Jdi na obsah Jdi na menu

únor 2014

4. 2. 2014

27/2

Zítra to bude měsíc, co nám odešel Bubáček, náš malinký Bubi.... Nezlobte se, nějak nestíhám všechno, jsem ráda, že stíhám to, co je nejnutnější - nás a naše kočičky. I když, popravdě, kočičky vždycky nějak zvítězí. Neumí si samy vzít jídlo, tabletky, a vůbec:) Dlouho bojujeme s Liušky okem, resp. spojivkami. Už rok ji zlobí, výtěr skoro nikdy nic neukáže a tak se různě střídají kapky a ppodobně. Minulé pondělí ale bylo hodně zle - onemocnělo samo oko. Takže jsme až do včerejška denně jezdili na injekce, které včera musely přestat, protože Liu začala blinkat, tak se změnila antibiotika a dostala tabletky. Pořád ale se kape po dvou hodinách, několikrát denně sotává do oka i gel. i kd\yž vše náš pan doktor konzultoval s očním specialistou Dr. Beránkem, přesto ho zítra navštívíme. Liuška je už postarší kočička s bídnou imunitou, žije se mnou už jedenáctý rok. Když jsem ji jako kotě uviděla, tak to bylo drobounké proužkovaní nic s ohromnýma očima. A mám velký strach, že o to jedno nádherné očičko příjde.

pict1057.jpg

No, musíme držet tlapky!

 

Celkově sice doma pár marůdků je (na atb jsou opět Sašenka - ta se rýmy a přídavných příšerností asi nikdy nezbaví, Kapřík - ten má již poněkolikáté těžší rýmu s poslechovým nálezem na plicích,  Gumídek taky začal hodně moc pšíkat a teplotovat, ale prášky včera dobral, Joeynka - její záněty v pusince a hubnutí nevěstí nic moc pěkného, Andulka - tu dohnal taky zánět průdušek  a Liuška). Medardka opět potrápily močové cesty, po tři dny sotával injekce, teď je na dietních konzervičkách (zatím půjčených od Tomáška) a snad se vše zlepší. Méďovi by prospělo, kdyby už konečně bylo sluníčko a teplo. Skoro úplně zase přestal chodit.

pict1352.jpg

Coco Flanel taky marodila, najednou přestala mluvit, dostala teplotu a pokuckávala. Dnes už je jí konečně lépe.

 

pict1095.jpg

 

Prošla doba kastrací kočičích holčiček, takže to má za sebou Maruška, Charlottka, Iriska, sousedovic Murka a Belinka se Zivuškou a odrostlá betzejmenná kočička z Květné. Všechny holčičky zatím dobrý!!!:)

 

pict1246.jpg

Maruška (Marusja, Maru)

 

 

Taky podivně marodí Bradička, prvně to byla těžší telotová viroza s nateklými uzlinami všude, pak začala polehávat, byla hodně bez zájmu, smutná a ne moc jedla (a to je kočička lehounká, nemá ani tři kila). Naštěstí testy na FeLV a FIV dopadly dobře, nález v krvi není nijak moc alarmujíicí, ukazuje nejspíš na zánět v trávicím traktu. Horší je, že do Bradičky dostanu léky tak max. 4 - 5 dnů, a to jen jednou denně, pak veškeré moje fíglíky končí a Braďule vyhrává na plné čáře. Sice přetrvává jedna nateklá uzlinka v podbříšku (tříslech), ale Bradička už celkem obstojně papá a dovádí:)

pict1343.jpg

Chmelinku opět víc trápí její astma, dokonce kašlala tak, že brala ATB, teď je už zase jen na "těch svých tabletkách"....

pict1265.jpg

Hodně dobře si zatím vedou dětičky ze Sezemic - Buřtík, Lumpík, Mikešek, Kamilka a Micinka. Buřtík je veliký pohodář, miluje, když si k nám vleze do postele, povídá a nechává se hladit. Mikešek s Lumpíkem žijí svůj život jak potřebují - spí, hrají si, chodí ven a mazlí se dle libosti. I Kamilka už se nechá hladit!!! a Micinka?, ta sice nadále bydlí na dvorku a domů nejde, ale je to MAZEL!!! :)

pict1228.jpg

Dovádění v zahrádce na travičce, když svítí sluníčko - to je její:)

 

 

pict1233.jpg

Mladou Bětku - na obrázku vpravo - (teda - mladou, no, jak se to vezme, 12. dubna jí bude šest let....) trápí zánět v pusince, včera u jídla (nahoře na lince) skoro upadla - po trochu důkladnějším podívání má v pusince zranění a absolutně netuším od čeho a proč. Pokusíme se ji vzít na veterinu, jenže Bětka je osoba hodně zvláštní, byť mazlík, tak mírně plašánkovitá - geny jsou geny - a navíc hodně silná, min. šest kilo... Uvidíme, co zvládneme:), zatím dostala léky na bolest a zánět.

 

Nějak rychle plyne čas a my se snažíme, aby ono plynutí času bylo pro naše kočičky příjemné a byly spokojené. Přejeme si, aby byly všechny zdravé a v pořádku.

 

 

 

4/2

Poslední dny ledna nebyly zrovna veselé. 28.1.2014 zemřel Bubáček. Bubi byl takový prapodivný poloplašánek, někdy se mazlil moc rád, někdy zase až tak moc ne. Byl u mne od podzimu r. 2008, kdy ho jako malinké vyhublé kotě kdosi pohodil do areálu svitavské nemocnice - až se dostal ke mně. Poslední týdny se mne velmi bál, nenechal se pohladit, jako kdyby mne nepoznával. Až jsem ho našla zalezlého v botníku, a bylo moc zle. Sice jsme se snažili s kapačkami, protože podle výsledků krve měl renální selhání, ale vůbec se nelepšil, naopak. Zemřel náš nejmenší kocouřík, čokoládový Bubáček.208065515--1-.jpg

Ale nebyly jen smutné dny - v neděli 26.1. odjela do nového a osvědčeného domova Mašlička. Jela k "naší" Vanilce:) Prý všechno zvládá moc a moc dobře.

 

xw5smgu4xwi6yf8mhinfvr70chkrrzm6wcgdhbnvx5xbltam0ybmkg3gf6qz7ko2fpgvwoi.jpg

Tady už je fotka z nového domova.

A ve čtvrtek 30. ledna odjela do nového domova naše Vasilka.

 

vasilka.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář