naše "plnoletá" peršanka, je už dlouho hluchá jako poleno, ale poslední týdny je podivně nervozní, nestačí, když jí dáte mimikou najevo, že o ní víte, musíte se jí dotknout, pohladit ji a teprve potom se na nějakou dobu uklidní. 

Fialka je slabá, využila mou nemoc k tomu, aby byla co nejvíce ne se mnou - ale na mně. Vždycky se schoulí na klíně a spinká. Evženka s Vílou Zvonilkou nechtějí moc jíst, Květuška je na tom zdravotně také špatně.

Evženek měl trápení se zánětem oka, byl nález i na rohovce, tak se mu očičko dlouho mazalo. Teď momentálně očko vypadá dobře. 

Standa se ještě pořád drží, ale také to není dobré.

Za uplynulou dobu proběhlo několik kontrolních odběrů krve nemocným kočičkám, hlavně se kontrolovali ledvináři.  Fialka s Evženkem měsíčně dostávají injekci Solensie, aby je tolik nebolely tlapky a záda. Sice je to drahá injekce, ale vzhledem k tomu, že ani jeden nemůže dostávat klasické léky na bolest kvůli ledvinám, jiná možnost není. Gabapentin také u nich nelze použít, oba dva na něj reagují nepřiměřeně.

Všichni ledvináři jsou na ledvinové dietě, všichni dostávají léky, někteří mají nemocné i srdíčko, jako Evženek nebo naše krásná Coco Flanel, ti potom denně berou léků několik. 

Z podzimních koťátek byly 10. ledna obě kočičky - Zina i Argenta na kastraci u paní doktorky Michaely Halamkové, obě dvě ji zvládly na výbornou. Večer jako by ani nevěděly, že prodělaly nějaký zákrok. Jizvičky se rychle a dobře zahojily.  Kocourky kastrace teprve čeká, ještě mají pár měsíců čas. Stříbrná Argentka už odjela do bezvadného domova, kde mají m.j. už roky dalšího kocourka od nás. 

Počátkem ledna jsem odčervovala všechny kočky, což je vždycky činnost na dva - tři dny. Protože několik kočiček má problémy s oušky, je třeba všechny preventivně ošetřit proti ušním roztočům, některé kočičky (ty slabší a nemocné) dostávají ušní ivermektinové kapky, což je aplikace 3x po týdnu do obou oušek. Ostatní dostanou pipetku Selehldu za krk. 

Moc chci Vám všem, kdo nám finančně či materiálně pomáháte, poděkovat. Jste nesmírně obětaví a my si Vaší pomoci moc a moc vážíme. Náklady na krmivo jsou velké, ale náklady na diety, léky a veterinu jsou mnohem větší. A čím víc nemocných kočiček máte, tím vyšší jsou náklady. A že těch starých kočiček u nás je hodně. Prostě bez Vás  bychom se o všechny kočičky nemohli postarat. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář