Jdi na obsah Jdi na menu

říjen 2015

1. 10. 2015

27/10

Milí,
malá Víla Zvonilka opět blinkala, byla jsem s ní u veta.....dostala léky, teď spinká. Přikládám fotky, jak krásně se o ni stará Písnička.
Také malé info o Caspříkovi - stále zkoumá nový domov, mazlí se, a to i když příjde návštěva, hned ho má na klíně. Panička ho každý den češe, přece jen má dlouhé vlásky. Rád by se kamarádil se starousedlicí - ale ta ho zatím odmítá.
Holčičky Madlenka s Andělkou nám velice často píší, jsou v naprosté pohodě a rodina je evidentně moc miluje.
Stejně tak Mandarínek s Felínkem jsou v pořádku, i když teď mají na pár dnů paničku v nemocnici, stará se o ně mladý páneček:). Takže všechna poslední umístění jsou v pohodě:).
Koťata doma chytají padající listí, hodně ho padá na dvorek, na betonu to šustí a dětičky za lístky lítají a chytají je. Nejeden donesou i do kuchyně. Moc dobře si vzpomínám, když Kulička venku chytila svůj první spadlý lístek. Co radosti s ním zažila a jak pyšně si ho tenkrát nesla domů.....moc chybí, Kulikuli moje malinká.

viluska-s-pisnickou.jpg

viluska-s-pisnickou1.jpg

26/10

Milí,
Waldovi dopadly krve dobře, uzliny se pomalinku zmenšují. Jasík chodí pomalu, ale lépe, než před týdnem. Kdo mi dnes dělá starosti je malá Víla Zvonilka. Celkově bídně papá, i když swe už naučila sníst něco málo z konzervičky, maso syrové ani vařené jí nic neříká a tak je hlavně na mlíčku. Ale dneska se jí nechtělo papat, až v podvečer blinkala. Nevím, co se zase děje:( S těmi malinkými koťátky je to těžké:(
Snad největší radost nám dělá Jindříšek. Krom toho, že se naučil chodit, tak svou chůzi velmi zdokonalil, pak začal malinko skákat a teď udělá docela velký skok - síla v zadních nohou je veliká. Ocásek se zmátořil skoro celý, a tak nic nepřekáželo Jindříškovi, aby se jako dominantní kocourek naučil označkovatn, na co příjde. A aby měl veškeré pohodlí, naučil se spát s námi v posteli....
Twentík absolvoval kastraci, vypadá velmi dobře. Ještě je "odložený" Mireček, ale jen jsem začala dumat, že ho dám přeočkovat a pak hned šup na kastraci, včera pěkně kýchal. O kastraci se asi u nás nesmí nejen mluvit, ale ani na ni myslet. A že nás čeká krom Jamborka další nával - kočičky Kopretinka s Venuškou jsou pětiměsíční, Písnička s Modřenkou mají 4,5 měsíce...

22/10

Milí, dny ubíhají a ještě víc frčí.... Co se poslední dny událo? No, Sir Pětník jednak vyrostl a pak dostal trochu rýmu, stejně tak Venuška. Waldu trápí velmi nateklé uzliny, minulý týden mu vet vzal krev, udělal sedimentaci a dále se dělalo hematologické vyšetření. Sedimka děsně vysoká, bílé krvinky naopak nízké. Bere dál ATB, dneska se celý proces opakoval, výsledky budou zítrfa. Ale jinak je Waldík naprosto v pohodě, živý, skákavý, lítací a žrací:). Trošku mu bylo smutno, protože mu v úterý odjel jeho velký kamarád - kocourek Casper. Jel ke starším lidem, kde bude mít za úkol mazlení a zdobení, ale bude moci běhat i ven a kamarádku mu bude dělat asi dvouletá kočička. Tak, Caspříku, nádherný hebounký kocouříku, hodně štěstí!!!!!! Joeynku trápí očičko, dostává dvoje ATB, konečně se vše pomalinku zlepšuje. Jenže Joey je starší kočička a má už dlouho nemocné ledviny. Jasíkovi se pomalinku lepší chůze, jenže natrhnuté kolenní vazy se hned tak nezhojí. Stále nás informují Madlenka s Andělkou - holčičky mají opravdu naprosto super domov!!!

Malá kočička dostala jméno Víla Zvonilka, už ji potrápily problémy s blinkáním, míň papala....teď je dobrá, ale ještě zdaleka nemáme vyhráno. Bydlí na našich postelích, kde má svůj minizáchůdek, do kterého už sama a bez problémů chodí. Sice první dny jsem ji musela nechávat vyčůrat, pak ale začala všechno zvládat sama, až pochopila i záchůdek a je vzorně čistotná. Na postelích má i svoje malé kotěcí škrábadlo. Poslední tři dny se už snaží ochutnávat konzervičku, granulky sice taky vezme do pusinky, ale okamžitě je vyplivne. Jednoduše vezme z talířku do pusinky jednu kotěcí granuličku a vyplivne ji vedle talířku, vezme z talířku granulku - vyplivne vedle a tak dokola:). Ale jednou ji možná i spapá. Většinu krmení je stále na lahvičce s Tatrou....

769222161.jpg

Víla Zvonilka na záchůdku

Chci moc a moc poděkovat všem. Vám všem, co nám pomáháte, ať už jednorázově nebo stále. Je to pro nás moc významné a moc děkujeme.
Také chci moc poděkovat Evičce Mencové a Kamilce Wanecké za aukce.
Já radši nebudu jmenovat - ale třeba dnes mi přišla sms od Evičky Moravcové, že posílá pelíšek - Evi, Ty při nás stojíš už mnoho let, MOC děkujeme!
Každá pomoc je nejen důležitá a potřebná, ale taky moc potěší a pohladí.Lidi, DÍKY!!!!! Eva

 

10/10

Milí, minulou neděli byla akce na pomoc zvířátkům Naplňte misky v hypermarketu Albert - v našem případě ve Svitavách.

nedelni-akce.jpg

Všem dárcům moc děkujeme a děkujeme hlavně našim stážistkám - Evičce Mencové, Marcelce Unzeitigové, Kamilce Wanecké a Sandě Pařízkové, že to tam celý den zvládly!

Děkujeme všem našim příznivcům, je pro nás opravdu každá korunka dobrá!!!! A když jsem se dívala na náš účet - a opět viděla sumu a jméno Jiřinky...nemám slov!!!!! Prostě - DĚKUJEME!!!!!!

Koťata se postupně testují, očkují, přeočkovávají, do toho zvládají své obvyklé virozy - s lehčím či těžším průběhem. Měla jsem třeba hodně nahnáno z Modřenky, ale dnes můžu napsat, ža konečně roste, je živá a vypadá spokojeně.

Trošku zlobí Jasoněk, k jeho špatným kyčlím nová diagnoza - jedno kolínko "v čudu", druhé s potrhanými vazy. Buď se přetrhnou úplně nebo se to nějak uklidní, za týden opět na veterinu. Chmelince se zase vrátilo astma, ale všechno nějak - a díky Vaší nesmírné pomoci - zvládáme.

Od středečního večera máme nové kotěcí miminko - Asi 3,5 týdenní snad holčička (vypadá na holčičku, ale úplně 100% jistá si nejsem). Našla ji dobrá kočičí víla Monika Jamborová na opuštěném kravínu - na druhém krmí "svoje" opuštěné kočičky a naštěstí slyšela něco jako pískání ptáčka.... Druhé kočičí miminko bohužel nepřežilo.
A tak se tady snažíme o to, aby malinká žila, jsem teď 100% na mateřské.....

malinka.jpg

5/10

Malá Venuška byla otestovaná, následně naočkovaná. V sobotu byla poprvé venku - a moc si to užívala. Zkoumala, poletovala... S ostatními koťaty je kamarádka, velké kočky ji nelekají, zvykla si skvěle. Jasíčka jsme museli vzít na veterinu, hodně kulhá na zadní nožku - dostal léky na bolest a musíme se domluvit s panem doktorem Rambouskem na rentgenu a ev.operaci kyčelního kloubu.

venuska-venku.jpg

 

1/10

A zase je nás víc....v úterý navečer přivezli majitelé "naší" Jitřenky kotě, které paní našla u litomyšlské pošty.....a tak máme Venušku:

venuska.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář