Jdi na obsah Jdi na menu

říjen 2016

5. 10. 2016

27/10

Milí,

ve středu  19.10. večer jsme chytili poslední sedmé chlupaté kotě – červené, samozřejmě opět kocourka. Všechno vypadalo slibně, ale ze soboty na neděli koťátka přestala skoro jíst, začala blinkat, průjmovat. Těžko léčit plachá koťata, takže jsou víceméně na dietě a pro a prebiotikách. Dostávají také convalescentní pastu, convalescentní kašičku nechtěl nikdo. Ale  už to vypadá zase mnohem lépe, průjem ustává, blinkání ojedinělé a koťátka zase začínají docela pěkně papat. Manžel jim tam nastěhoval germicidní lampu, často u nich sedává a snaží se je co nejvíce socializovat. Přes týden jsem co to jen šlo polehávala, nemůžu se vymotat z nepěkné virozy. V neděli u nás byli přátelé – Kačenka s Honzíkem, dovezli opravené škrábadlo a taky korunky pro kotíky. Tímto chci moc poděkovat všem, kdo nám na koťátka přispěli, velmi si toho ceníme, je teď hodně těžké období.

Haníček s Violkou se potulovali obývákem a měli pár střetů s nevrlými starousedlíky, nikdo jim neublížil, ale vyhrožovat, to kočulky opravdu dovedou. Nakonec oba dva skončili u Bohušky s Liborkem a hned máme členitou rodinku čítající matku a tři dětičky, koťata si spolu velmi rozumí a nádherně blbnouJ.

Tak, a vrátím se k novorozenému koťátku (u nás se objevilo 17.října), které ale nechtělo přijímat umělou stravu, a jak se ukázalo, Bohuška už mlíčko nemá – sice u ní Liborek a teď i Violka a Haníček lehávají a dumlají, ale je to jenom uklidňovací rituál. S hledáním náhradní maminky pro koťátko mi moc pomohla Liduška (Opuštěné kočky Polička), takže se na inzerát našla kojící kočička se stejně starými koťátky (šesti) v Hradci Králové, kam jsme naše koťátko v sobotu odvezli – maminka ho přijala a kocourek začal nabírat.

Abychom nezlenivěli a neměli asi moc volného času, tak včera po jedenácté dopoledne byla hned za dveřmi na dvorku dvě malinká koťátka. Malé dvouměsíční kočičí holčičky, želvinka a želvovinová mramorka. Takže další očkování, opět fungující klec a kam je dáme potom????? Čili v rozmezí necelých dvou týdnů se u nás objevilo vyhozených deset koťátek – sedm platánků, Bohoušek a dvě malé holčičky. Pak je doma Liborek, Haníček a Violka a až vyroste kocouříček u náhradní maminky, také se vrátí…. Ještě že Hanička a Bohoušek rychle našli nový domov. Jo, člověk plánuje a osud to všechno nějak překrucuje. Zatím to jde, ale až dojdou peníze, absolutně netuším, co bude dál.

bohuska-s-kvetenskym-miminkem.jpg

Bohuška s malinkým květenským koťátkem

bohuska--kotata-a-berenicka.jpg

Bohuška její současná rodina: Liborek, Haníček a Violka a vedle leží Berenička

kremacci19102016.jpg

19/10

Milí, přesunu sem pár příspěvků z FB, nemám dostatek času něco tvořit, nezlobte se.

z 13/10:

Milí,
minulý pátek Péťa zvládnul kastraci v pohodě, Sazince krom vyčištění zoubků musel pan doktor jednu stoličku vytrhnout, ale také je v pořádku. Gusíkovi odpoledne vyndali "drát" z nožky, sice kostička není úplně srostlá, ale Gusíkovi se náramně ulevilo a chodí už bez kulhání.
Mimino Bohušky mělo včera šest týdnů a 735 gramů. Dokáže vylézt na škrabadlo a asi není daleko doba, kdy vyleze i na postel. S maminkou se honí po podlaze, lítají jak blázni:). Také už pěkně papá kočičí jídlo, ale maminčino mlíčko je stále číslo jedna:).
Velmi zvláštní vztah k miminku dostal Kája, jakoby ho hlídá, vrká na něj a zkouší, jestli by si nešlo nějak spolu hrát, většinou se ale poškádlí (v dobrém) s Bohuškou a malý kocourek pokukuje, cože se děje. Zatím mu říkáme všelijak, i když stále má teoretické jméno Liborek - nicméně dost našich přátel v něm vidí Bohouška:).
V pondělí jsme byli na veterině, protože Willík a Evženek začali dost pokuckávat, ale podle poslechu jsou plíce i průdušky čisté, také jsme brali s sebou Alastora na další injekci ATB a Irisku, protože ji tlamička stále zlobí.
I když nechceme a nemůžeme - z mnoha důvodů - brát další kočku, tak od úterního večera jsou u nás tři koťátka. Dvě jsme hned včera dali naočkovat, ale to třetí je malinké a nemocné. 
Zítra čeká kastrace Matějíčka a nejspíš "Malého" Mikeše čištění zoubků. Vzhledem k tomu, že jsou u nás Mikešové dva (každý si to jméno přinesl), tak rozlišení je Velký Mikeš a Malý Mikeš...
Píšu nejspíš, protože adeptů na čištění zoubků je mnohem více a potřebuji postupovat podle naléhavosti a aktuálního zdravotního stavu dané kočičky.

z 18/10

Milí,
uplynul hodně, hodně těžký víkend. Jak jsem minule psala, že ač nemůžeme přijímat koťata, tak v úterý večer přišla tři - Hanička, malinkatá Violka a Haníček (u něj zatím pracovní jméno). Hanička s Haničkem zvládli očkování, všechna tři pak odčervení. Violka přišla nemocná a malušenká, tu očkování čeká tento týden. Všechna si dobře zvykla a nějak jsme se smířili s tím, že prostě máme zase další tři starosti na krku. 
Páteční veterinu jsem musela ze svých zdravotních problémů odložit.
V sobotu dopoledne jsem vyšla na dvorek ke každodennímu sběru nachytaných myšek - a na dvorku krásné kotě, bílostříbrný Bohoušek. Jak to bylo dál, napíšu později....

bohousek--hanicka-a-hanicek.jpg

zleva Hanička Bohoušek a Haníček

bohousek.jpg

Bohoušek

Z 19/10:

Pokračování kotěcích dnů - skončila jsem u toho, že jsme v sobotu dopoledne našli na dvorku bílostříbrné kotě. Okamžitě jsme jeli na veterinu na očkování, cestou dostal jméno Bohoušek, protože je úplně stejný jako naše maminka Bohuška. Ještě cestou z veteriny jsme mluvili o tom, že by fakt byl fór, kdyby u nás pobíhalo další kotě - a jen jsme zastavili u domu, před stodolou malinké černobílé koťátko, ale hned uteklo. Že jsme svorně nadávali, kdo z bídáků je tak neomalený a blbý, že nám tam hodí dvě koťata jen tak volně, vždyť na ně ani nemusíme přijít, že tam jsou.... Shrnutě, v sobotu dopoledne jsem myslela, že má u nás Bohoušek plachého sourozence, v sobotu večer jsem už viděla dlouhosrsté krémové kotě. V neděli večer už jsem věděla, že jsou dlouhosrstá krémová tři!!!!! a jedno z nich se mi podařilo chytit v boudičce, sice mi prokousalo prst, až mělo srst za krkem od mé krve, ale držela jsem! V pondělí ráno volali z Květné zahrady, že jim pes donesl malé slepé kotě, úplně promrzlé a jestli nemáme kojící kočku, že oni neví, co s kotětem. Říkám, že máme Bohušku, i když má už větší kotě, ale jen jedno a tak že snad ho vezme. 
Čekám před domem na malinké kotě, ke mně přišel Jamborek a volal, ať ho pohladím - i přidalo se k němu jedno dlouhosrsté kotě a já ho lapla za krčkem - to mě nesežralo:). 
Malinkaté koťátko se napilo mléka RC, pilo samo a pěkně, Bohuška ho olízla, ale to bylo tak všechno. Kocouřík byl čerstvě narozený, po napití 85 gramů. Od té doby je v pelíšku na nahřívací dečce, Bohuška s ním nemá moc trpělivosti, nechá ho chvíli přisát, olízne, ale brzy odchází, sama k němu do pelíšku nejde vůbec. Bohužel první napití bylo asi i poslední pořádné bumbání kotěte, od té doby do něj mlíčko dostávám víceméně násilím:(, za dva dny přibral jen 6 gramů, a to by měl nabrat alespoň dvacet.... Možná je někde něco špatně, co Bohuška ví a já ne, možná mu i pes, který ho donesl, nějak nechtěně ublížil. Nevím. Snažím se ho udržet naživu, ale nevidím to vůbec nadějně.
A zpět ke chlupáčkům. Po napojení kotíčka jsem vzala dva krémáky na očkování a pak se do odchytovky postupně chytila další čtyři koťata - v pondělí jsem byla 4x na veterině.... Jsou to krásná koťata - pět dlouhosrstých, z nich 3 krémová, jedno bílokrém a jedno červeně tečkované a pak jedno krátkosrsté černobílé, které dostalo jméno Stodůlek. A všechno to jsou kocourkové. Když jsme mysleli, že těch 6 plachých koťat je konec, tak v pondělí pozdě večer přes dvorek běžel další krémák, ale absolutně se nám nedaří ho odchytnout - jestli je tedy jen jeden..... Kocourkové byli v kleci, manipulace s nimi velice obtížná, plivali, prskali, syčeli, někteří kousali. Včera večer jsme je potřebovali odčervit a odblešit - tedy aplikovat Stronghold za krček. Vzala jsem rukavice a po jednom je brala v kleci - syčeli, to jo, plivali, ale už mne nikdo nekousnul. Po Strongholdu putovali hoši do přední předsíně a docela to vypadá slibně. Zalézají, ale začínají být i zvědaví. Snad se je podaří ochočit, protože jinak by neměli budoucnost. Plachá dlouhosrstá kočka venku - to není k životu.
Zvýšily se naprosto děsně náklady, vždyť z jednoho kotěte jich je teď "jen" 8, protože v pondělí večer odjel Bohoušek s Haničkou do nového domova. 
Sebrali jsme spací místnost asi 15 kočkám, a to se negativně projeví na všech. Je u nás těsno, nervozita, navíc dnes lilo.... Netuším, co bude dál. 
Došly konzervy, už tak jsem pro Haničku, Haníčka a Violku musela nakoupit kočičí konzervičky, teď se do toho domotali ti plašánci - navíc pár z nich má průjem, takže ID kapsičky, stelivo, kuřata, hovězí, to všechno padá jak do bezedné studny:(:(:(

kremak.jpg

cervene-teckovany.jpg

odchytovka.jpg

bohuska-s-liborkem-spinkaji1.jpg

5/10

bohuska-s-liborkem-na-posteli.jpg

bohuska-s-liborkem-na-posteli-1.jpg

liborek-haca.jpg

Milí, kocourek od Bohušky už měl měsíc, dnes má pět týdnů. Dokonce už dvakrát ochutnal kotěcí granulku, začíná pěkně šmejdit po ložnici a když ho vezmeme na postel, tak se krááásně povaluje:). Má přes 600 gramů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář