Jdi na obsah Jdi na menu

srpen 2017

8. 8. 2017

29/8

Milí, po delší odmlce se ozývám - minulý týden jsem proležela, tak nebylo kdy napsat... 
Chci moc poděkovat přátelům o dary pro naše děti - zejména pak Janičce R., Nikolce, Lidušce, Kačence a Honzíkovi, Evičce HM, Ivetce a vůbec všem... Dětičky dostaly krmivo, diety, hračky i škrábadla, měla jsem velikou radost, protože nějak poslední dobou nás víc než jindy "tlačí finance". 
Děti od Valinky trochu omarodily - kluci pokuckávají, Dorinka má dost rýmu, i byla teplotka. Je to asi slabší osůbka proti bráškům, obě očkování ji docela zmohla, že po nich delší dobu "vrzala" a viry nějak lehce nepřekonává. Ale je čilá a papavá...
Vrácený Mikešek (u nás byl Alex) byl předminulý pátek na vyndání kanyly, kterou měl kvůli ucpaným močovým cestám, pan doktor mu měchýř ještě propláchnul a Miki čůrá dobře. Pobyt v kleci zvládal s velikými obtížemi, takže po příjezdu od pana doktora jsme ho nechali volně v ložnici. V pátek se mu otevřelo i do obýváku, na noc šel zase do ložnice, ale celou noc hrabal na dveře - chtěl pustit. Teď už chodí i ven, s ostatními kočičkami se sice nemusí, jak je některá hodně blízko, tak vrčí, ale vypadá to (snad!!!!) že si zvyknul. Krve se také zlepšily, hlavně se snížily bílé krvinky, ale stále je trochu chudokrevný. Ale s papáním je to u něj trochu složité, ještě pořád je ve stresu (skoro pětiletý pobyt v bytě se hned tak "nerozdýchá") a tak je vybíravý až mlsný. 
Koťátka u Moniky jsou poprvé naočkovaná, kotíky v Poličce jsem dlouho neviděla, musím za nimi zajet, ale říkala paní Charouzová, že prý je jeden kocourek zamluvený.

Máme další asi půlroční přírůstek. Snad ani nemusím doplňovat, že už dva roky se snažíme nepřijmout nic dalšího, abychom z těch málo korunek uživili nějak ty zbývající kočičky.... Kocourek je zatím u Moniky, kde se "dává dohromady", našla ho včera na silnici, hubeného, zablešeného, trochu pokakaného, se spálenými oušky od sluníčka, protože kocourek je skoro celý bílý....

 

18/8

Milí, máme další koťátka.
Včera běhala ve středu obce Květná, volala, byla hladová - a tak skončila v azylu u paní Moniky, kde už je jednooký Timíček a tříbarevná Oliv. Timíček prý je velmi mazlivý, stále miluje kotěcí mlíčko od RC.
Šedo (či kouřovo) bílá holčička a stříbrnobílý kocourek jsou oba velmi mazliví, asi tak dvouměsíční. Dobře papají, ničeho se nebojí. Dneska budou odčerveni, v týdnu všechna čtyři koťátka čeká první očkování.
Kdyby měl někdo zájem o koťátka - volejte 734597049

p8181232.jpg

kočička

p8181240.jpg

kocourek

p8181243.jpg

16/8

Milí,

koťátka jamborátka prospívají, kocourek dostal jméno Timi, kočička Oli. Brzy je čeká první očkování a my doufáme, že najdou nějaký super domov.

Za kocourky do Poličky pojedu dnes, zatím podle telefonických hovorů se stav ožužlaných "pindíků" pomalu lepší, nejhůř že je na tom zatím stříbrnobílý kocourek. Čeká je první odčervení.

V pondělí jsme si dojeli pro našeho Alexe. Alex se narodil 24.5.2012 kočičce Uršulce, 1.1.2013 odjel k Malvínce do svého domova - a u ní byl až do pondělí. Bohužel Alex onemocněl - ucpala se močová trubice, trpí na struvity a doživotní dieta byla pro majitelku nad její finanční možnosti. Alex změnu místa nese velice těžce, ba snad nejhůř, jak jen může. Brali jsme ho se zavedeným katetrem do močové trubice, takže chtě nechtě putoval do klece. Nemáme volnou místnost, kde by mohl být sám. V ložnici stále bydlí Vala s koťaty, nemáme to srdce je "odříznout" a nechat s ostatními kočičkami, protože Vala je do domu nebere, volá je vždycky jen do ložnice - do jejich klidu a jejich domova, kde mají i kotěcí papání. Když uzavřeme přední předsíň, odřízneme spaní pro cca 15 - 20 kočiček, které tam spávají, navíc i útočiště pro Grepíka, který si u nás stále ještě zvyká. K Beatrice do pracovny nelze vzít žádnou kočku. Jenže v kleci se Alexovi opravdu nelíbí, obě noci, co je u nás, se z ní snaží všemi silami dostat, včera, když jsme ho potřebovali dát do přepravky a zajet do Litomyšle na injekci, tak nám tento "přesun" trval skoro hodinu, protože Alex nejen nespolupracuje, ale šíleně útočí. Dneska v noci si sundal límec a netuším, jestli katetr v močové trubici drží nebo si ho vytrhnul. Nemohu se Alexe ani dotknout, jen přiblížení k němu z něj dělá lítou šelmu. Je nám ho moc líto a zatím vůbec netušíme, co bude dál a jakým způsobem se zachovat. Potřebujeme ho v pátek odchytit a odvézt na kontrolu, vyndání katetru a odběru další krve, protože má obrovské množství bílých krvinek a paní doktorka včera naznala, že bude nutné krev překontrolovat.

V pondělí jsme také odvezli dva kocourky do nového domova v Litomyšli. Kocourkové se narodili u jedné staré paní, která ale nechala všechny své kočky (po porodu i matku kocourků) vykastrovat, tak jsme se snažili pomoci. 

Naprosto nám dochází krmení, "lepší" konzervy už nemáme dlouho, bylo potřeba zaplatit červencovou fakturu vetovi.  Poslední dobou opravdu "nejsem ve formě", mám velké obavy z budoucnosti, co bude, jak všechno zvládneme - a hlavně mám neustálý strach, abychom u domu nenašli další koťata či kočky. Už dlouho se snažím s "útulkařinou" skončit, nenabírat ani chlup a ono to pořád nejde. Mám těžké dilema, zda by bylo vhodné odejít z internetového světa - zrušit webovky, facebookové stránky a odejít lidem z očí. Jenže - jenže už se o kočičky starám mnoho let a okolní svět o nás ví..... A mám obavu, že když odejdeme lidem z očí, těžko pak seženeme i nějakou tu korunku - a stejně nás okolí bude "zásobovat" kočkami dál. Nějak mi to všechno přerůstá přes hlavu, čím jsem starší, tím hůř nesu všechny kočičí nemoci, poslední dny jsme opravdu dost na dně...

8/8

Milí,

moc děkujeme všem, kdo jste přispěli na jamborátka, velmi si Vaší pomoci vážíme. Jste skvělí! Jamborátka prospívají, kocourek si už dávno i hraje, když to takhle půjde dál, brzy je bude čekat první očkování a určitě čas uteče rychle a budou hledat svoje bezva domovy. Zamluvit si je můžete ale už nyní:) 

druha.jpg

prvni.jpg

thatzapas3tosaaebw7xizw2jizmjc7rnkhobfn6ddm01bnibix9m8euy95niffq6czj9ly.jpg

Uplynulé dny byly malinko hektické. 27.7., na dvanácté narozeniny naší Bereničky, navečer dovezla paní z Poličky tři kocourky, kterým prý pes zakousl maminku. Kocourkové měli teprve malinkaté škvírky v očkách, takže něco kolem 10 dnů. Doufala jsem, že je adoptuje naše maminka Vala, ale Valinka nechtěla o malinkých koťátkách ani slyšet - tak jsem musela krmit sama. Naštěstí se v neděli večer usmálo na kocourečky štěstí v podobě náhradních maminek v Poličce. Moc tím¨to děkujeme paní Charouzové, že je ke svým kojícím kočičkám přijala. Nemá to doteď jednoduché, dva kocourkové si osvojili špatný zlozvyk - ocumlávají si navzájem "pindíky", což může být životu nebezpečné. PAní Charozová je zlatá, o kocourky pečuje - snad to zvládnou.

kotickove-policti.jpg

V pátek 4.8. byla Valinka a čtyři její dětičky na přeočkování a mne s mužem čekal po několika letech víkend mimo náš domov, byl naplánován velký rodinný sraz u Tábora, kam jsme museli odjet. Dcerka se v sobotu vracela domů, do Svitav, aby mohla obstarat večer i v neděli ráno naše kočičky. Znáte to, jak se věci dokážou totálně zkomplikovat, že? V pátek navečer za vrátky lidé s prosbou o přijetí malého koťátka, které našli v příkopu u silnice v polích za Poličkou. Sami si koťátko nemohli nechat... Prostě nějak nešlo odmítnout, ale co dál? Hned večer jsme jeli k panu doktorovi kvůli očkování, protože malé kotě to u nás nemá úplně jednoduché.

Naštěstí pomohla Liduška z Opuštěné kočky Polička, malou kočičku inzerovala na FB, dokonce jí dala jméno - Princezna Ponožka. A zatím byl happy end - včera večer Princezna Ponožka odjela do skvělého a osvědčeného domova ve Svitavách. Teď jen doufáme, že stávající kočička Stašenka malou kočičku příjme.

ponozka2.jpg

ponozka1.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář