Jdi na obsah Jdi na menu

srpen 2013

5. 8. 2013

29/8

Týden uběhl jako voda, nic moc nového se nestalo, tedy nepočítám-li to, že jsem "ukradla" kotě:) V neděli dopoledne najednou mezi kočičkama běhala malinká kočičí holčička, a mne nenapadlo nic jiného, než že nám někdo "pohodil" kotě. Dostala Stronghold za krček, napapala se, pohrála si, přespala s námi v posteli, a v pondělí dopoledne volal manžel, že kočička je odnaproti z Preparace...takže malá Murka navečer putovala zpět domů, domluvila jsem se s pánem, že ji vezmu na očkování a pak pohlídám i kastraci. Je moc krásná a hodná.

pict6851.jpg

Malí kocouříci Habřík s Kapříkem jsou velicí výzkumníci, jsou chytří a moc šikovní. Doma se mazlí bez problémů, venku dělají opatrné kocourky.... Už s námi chodí i na procházky. 

Medardek se stále hodně snaží, včera měl i návštěvu - a tak si ho Kamilka vodila i na procházce:)

pict6801.jpg

 Chmelinka má ještě trochu rýmu, Macík dále bere antibiotika na zánět dělohy, ale je čiperná. Andulička je stále nádherně v pohodě. Liborku asi píchla nějaká včelka, měla nateklý obličejík, očka přivřená. Ale už je to dobré. 

 

22/8

Macíkové mají dnes tři měsíce - dětičky, buďte v pohodě a zdravé!! Davídek má nové kapičky do oka, dvoje - prvně se kapou ty, co zvlhčují oko a pak ty, co ho léčí... Takže ráno a pak hned jak dojedu domů až do noci, kapání musí být alespoň troje denně, ale očičko se konečně pěkně lepší!

Plaší klučíci už mají jména, moureček je Habřík a rezavý moureček je Kapřík. Oba udělali velké pokroky, nechají se pohladit, i nastaví bříška. Dělá jim to moc dobře, přesto jsou ale opatrní.

Macík bere dvoje antibiotika, má zánět dělohy. Vypadá to, že se obejdeme bez operace a jen se přeléčí. Přesto ji hlídám a hlídat budu, aby se zánět neopakoval.

Medardek se pomaloučku dostává do stavu jako byl před vyšetřením, tedy že dokáže udělat pár krůčků. A papání stojí! Je to opravdu veliký bojovník! Malinko se spolu nemůžeme dohodnout s mazáním oděrek na nožkách. Já namažu framykoinem, Méďa slíže.....

Chmelinku rýma hodně obtěžuje, už tak hůř dýchala, natož když má plný nosík. Ale je jí lépe jako v pondělí.

Filípek dostal také antibiotika, má pořádnou rýmu a krček ho trošku trápí dál. 

Fífinka taky trochu kýchala, Broněček jakbysmet. Přechod z velikých veder do normálna až chladna je prostě hned znát.

20/8

Moc se omlouvám novým majitelům našich chlapečků. Ne, že nepsali zprávy, psali a dokonce poslali fotečky - jen já čekala sms, a zprávy došly na Facebook.... Kluci jsou v pořádku, cestu zvládli dobře a pomalu si zvykají na nové domovy i kočičí kamarády:)

 

962817_10200379176821438_1951285219_n.jpg

1148017_10200379176981442_168140470_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A ještě : 

Mazlivé a opečovávané kočičí děti (cca 2,5 měsíce) - kocourek Vendelínek, Moulinka i Mourinka přišly brzy o maminku (podle všeho otrava snad jedem na slimáky), dovychovali je nejen lidé, ale i moc hodný kocourek Kryšpín. Paničku koťátek znám, je to moc hodná paní, která poskytla domov již mnoha potřebným kočičkám, včetně maminky těchto koťátek.... V případě zájmu mi volejte na tel. 734597049 Eva

 

6ira2ktg5_dajof1lhmv_f-8ohh6osfiupnrmr-z0ukus7awpry0w_sofvchgglciiavakw.jpg

Vendelínek

 

78xjdzwkrcwkycp9nwx6soppby_wkcvovwotlwjzms62x4dauowb5a59uicacvwtf5vonwe.jpg

Mourinka

i4da2cycmykopcn7atvofl57wxurpqcb_oivbzxmq8wxc4gbhklv2fpjnfnm1ajfq2g0a00.jpg

Moulinka

 

19/8

Naši malí bílotlapičkoví modrásci - Níža a Vladimírek včera odjeli do nových domovů. Páníčkové byli milí, a já jen doufám, že je vše v pořádku, protože jsem dosu nedostala žádnou zprávu. Já vím, asi to novým majitelům připadá ne až tak podstatné, třeba nemají čas a jsou plně zaměstnáni s novým členem rodiny, ale kdyby jen tušili, jak je to pro mne těžké. Odjedou mi děti a já ani nevím, jak zvládly cestu, co v novém domově, jak s novými kočičími kamarády... 

Davídka - mouratého Macíka - trápí delší dobu zánět v očičku, a přes pravidelné kapání se nedostavuje kýžený výsledek - zdravé oko. Musím se domluvit s panm doktorem (už se vrátil z dovolené), co dál. Charlottka je v pohodě. Jen mamince Macíkovi bylo večer hodně divné, že má doma jen dvě děti. Stále chtěla pustit ven, asi si chtěla najít Nížu s Vladimírkem.

Medardek zvládal víkend v poklidu, celé dny byl venku, buď na dvorečku nebo u boudičky, "ocáskové" procházky se mu líbí. Má dost zničené zadní nožičky - oděrky a hlavně úplně ubroušené drápky. Ale představa nějakých botiček se mi nezdá reálná. Párkrát se na nožky postavil, za celý víkend udělal sedm kroků sám. Celkově je to ale mnohem, mnohem horší než před podstoupeným vyšetřením. To mu zadeček jen padal, teď se pouze výjimečně dokáže postavit. Nevím, jestli se to vrátí do původního stavu - jako před vyšetřením, nebo už je to konečná verze nechození:(

Chmelinku skolila veliká rýma, včera víc pokašlávala a ráno měla nosík úplně ucpaný, dýchá tlamičkou. Maruška taky pokuckává, není to dobrý. S Filípkem jsme byli včera odpoledne na veterině, ráno blinkal a pak ho to stále jakoby natahovalo, někdy dost křičel, jako když má něco zapíchnuté v krčku. Já ani pan doktor jsme v tlamičce nic neviděli, rentgen také neukázal nic zvláštního, tak dostal jen injekci a jeli jsme domů s tím, že uvidíme zítra. Jo, uvidíme zítra. Filípek v přepravce moc vyváděl, přece jen to je původní kravínský kocouř, nechtěla jsem ho deptat dál tím, že ho zavřu v ložnici, tak jsem ho nechala na dvorečku. A Filípek se někam schoval, vůbec jsem ho nenašla. Snad až přijedu z práce, bude zase na dvorečku. V rámci rýmy Chmelinky bych řekla, že ho spíš trápí nějaké viry a má nateklý krček, který ho nutil k dávení. 

Noví malí kocouříci (jména zatím nemají) jsou opravdu plašánci, sice si mi lehnou do noh postele, ale pohladit ani náhodou. To ještě bude práce - jestli se vůbec nechají ochočit.

 

16/8

A tak mi to "tam nahoře" popletli.... Vzhledem k blížícímu se odchodu Macíků a tomu, že maminka Macík má stále mlíčko, jsem si "nahoru" poslala objednávku - že potřebuji jedno třítýdenní kotě.... Patrně jsem byla nesrozumitelná nebo to prostě popletli, ale místo třítýdenního kotěte včera přijeli dva cca tříměsíční bráškové - plašánci..... Nojo, člověk by si měl rozmyslet, jak přesně formulovat svoje přání a žádosti:)

Klučíci mají osud jako mnohá z koťátek - někdo "zodpovědný" je hodil jedněm lidem přes plot..... kocourkové zalezli na půdu domku, byli lapeni (jeden kousal) a odvezeni k nám. Zatím jsou ubytovaní v kleci. Vím, zní to hrozně, ale nějakým způsobem je chvíli oddělit musím a navíc, tahle děťátka bych už asi nenašla, kdybych je volně vypustila. Klec je dostatečně prostorná, mají tam záchůdek, vodu, granulky, mističku s kapsičkou či masem (syrové maso zmizelo rychlostí blesku), pár hraček. Včera byli v hodně velkém stresu, dnes jsem každého pochovala - a taky musím zjistit, cože jsou za pohlaví... Snad se ještě ochočí, jsou moc pěkní. Jména zatím nemají, ještě jsem ani nepřemýšlela. Každopádně k Macíkovi to asi nejsou ti praví kandidáti, i když - jeden nikdy neví.

Méďa nad ránem naznal, že se vyspinkal a že nutně potřebuje do obýváku...pustila jsem ho. Došel si i do kuchyně, ale pak se rád vrátil zpátky do postele. Když jsem odcházela do práce, spal vedle Svatěnky, pusinku zabořenou do peřiny. Večer chodíme na procházky. Musí trénovat nožky, držení těla a vůbec - není to jednoduché, protože chtě nechtě jinak než s držením ocásku nám to zatím nejde - ale chodit v předklonu a držet kocouříka za ocásek je docela náročné:) Jenže - co bych pro Medardka neudělala. Šli jsme, kam chtěl on, jen při návratu se vehementně dožadoval vstupu do staré plechové budovy, kam jsem odmítla jít, vzala ho do náruče a šli jsme domů. Trochu protestoval, ale pak byl spokojený, že jsem ho nechala ještě v zahrádce. Taky se večer dokázal asi třikrát sám postavit. Méďa je obrovský bojovník!

Bronislav Martínek aneb Borněček po opuštění boudičky s výběhem bydlel na půdě. Vídávali jsme ho polehujícího v okně a nahřívajícího si kožíšek, ale vždycky, když jsem na půdu přišla, Broňa zmizel. Poslední dva dny ho vídám v zahradě, dnes ráno tam byl taky. Asi sledoval, jestli fakt že odjedu do práce:) Vypadá dobře, jen dělá, že je plachý. A přitom je to takový mazlík! V boudičce se nastavoval, hlavně měl rád drbání na bříšku, vrněl blahem a teď je to prý kocour samorost! Snad se brzy nechá hladit, potřebuje taky odkuličkovat:)

Andulka - Anduličce vytrhání zoubků opravdu náramně prospělo, omládla o několik let, je mnohem veselejší, taky díky tomu, že jí netrčí z pusinky špičák, dostala jiný výraz v obličeji, takový trošku uličnický:) Je to zlatíčko.

Bruneček je ještě stále na antibiotikách, po víkendu pojedeme za panem doktorem, udělají se nové krevní testy.

Dobromilkovi ATB sice zánět v pusince zmírnila, ale vyléčit to nepůjde nikdy.

Od zimní nemoci Leonard stále pokašlává, teď ale dostal ošklivou rýmu, kašel se zhoršil, tak je na tabletkách také.

Chmelinka i přes braní dvou léků stále kašle. Je to opravdu lepší, než před léky, ale stále ji to dokáže hodně potrápit. Rozkašle se, že nemůže pořádně popadnout dech. Potřebuji nastudovat, jestli je nějaká homeopatie nebo něco na astma...

Odpoledne chci nakoupit pár věcí dětem s sebou do nových domovů, granulky už máme, jen potřebuji ještě jedno balení vyzvednout na veterině.

15/8

Dnes navážu tam, kde jsem minule přestala - u Kuličky. Jasan, že diagnoza zněla alergie na bleší kousnutí. Grrrrrr!!!! Takže Kulička dostala depotní antibiotika, a my jsme museli nafasovat spoooustu Fipronů. Tedy něčeho jako Frontlinů, jen s jiným názvem.... Ještě všechny kočičky nedostaly kapičku za krček, ale půlka už určitě ano. Teď je pro ně přijatelné počasí a doma se objevují stále stejní jedinci, kdežto ty, co jsou rády venku, přilétnou jen na dlabanec, ještě tak pár pohlazení a tradá, letí opět ven. Poletovat se stříkačkou venku dost dobře nejde... Procedura je následující : vezmu BREJLE!!! a pak z lahvičky s Fipronem natáhnu do stříkačky 0,5 ml, naleznu jedince, nejlépe spícího (těm se to aplikuje fakt dobře) a snažím se najít to nejlepší místečko uprostřed vzadu za krčkem, rozhrnu srst a implantuji tekutinu, potom běžím, abych nezapoměla jméno ošetřeného tvorečka a honem zapíšu do jmenného seznamu kdože cože dostal a kdy. A opět nanovo. Časem se dostávám do situace, že si vyhlídnu oběť, pak zneklidním - nedostal(a) už?, tak letím zpět k seznamu, kde se dozvím pravdu a mohu pokračovat.... :)

Tím končím veselo - teď Medardek. Méďovi drželo tlapky a pěsti hodně lidiček a zvířátek, cestu do Brna zvládnul poměrně dobře (i když noc s dětičkama bez přísunu jídla nebyla až tak klidná), před desátou jsme byli v pořádku v brně. Paní doktorka ho vyšetřila a pak - pak jsme odešli. Musím moc poděkovat paní Jarce Č., že se na nás přišla podívat - Jarmilko, děkujeme!!!!. Po jedné hodině nám Méďu vracel pan doktor Tomek - udělali rentgen, punkci, magnetickou resonanci. Závěr :

 
Diagnóza: mnohočetné degenerativní změny a stenóza páteřního kanálu hrudně bederní páteře s kompresí míchy středně těžkého rozsahu

Vzhledem k rozsahu a délce trvání potíží nebylo chirurgické řešení doporučeno.

Doporučení: 
 Klidový režim (malá místnost nebo ohrádka), venčení 5x denně 5-10 min, chůze jen po rovném, neklouzavém povrchu, bez schodů, skoků a her. 
 Zabránit pádům nebo jiným poraněním.
 Fyzioterapie (cca 5 – 10x denně, pokud bude tolerovat): asistovaná chůze (zvážit pořízení závěsu na pánevní končetiny nebo za ocas), stavění, pružení, balancování, pasivní pohyby, masáže a strečink končetin.
 Redukce hmotnosti o cca 2kg.
 V případě špatné kvality života zvážit euthanasii.

Prognóza: velmi opatrná až nepříznivá.
 
Byla jsem teď dva dny doma, nebylo mi moc dobře, ale alespoň jsem měla dost času obstarávat Méďu. Musím ho nosit vyvenčit, na záchodek, byť nízký, se prostě nedostane. Po narkoze (i když šetrné) se všechno zhoršilo a nedokáže se zatím sám na zadní postavit. Pokud ho postavím a držím za ocásek (nadzvedávám zadní část těla), jde. Zkusila jsem mu podepřít zadní část ručníkem, nahoře jsem držela jeho konce. To nejde, neudělá ani krok. Dokáže se doštrachat pár metrů, ale moc si odírá prstíky a ani to není vhodný pohyb pro páteř.  Všechno by snad šlo, ale Méďa je zatím hodně nešťastný. Jestli se s tím dokáže vypořádat opravdu nevím. Tolik, tolik moc bychom si přáli, aby zase chodil!!!
O víkendu by měli odjet všichni malí Macíkové. Nejen, že mi bude velký smutno, a narovinu píšu, že kdybych jen trochu mohla, tak malého Vladimírka si nechám!!, ale asi nebude jednoduchá otázka kojení - macík stále kojí a když jí najednou odejdou všechny děti.... No, aby nebyly komplikace. Stačí, že už od soboty trochu krvácí z pochvy, vet nic nenašel - snad to brzy přejde. Macík je úžasná mazlivá kočička. 
Maruška v noci trochu kuckala a ráno ani nevypila celou svoji kašičku. Ale ráno jsem ji dvakrát vytahovala z auta, chtěla odjet se mnou do práce.... Ve výtěru z oka Liušky nic nenašli, takže nejspíš viry.... To už měla i Sašenka ve výtěru z nosánku:(  No - germicidní lampa funguje, čistí vzduch... Těžko člověk prožene nějakým aparátem celou kočku:)
Medík se ráno vyvenčil, poseděl pod keřem a pak jswem ho zanesla do ložnice, kde musí vydržet, než se vrátím z práce. Pak teprve ho mohu vzít zase ven a dohlížet na něj. S nožičkami hýbáme, cvičíme a masírujeme. Snažíme se správně chodit ..... Potřeboval by vlastního asistenta.
Lidičkové, děkujeme všem, kdo nám držíte palce, a všem, kdo jste nám poslali korunky. Děkujeme.
 

9/8

Včera Medardka navštívila jeho adoptivní maminka Kamilka, přišla nejen s pohlazením, ale donesla Méďovi 2.000,- Kč. Prý se s ní nemám hádat já, protože je to pro Méďu.... Kamilko, moc za Medardka děkuji. 

Kamilka přijela zrovna v dobu, kdy jsme byli nachystaní na procházku - tak šla s námi. Méďa procházky vždycky miloval, obvykle chodíval či spíše cválal vepředu, běžel tak rychle, až ho často předhonil jeho vlastní zadeček:), na procházkách se moc snaží, někdy dokonce ujde i pár metrů bez toho, aby mu zadeček spadnul. Když spadne, obvykle na levou stranu, a Méďovi se těžko dostává zase na všechny čtyři tlapky. Už má na zadních nožičkách i odřená místa. Chodit se moc a moc snaží, ale po chvilkách ho kousek poponáším. To pár sekund drží, ani nepípne a pak se zlobí, ať už ho zase postavím na zem... Protože má trápení s kakáním, dostal včera smetánku. Nejen chutnala, ale i pomohla:), dnes dostane zase. Večer se pěkně najedl masa a skoro celou noc spal s mužem v posteli. Ale nad ránem chtěl ven, tak jsem ho vynesla na dvorek. V prvních dnech zhoršení byl moc zmatený, plakal i se vztekal. Vůbec nevěděl, co se děje. Poslední dny to vypadá, že uzpůsobuje chování tomu, co může - ví, že když má ujít pár kroků, musí pomalinku, že když se chce z pádu postavit na všechny tlapičky, tak to musí zkoušet a zkoušet, protože hned to nejde. Spíš se trochu bojím, aby ten svůj velký boj nevzdal, ale za celý svůj život byl vždycky veliký bojovník, tak snad bude bojovat i dál. O Medardkovi se můžete dočíst i v rubrice "virtuální adpoce".....

 Taky jsme měli včera milou návštěvu - paní Marušku, majitelku loňského miminka Pavlínky. Teď je z ní už veliká slečna Macinka a je velmi milovaná:)
 
Macíkové se z nemoci pomalu dostávají, v pondělí doberou tabletky a snad už bude jen dobře.

Včera také přišla - KONEČNĚ!!!! přenosná germicidní lampa.

Dnes beru na veterinu kromě Medardka ještě Kuličku, má nějaké kožní problémy a přestože první, co mě napadlo je alergie na bleší kousnutí, tak potřebuji, aby ji pan doktor viděl (já ty blechy vyloučit nemůžu, i když to je tvor, který k nám má těžký zákaz vstupu!!!, ale co jeden ví, že...). 

Eva 

 

7/8

Chci  poděkovat firmě NODUS TRADE s.r.o. Praha za finanční dar ve výši 1.835,- Kč za prodej kočičích propisek na www.megadarky.cz. MOC děkujeme! 

Včera měla přijet malá bílomourinka Ouško resp. Uši:), byla odložena u kamarádů, kde byla vykrmována, odčervena a naočkována.... Nakonec nejela k nám do depozita, ale rovnou do nového domova místo Níži, kterého trápí herpes.... 

S Medardkem dále jezdím na injekce, zatím bez zlepšení, Čip dostal druhý Zylexis, ještě ho čeká jedna dávka. Liušce se udělal stěr z očička, tak budeme čekat na výsledek. Coco má zatažená třetí víčka, trochu průjem, ale tabletky zatím nepomáhají. Macíkové jsou o něco lepší, tedy modráskové Vladimírek a Níža, ale ráno vůbec nechtěl vstávat Davídek, ani nešel papat. Kluci modří naštěstí už dokážou papat sami, i když je pusinky dál bolí. Maru trošku pokuckává, snad to zvládne aniž by omarodila. Svatěnka se drží dobře. Obě holčičky si zvykly na svoje "kašičky", zvlášť Maruška (já vím, je Marusjenka, ale ono se to nějak zvrtlo a hele ho - jinak jako Maru nebo Maruško jí neřeknu) je na nich těžce závislá. Vůbec je to moje rozmlsané mimino, protože stále nebere na vědomí ani granule ani kapsičky či konzervy. Je výhradný masožravec s přídavkem 2 až 3 kašiček denně. Blbý je, že jsou ty kaše tuze drahý, ale co by pro ni člověk neudělal.....

Protože se Méďa nelepší, a protože je to prostě náš Méďa, tak ho vezmeme na velké vyšetření do Brna, teď půjde jen o to domluvit termín. Určitě bych si vyčítala, že jsem pro něj neudělala všechno, co jsem mohla, i když to bude stát opravdu hodně moc peněz:( Předpoklad je, že se s tou nemocí nebude moct nic dělat, ale co kdyby.....

Dnes v noci se mnou spalo plno kočiček, samozřejmě hned vedle mne Méďa. Spí klidně celou noc, ani se nepohne. Ráno pak chtěl jít na dvorek, tam obvykle prospí další hodiny. Lehne si do stínu a spí. Kočičky teď nedělají nic jiného, než že spinkají. Ožívají až večer, kdy teplo poleví.

 

 5/8

Srpen nezačal vůbec přívětivě. Naopak....

S Medardkem je hodně zle. Méďa je postižený odmala. Trpí tzv. houpačkovou nemocí. Jako kotě se s atakem nemoci porval a stal se z něho veliký kocour, Pan Kocour, který uměl běhat, skákat, a - chodit... Že chodil trochu divně, že občas chodil ještě divněji, nic nevadilo. Teď koncem června se chůze moc zhoršila, pár dnů jsme jezdili na injekce - a dobrý. Jenže, měsíc nato opět zhoršení, ovšem radikální. Medík udělá s bídou pět kroků a pak padá zadeček. Svalstvo má ztuhlé jako v křeči, vůbec nechápe, co se s ním děje. Když už se někam výš doškrábe, padá dolů. Není schopen se přetočit, padá na bok, na záda, jakkoliv a moc se vždycky natluče. Je to těžký kocourek, má 6,20 kg a tak i natlučení bolí víc. Jezdíme na injekce, ale tentokrát nepomáhají. Moc, MOC se bojím. Méďa pláče, hlavně z bezradnosti. Vzala jsem ho do práce, že bude v klidu a se mnou. Bojí se tady, musím ho vrátit domů. Tam ale nikdo není a nemůže ho pohlídat, aby někam nelezl, aby ho někdo nechtěl zmlátit. Už tak ho asi někdo pokousal, udělaly se mu na boku dva abscesy. Nebo to bylo ještě po minulých injekcích. Nevím. Medardek je naše veliká láska, a, bohužel, třeba ani vozíček pro něj není přijatelný:( Držte nám palce, ať to kocourek náš zlatej zvládne!

pict6239.jpg

A nejen problémy s Méďou, malí Macíkové byli 27.7. na očkování, necelý týden nato byl divný Níža, špatně chodil a měl smutný obličejík. V sobotu už horečku přes 40 st. C, Vladimírek to samé. Herpes.... Kocourkové jsou stále hodně bolestiví, bolí je "celej člověk", Vladimírka jsem musela ráno nakrmit. Oba berou antibiotika, Charlottka s Davídkem zatím dobrý.

Teď v sobotu byla na přeočkování Marusjenka, na prvním očkování Svatěnka. Zvládly to holky zatím dobře.

Moc marodí Čip, výsledky krve špatné. Ratmírek dostal také injekčně depotní ATB, začaly ho zlobit oči, pohubl a celkově nebyl dobrý. Sašenka má zase velmi zhoršenou rýmu, Dobromilek taky bída, zánět pusinky se zhoršil, uzliny nateklé, k tomu se přidala rýma. Chmelinka dostává svoje léky na astma, ale v noci zase víc kašle. Jen Andulička mi opravdu dělá radost. To vytrhání zoubků jí moc prospělo. Jediné "pozoubkovací" opatření je, že syrové maso musím krájet na malé kousky, jinak to není schopná užvýkat, i když se snaží:) Ještě trochu radosti mám z Brunečka, sice je dál na antibiotikách, ale mnohem lépe papá, pomalinku přibírá, je takový spokojený, klidný.  Liušku už delší dobu trápí oko, měla jsem ji dnes brát na stěry, ať víme, která potvora se tam zase usídlila. Časově to ale nezvládnu. Ráno jsem vzala do práce Méďu, bohužel jsem ho v polední pauze musela odvézt domů. Potřebuji taky nakoupit - ne pro sebe, ale pro kočičky - a bohužel kdybych jela domů, nabrala Liu a Čipa (na Zylexis), s bídou stihnu veterinu, ale už ne nákup. A v těchto vedrech prostě nemůžu kočičky nechávat v autě - jedině se zapnutou klimatizací, ale netroufnu si nechat otevřené nastartované auto bez dozoru.... Takže dnes nákup, Méďa, Čip a Liu až zítra po práci....

Je hodně špatné období, všechno nasvědčuje tomu, že budeme nuceni úplně uzavřít depozitum, ale o tom až jindy.....
Eva
Ještě musím doplnit, že 1.8. přijela návštěva - Marika s Alenkou, učitelky v Hranicích, a dovezly  dárky -  plno konzerviček, kapsiček, granulek i 3 pytlíky steliva - od dětí..... Neumím stáhnout fotky z foťáku do PC, tak až přijede Pavlíček, vložím foto.....
Eva

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

katka - ________

27. 8. 2013 23:37

Jste obdivuhodná žena, moc si vážím toho co děláte. Až se vylepší naše studentská situace, vzpomenu! Zatím máme jen jednoho nalezence a i to je dost :)

Eva - Re: ________

29. 8. 2013 14:39

Katuško, děkuji:) Přeji Vám hodně štěstí s nalezencem:):)