Jdi na obsah Jdi na menu

srpen 2015

4. 8. 2015

25/8

Milí, dny nám ubíhají, minulý týden jsme měli na návštěvě pana Dvořáka, který přivezl stelivo i konzervy a nabídku pomoci, Gábinka dovezla dětem jejich oblíbené konzervičky -a vzala s sebou zájemkyni o Vlastíčka. Děti Medušky jsou nádherné, ale prostě jsou to plašánci, až na Tulinku.... Takže slečna odjížděla s tím, že se jí líbí malá Modřenka a probere to s rodiči. Pátek přinesl nové kotě, a to bílomourka Sira Pětníka. Pětniček je asi 2,5 měsíční, pořádně jsem nepochopila, jakým záhadným způsobem byl dovezen z Olomouce na jednu svitavskou formu. Pán mu hledal pár dnů domov, bezvýsledně, až mu moje adoptivní neteř poradila mne....a nešlo odmítnout:( Jindříšek si umí vlézt na okono (široký parapet, polička, dostatek místa) a poslední noci tam spí v pelíšku. Teda, část noci spí, část kouká z okna ven. Párkrát se byl proběhnout v obýváku a kuchyni. Jenže - jenže Jindříšek se pěkně vybarvuje!!! Tvrdí, že on je velký zlý kocour a na každého funí a žbrblá a že se bude prát. Pacholek jeden! Netuším, co s ním dál.....moc by potřeboval svůj domov, nejlépe v bytě či domku se zahrádkou a lidi, kteří se o něj dobře postarají. Absolutně netuším, jaká budoucnost ho čeká. Možná růžová, možná černá.
Včerejšek byl pro nás moc bolestný, museli jsme nechat odejít naši Boru Boru. Borinka se dlouhou dobu prala s chronickým onemocněním ledvin. Včera svůj boj prohrála. Moc nám chybí. Chybí nám každá kočička, která umře. Ale když některé dáváte měsíce či roky denně léky, je to ještě horší:(

bora-bora.jpg

 

18/8

Milí, z veder jsou "mrazy", tedy chladno a hlavně stále prší. pro přírodu super, ale kočičky na to mají opět svůj vlastní názor - jsou spavé, protivné a žravé a najednou je jim jaksi malý celý dům.... S Tulinkou a Modřenkou jsme byli u pana doktora Beránka ve čtvrtek navečer, rohovkové vředy to nebyly, jen opravdu těžké záněty spojivek, takže jim očička vyčistil a naučil mne, jak je čistit doma, dostaly kapky a mastičky a jeli jsme domů. Panu dokrotu Beránkovi opět ohromná pochavala, vzal nás navečer, abychom nemuseli cestovat ve velkých vedrech - a za ošetření nechtěl žádné korunky, navíc byl jako obvykle velice vlídný. Dneska jspou i koťátka přešlá, byla zvyklá, že je v podvečer pouštíme ven, ale v tomhle počasí ani omylem.... Jindříšek stále dělá pokroky, poslední dny nás zkouší ukecávat, ať už konečně otevřeme dveře do toho velkého světa. Ale ještě má čas. Dneska u mne dlouho ležel na posteli, až mu asi bylo horko a chtěl dolů, do svého pelíšku.
Opravdu jak opadla vedra, kočičky zjistily, že jsou moc hladové a dnes padá jedna konzerva za druhou, momentálně dostaly syrové maso a vaří se kuře. Došly kotěcí konzervičky, došly kapsičky, a to nám Evička Mencová v neděli dovezla nejen kapsičky, ale i bonbonky. Musím objednat, ať mají hladovečkové co papat.

11/8

Milí, mnohokrát děkujeme Andrejce za aukci... S koťátky jsou náklady opět vyšší....jako vždycky.
U nás kotíci stále bojují s virozou, hlavně zlobí očička, dnes pan doktor změmnil mastičku za dělanou v lékárně....snad pomůže. Malá koťátka z Poličky dostala zatím jména: červenobílá holčička je Kopretinka, červený chlapeček Casper, modrá holčička Modřenka a černá holčička Písnička.
Velkou radost nám dělá Jindříšek, naučil se chodit do klece a ven až včera naznal, že je to naprosto zbytečná práce a zůstal bydlet volně v ložnici. Má na zemi u postele pelíšek, blízko papání a vody. Jediné, co se muselo změnit byl záchůdek - sundal se kryt a wc bylo přisunuto blíž k Jindříškovi. Používá jej naprosto spolehlivě. Akorát když se mu chce čůrat nebo kakat, tak prvně jde ke dveřím, protože správný kocour se prý venčí venku. Pak pochopí, že má smolíka a jde použít bedýnku:). Dneska s ním spala Modřenka, nějak si ho asi adoptovala za rodinnou osobu.... A jinak? Jinak nemůžu napsat nic jiného, než že je VEDRO furemfurt a pořád. Neprší, nebouří, jen spalující sluníčko... Bídně přežívám já sama, kočičky už toho mají taky plné zoubky, ale statečně se drží. Samozřejmě má člověk strach hlavně o ty staré, zejména Andulku, ta to ale zatím zvládá velmi dobře.

7/8

Milí, určitě Vám je stejné vedro, jako nám tady.....uffff.... Ale!!!! Dnes jsem vzala Jindříška z klece - jen na chvíli - a CHODIL!!! Sice to není žádná sláva, musí opatrně, ale prošel si ložnici, prozkoumal, kde co je a nakonec se postavil před dvěře, abych ho pustila:). Odpočívá opět v kleci, kde má zaručený klid - a evidentně se mu lépe otáčí na podložce z povlaků než na linu nebo co to je na podlaze (prapodivné lino, co se prošlapává, ale snad se podaří ho letos vyměnit za nové).

pict5445.jpg

pict5449.jpg

6/8

Milí, stav PC je stejný a asi se to hned tak nezmění, jako prvotní je teď úhrada červencové faktury za veterinu:(

Jindříšek krásně papá, zdolal virozu, která ho napadla a jak mu je lépe, dost se rozjedl. Už konečně vím, co mu chutná - konzervičky gourmet gold. Tyhle je ochotna papat i Joeynka, potom chutnají Kájovi a také je ochoten je papat velký Mikešek. Jenže gourmetky dnes došly, musím po práci zajet nějaké koupit, než objednám zase ze zoohitu.

Letí u nás viroza, kašel s rýmou a záněty v očích. Nevím, jestli je to počasím nebo čím, ale u malých koťátek se zvládlo jejich onemocnění, se kterým přišla (rýma a zanícená očička), ale včera bylo zase bídně červenobílé holčičce (zatím jí říkám Kopretinka), modrostříbrná byla večer v pořádku a ráno nemohla otevřít ani jedno očičko, černá (které zatím říkám Písnička) měla zalepené jedno oko. Kocourek (zatím Casper) ráno spinkal a spinkal a vůbec nešel k jídlu. Meduška měla také dávivý kašel a trochu rýmu, ale antibiotika pomohla a vypadá už dobře - jenže onemocnívají její děti. Bílý Vlastíček má těžký zánět v jednom očičku a je hodně unavený, Týnečka má zánět v obou očkách, a to jsem je měla objednané na zítra na přeočkování:(. Lidi, já už koťata nechci, ne kvůli práci kolem nich, ne kvůli dalším nemalým výdajům za kotěcí kvalitní krmení a léčbu, ale je mi jich vždycky moc líto, když onemocní, je jim bídně a těm malým nejdou dát ani všechny tabletky právě proto, že jsou malá.

Navíc jsou malá koťátka ve Svitavách, která potřebují hodně brzy své páníčky, neboť jim opravdu jde o život - takže pokud máte místečko doma i v srdíčku, pár korunek na papání navíc, neváhejte a volejte mi: 734597049. Děkuji.

 

                    koticisy.jpg

 

4/8

Milí, stále mám rozbitý PC, tak využívám kousek volna v práci.... Opět uhodila vedra, opět kočičky přestávají jíst, hýbat se a celkově jsou zpomalené. Prostě dokáží překonávat vedra lépe, než my - lidé. Krom PC se nám rozbila velmi důležitá věc, a to pračka, bez které u nás život ani nejde. Peru denně, a velmi často i několikrát. Takže i životnost pračky vzala za své...Takže jsme museli honem koupit novou pračku, aby měl Jindříšek čisto a sucho. Jindříšek nám dělá radost, už umí krásně sedět, podrbat se zadní nožkou za ouškem, častěji vstává a dělá pár krůčků v kleci. Dnes ráno na mne poprvé volal, ať ho pustím z klece. Má slíbeno, že v pátek, kdy už budu doma a ne v práci, si na něj udělám dostatek času a pod dohledem ho pustím ven - tedy na zem v ložnici, ne ven na trávu.... Velmi rád pozoruje koťátka a nikdy na ně nezasyčel, je to zlatý kocouřík. Velmi statečný, důvěřivý, klidný a trpělivý. Zasloužil by si bezvadný domov, kde by se mu lidé mohli věnovat mnohem více, než my, kde by ho měli rádi a byl v bezpečí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář