Jdi na obsah Jdi na menu

srpen 2019

8. 8. 2019

21/8

Milí, za poslední dny se událo docela dost věcí - bohužel kočička z Cotkytle, dostala jméno Titinka Azalka, svůj boj o život vzdala. Moc nás to vzalo, ale život je někdy černý... 

Čestmírek s Libuškou už jsou naprosto zabydlení, jen Libuška má nějaké snad neurologické problémy, chová se trochu divně. Nicméně šmejdí po domě i venku, dobře papá a tak ji zatím nechceme stresovat další veterinou. Kastraci zvládla dobře, žádné problémy nebyly.

Péťa byl na vyšetření na klinice v Hradci Králové, protože moc špatně dýchá nosem, nic veselého se nezjistilo, tak se zkouší kapat kortikoidy do očí i nosánku - a na konci srpna se máme ozvat na kliniku. Ale Peťulka dnes omarodil, dostal nějakou virozu, kdy kucká a podobně - a tím pádem se hodně dusí. Ráno jsme byli na veterině, dostal injekce, uvidíme, jak se zotaví. Žíža bojovala minulý týden s něčím podobným, dostala dvakrát po sobě depotní antibiotika a už vypadá dobře.

V neděli jsme dostali od Adriany Stratílkové a Petry Škeříkové 100 kg granulí Rasco a plno potřebných věcí pro kočičky. Moc děkujeme.

Co je hlavně nového a podstatného - až na malinkou mazlivoučkou Bedřišku Aničku odjela všechna koťátka do nových domovů, i pro plachého Myšpulínka se díky Lidušce z Poličky našel superbezva domov. Byt je vystěhován, vyklizen - a zůstává v něm zatím jen Anežka, dnes je týden po kastraci. Tahle drobounká nádherná mazlivá okatá kočičí velmi statečná maminka nenašla domov, jaký bych pro ni chtěla. Jediná nabídka je, aby fungovala zejména jako kočka na myši, s bydlením v kůlně. Druhá varianta - jít k nám domů, do Chmelíku a zvyknout si na velké množství koček.

Konečně po dlouhých měsících budu jezdit domů o pár hodin dřív a budu zvolna dohánět všechny resty. Teda až si trochu víc odpočnu, poslední dny tělo odmítá fungovat, že bych měla jen odpočívat a odpočívat.

 

 

 

 

 

 

8/8

Milí, kocourek a kočička, kteří k nám byli dovezeni 26.7. dostali jména Čestmírek a Libuška. Čestmírek byl kastrovaný, je v pohodě, klidný, mazlivý a hodný. Libušku jsme teď v úterý ráno odchytili a zavezli na veterinu, nebyla kastrovaná a trápil ji ošklivý zánět dělohy. Je po operaci, vypadá čile a dobře papá, dnes odpoledne si ji už budeme moci odvézt domů.

Ve čtvrtek 1. srpna jel manžel do Cotkytle pro zraněnou kočičku, která nemohla na zadní nohy. Od té doby je kočička, zatím pořád beze jména, na veterině, její zranění byla opravdu velice vážná, mnoho zlomenin, m.j. tříštivá zlomenina stehenní kosti, odražená křídla pánví, zlomenina stydké kosti, holenní, obratle, ocásku..., i brok v nožce, navíc je kočička hodně chudokrevná. A letos měla koťata. Po stabilizování ji pan doktor v neděli 4. srpna operoval, operace byla velmi náročná. Bohužel její stav je nadále velice vážný, nechce papat, sama nevyměšuje, moc se bojíme, že to všechno vzdá. Přitom je to nádherná a hlavně moc a moc hodná kočička, bylo by  velká škoda, kdyby svůj boj o život prohrála.

A rovněž ve čtvrtek 1. srpna jsme přijali dvě koťátka vyhozená na pole - kočičky Oldřišku - bílomourinku, nar. asi 20.5. a Bedřišku - želvinku, nar. asi 10.6.. Obě dvě byly velice silně zablešené. Obě dvě jsou extrémně mazlivé. Zlatíčka zlatá.

Včera 7.8. nám přivezli od Click and Feed pytle granulí a dvě krabice salámků BRIT. Moc nám to pomohlo a moc děkujeme!

Bohužel stále mi nejde vkládat fotky...

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář