Jdi na obsah Jdi na menu

únor 2016

1. 2. 2016

28/2

Milí, po delší době se opět ozývám.... Bílomouratá kočička z Květné byla hned v pondělí odpoledne na kastraci. U nás to prostě nedávala - kočky se jí líbily, ale na lidi reagovala velmi špatně. Takže v úterý v podvečer byla vrácena ke své rodině - prý se se všemi hned vítala. Také nechala Monika vykastrovat obě matky od koťat - teď příjdou na řadu sestřičky od té bílomourinky (pokud tam nějaká holčička je, to se uvidí, až se kotě odchytne...).
V pondělí ráno začala dost blinkat naše červenobílá Kopretinka. Na veterině dostala injekci proti blinkání, přesto blinkala dál, pak se přidal velice ošklivý průjem a Kopretinka se moc zhoršila. V úterý ráno jsem ji vezla opět na veterinu, udělaly se krve, Kopretinka byla napojena na infuzi, dostala plno léků.... Bohužel krve ukázaly, že má Kopretinka nemocné ledviny. Mladá kočička, ještě kotě a už tohle:(. V úterý pozdě odpoledne jsem ji brala domů, Radunky kastrace byla ale odložena na příští týden. Kopretinka dál bere ATB, léky na ledviny. Papá, je už zase skoro jako dřív, ale je ještě trochu unavená.
Bělinka se pomalinku zlepšuje v komunikaci s námi, dnes poprvé se nechala i několikrát hladit na posteli, aniž by prchala:).
Zlatunka je na tom stále stejně - bydlí na parapetu v ložnici, papá, čůrá a kaká - a spinká. Jinou činnost nevyvíjí. Když ji hladíme, mazlí se a dělá jí to dobře, ale nervový systém je opravdu nějak pošramocený.
Včera u nás byla návštěva, paní Simona s kamarádkami si přijela pro naušničky z aukce, dovezly dětičkám také pamlsky, kapsičky - a spoustu mazlení. Málem odjela Víla Zvonilka....
Po úpravě Verunčiných dredů jsem brala v pátek i velkého Mikeše. Chloupky se mu moc zašmodrchaly a bohužel nás nenechá ani česat ani stříhat. Prvně se udělaly krve, co jeho ledviny - naštěstí po víc jak roce se nijak moc nezhoršily, jen o malilinko přibyl kreatinin, ale nepatrně. Tak se Mikešek přispal a hlavně já (i když i pan doktor pomáhal) jsem stříhala a česala a česala....a pak jsme přišli na to, že jeden zlomený špičák je ve velmi špatném stavu, že ho musí bolet, tak šel krátce na inhalační anestezii a zbytek zoubku mu pan doktor vytrhnul. A tak když se čekalo, až se probere, opět jsem česala a vyčesávala..... Byli jsme na veterině 2,5 hodiny, Mikešek je jako nový kocourek. Evidentně se mu ulevilo a je hlaďounký a bez bolavého zoubku.
Psala nám také Lottynka, má se moc dobře, je v Litomyšli už víc jak rok:).
Už konečně vložím fotky od dárečků, které k nám přišly - granule a pak opět balík potřebných věcí od Jarušky Kratochvílové. Veliké díky!!!!
Díky Vám všem jsme dnes mohli objedant krmivo, které už rapidně dochází, také jsme objednali dost vaniček pro naše ledvináře. Moc Vám všem děkujeme!!!!!!!

pict6306.jpg

Zlatunka

pict6244.jpg

Nellinka kontroluje balík od Lucinky Voloch

pict6353.jpg

Písnička s Viluškou zkoumají balík od Jarušky Kratochvílové

pict6320.jpg

Elfinka

pict6346.jpg

malá Bělinka

pict6365.jpg

plachá bílomourinka

pict6367.jpg

škrábadlo od Kačenky a Honzíka

lottynka-na-skrabadle.jpg

fotka Lottynky z domova, kde pózuje na novém škrábadle

21/2

Milí, zatím nemám stáhnuté fotky, ale alespoň zkratkovitě. Evička Mencová dovezla dětem kapsičky a vůbec....MOC děkujeme!!
Kačenka s Honzíkem dnes dovezli krásné škrábadlo - MOC děkujeme!!
Před týdnem tady byl nálezce Radunky s manželkou a dcerou - podívat se na Radunku a také dovezli granulky a masíčko:)
Radunka začala mrouskat, je na úterý objednaná na kastraci.
Máme novou kočulku z Květné, z maldších plachých koťátek - omarodila a od pondělí je u nás. Když ji lapnu, mazlí se, šlape a vrní, ale jinak je plachá. Nemohla jsem najít jméno. Ale manžel pomohl - že když je černá, tak je Bělunka. Běla....
Dnes dorazila rádoby sestřička, ale je z těch starších koťátek. Bílomourinka, plašanka, uvidíme - prřinejhorším se vykastruje a vrátí zpět, ale ani to není nejlepší řešení. Jméno zatím nemá.
Dceři umřel kocourek Pepíček. Předloni v dubnu jsem ho k ní a jejímu příteli dávala, protože jsem měla strach, že to u nás nezvládne. Vyhublý starší exotický kocourek.... u dcerky s přítelem z dvou a kousek kila nabral na pět, prodělal operaci močového měchýře a nakonec podlehl rakovině:( V pátek odešel s velkým smutkem nás všech. Peršani a exoti jsou něco jiného než kočičky, jsou to kočkopejskouvé, upovídaní a člověčí.....
Mám doznívající zánět v oku po popíchané rohovce. Člověk se jen tak mazlí s kočičkou a vlítne mu chlup do oka - a je na malér vystaráno:(

11/2

Milí, předevčírem jsem dětičkám po delší době koupila šunku - moooc chutnala:)
Rozvinula se taky "okatopšíkavá" aneb viroza, kdy jde ruku v ruce rýma, zánět oka (jednoho, pak se to přešoupne na druhé), teplota a někdo i kašle. Taková podzimní či jarní fujtajblová viroza, která v únoru nemá co otravovat. Takže léky jsem si už musela zapsat do sešitu, po podání si dělám u každého tečku, abych někoho neopomenula nebo to nedala někomu dvakrát.... Radunku jsme dnes dopoledne poprvé pustili na chvilku do "velkého světa", pak ještě na chvíli i odpoledne.
Kopretince je po kastraci už mnohem líp, dnes i na pár hodin opustila ložnici.
A Renatka hlásila, že "teletníkový" Miloušek odjel do nového domova. Sice lidé chtěli i klučíka od Míny, ale všichni tři chlapečkové jsou prostě plašani:( Asi už na teletníku zůstanou....
Přijela Evička Mencová (samo že s dcerkou Šárinkou) a kromě vlídného slova a pomazlení kočiček dovezla i konzervičky a kapsičky, tak děti sluply jejich oblíbené gourmet gold konzervičky:)

deti-s-sunkou.jpg

kočičkám šunka chutná

radunka-venku.jpg

Radunka

8/2

Milí, fajn je to, že Honzíček dnes odjel do nového domova. Tak, Honzíčku, hodně štěstí a zdraví!!!!!
Monika nechala vykastrovat jednoho kočkobijce, má-li nějaký svůj domov ani přesně nevím, ale každopádně dochází na krmení a bije se - takže krom kastrace mu byl ošetřen absces, dostal depotní ATB.
Zítra ráno by měly jít na kastraci Kopretinka s Písničkou, z obou mám docela obavy, ale jinudy cesta nevede:(. Pak to čeká chudáka mrňavou Elfinku a asi taky Radunku. A příležitostně v "mezičasech" se budou muset doktoři vrhnout na naše odrostlé chlapečky.
Zlatunka - stav sestrvalý. Spinká, papá, a taky čůrá a kaká vedle sebe. Dneska to stálo za to, musela jsem mýt i kusanec Zlatunky. Za týden se udělá další rentgen, co hrudník a plíce....a až se zastaví zánět, bude třeba hloubat nad jejím neurologickým problémem.
Děti se poslední dva dny moc a moc mazlí a taky moc a moc papají.
Do všeho se motá podzimnějarní rýma, jak pořádně nemrzne, je to na houby. Vílu zlobí zánět v oku, už skoro týden kapeme a kapeme a nic to nepomáhá, Evženku už taky zlobí jedno oko. Kýchá kde kdo, naštěstí to jsou takové lehké virozy, s kterými by si většina z nich měla poradit bez léků.
Nedavno jsme dostali balík s granulkami, stále ještě nemám stažené fotky, snad to brzy napravím.

25.12.2009 tenkrát odjel Boleček do nového domova. Teď 5.2. 2016 jsme dostali zprávu: "Dobrý den.Po dlouhé době jsem navštívila vaše stránky podívat se na toho našeho roštaka kde je vyfocený s bráškou.Boleček se má dobře. Doma mu dělá společnost jeden kocourek který byl jako kotatko vyhozen a my se ho ujali."
Pavlínko, udělalo mi to obrovitáááánskou radost:):):).

bolecek.jpg

25.12.2009 - Boleček odjíždí

6/2

dsc00973.jpg

Tohoto nádherného mazlivého mladého kocourka někdo nedavno vyhodil ven, do mrazů v Květné. Honzíček je krásný zdravý kocourek, je čistotný, mazlivý a tulivý a moc moc moc potřebuje domov. Neumí žít jako venkovní kocourek. Potřebuje člověka, hlazení. Nemáte pro něj někdo místo? Odmění se vděčností a láskou.... Volejte 734597049 nebo pište sem na FB či mail kockysobe@seznam.cz. Eva

3/2

Milí, Zlatunka dýchá lépe, klidněji a volněji. Papá. Jinak vlastně pořád spinká. Ráno po probuzení se zvedla v pelíšku a vyčůrala se do něj, ale odpoledne šla na záchůdek.
Radunka se (asi proto, že ji manžel dostal k narozeninám) rozhodla, že je jeho holčička. V noci spí s ním a když muž vejde do ložnice, hned za ním běží pomazlit se.

2/2

radunka.jpg

Tak, ona mourinečka je Radunka. V pelíšku spinká Jasoněk....
Dnes byla na krvi Kopretinka, vše dopadlo dobře. Zlatunka se hodně zhoršila, tedy hlavně dýchání.....odpoledne se dělaly krve, ultrazvuk, rentgeny. Byla přidaná další atb... Podle krví fungují játra i ledviny dobře, v těle je někde zánět. Podle ultrazvuku je malé množství tekutiny v dutině břišní. Podle rentgenu je tekutina i na hrudníku, takže se přidaly i odvodňovací tablety. Dýchá stále hodně rychle, ještě pořád přemýšlím, jestli bude nutné ji odvézt na kliniku do České Třebové na kyslík. Následující hodina rozhodně. Je mi to moc líto, kočička si zažila peklo, zasloužila by si krásný domov......

1/2

Milí, Malvínce se daří dobře, dostala nové jméno - Laila:). Zvykla si dobře a rychle, papá, hraje si a evidentně ji mají doma rádi....
Včera navečer přijela Zlatunka. Nedavno jsem psala, že někdo odložil v Květné dvě odrostlá koťata, černou kočičku a bílomouratého kocourka, že se snaží vecpat lidem do domů.... Bohužel Monika brzy poznala, že s kočičkou není něco v pořádku, neschovala se před deštěm, zorničky rotažené. Veterinář jí dal (i k celkové viroze) antibiotika a hlavně odčervení Panacurem na 4 dny, že všechno (i vyhublost) mohli způsobit červíci. Kočičku Monika ubytovala alespoň v zahradním domečku synka.... Jenže tahle kočulka prostě život jako venkovka absolutně nezvládne:( a u Moniky doma už není žádné místo. To jediné volné v pokoji u babičky zabrala stará Terezka po operaci očička, která se už ven taky nemůže vrátit. Takže Zlatunka přijela, je to mírná kočička, dospělá, snad dvouletá, těžko posoudit. Dobře papá, ale zorničky dál rozšířené a pohybuje se hodně, hodně divně. Něco není vůbec v pořádku, budu muset promyslet, co dál.
A to druhé vyhozené odrostlé kotě je mladý dospělý kocourek Honzíček, moc hezounký, na hlavičce má mourky jako helmičku:) je to obrovský mazlík, čistotný, zatím zabral venkovní domeček po Zlatunce a jen co se ho podaří hezky vyfotit, budeme moc a moc hledat domov. Někdo, kdo je měl doma, byl hodně bezcitný, když je v mrazech vyhodil ven:( Oba dva, Zlatunka i Honzíček touží po tom někde bydlet, jsou zvyklí na domov a nedokážou se vypořádat s pobytem venku, neumí se stát venkovními kočičkami:(. Kdybyste někdo měl zájem nebo věděl o někom, kdo by dal domov Honzíčkovi, bylo by to super!!!!! Není řešení, aby se hned nastěhoval k nám, on potřebuje svoje doma!!!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář