Jdi na obsah Jdi na menu

říjen 2014

1. 10. 2014

31/10

Milí, další týden uběhl jak nic....S Raulíkem je to s očičkem nahoru dolů.  V sobotu dostal další - depotní antibiotika, přidaly se další kapičky. Očičko je stále podivné, ale i po dnešním telefonátu s Dr. Beránkem mám zůstat v klidu, domluvili jsme se na příští sobotě, že za panem doktorem zajedeme, odstraní stehy a uvidí se. Raulík má být raději připraven na další anestezii, kdyby bylo třeba očičko vyčistit. Těžko se mi píše, Fialka mi tak moc pomáhá, že mi přerušila, co šlo:)

Kluci - Uhlík s Puntíkem zvládli viry velmi dobře, už jsou oba bez ATB, teď pár dnů rekonvalescence a pak - přeočkování. Květuška je sice lepší, ale nějak to stále není 100% zdraví. Uvidíme.

Liuška mi dál dělá radost, trochu zase zlobí Uršulka, asi ji moc bolí pusinka, takže aby něco spapala, je to někdy opravdu hodně složité. Dnešní menu - pečený bůček:) Šunkové párečky (dříve jedlé) - fuj. Špekaté syrové vepřové (opět dříve jedlé) - fuj. Syrová kuřecí prsíčka (dříve jedlá) - fuj. Člověk už neví, co jí nabídnout, aby alespoň něco spapala. Po denním dávání léků se už vždycky krčí, když ji chci pohladit - myslí si, že zase dostane léky:( Chudinka moje malá.

Maruška taky pár dnů napadala na nožku, dneska poprvé to vypadá, že ji až tak nebolí.

Madlence se moc nechce chodit mezi dospěláky, je to člobrda vzteklá a asi bojácná. Ale ráno, když jsem odjížděla do práce, tak si spolu s Andělkou hrály s velikou myší nebo co to bylo. Přidám ještě pár písmenek z FB:

Milí, dnes jsem oficiálně (tedy u sebe v seznamu na PC) přijala Meluzínka do našich řad. Musím říct, že velmi oprávněně, už si našel svůj cedník ve škrábadle, nastavuje i bříško na drbání...). Když se ohlížím zpět, kdy jsem ho začala vídat coby šmouhu, pak mouratobílou šmouhu, pak mouratobílou šmouhu s velkýma ušima až něco jako kotě či hubenou kočičku a následně jako kocouříka, co se nás bojí, pak kocouříka, co na nás ječí až k dnešním dnům musím konstatovat, že je tonejspíš brzké jarní kotě, které k nám v létě někdo pohodil.
Navíc asi máme další kočičku - či kocourka. Přijela jsem později domů (jako každý pátek, kdy nakupuji i svému tátovi) a muž hlásil, že byl doma někdo černý se šrámem nad okem a volal.... Normálně bych řekla, že si někoho černého zaměnil s někým jiným (což v počtu černochů u nás není nemožné), ale protože i já poslední týdny vídám mizející podivný černý ocásek s kouskem kočky, je evidentní, že ten NĚKDO k nám chodí nebo tady taky bydlí.... Většinu hladových návštěvníků přece jen už známe. Takže - časem vyjde najevo, KDOŽE tady ještě je:).
Vaříme kuřátko, mám chvilkovou pauzu a musela jsem napsat, že se asi - byť bez souhlasu - rozrůstáme.....

 

22/10

Milí, poslední týden byl podobný jako všechny předešlé dny.... kočičky si o víkendu užívaly posledního sluníčka, ještě i včerejší den byl pro ně příznivý, v noci nastal velký přechod a vypadá to, že bude zase ošklivě... V pátek ráno jsme zjistili, že Raulíkovo očičko se rapidně zhoršilo, tak následovala cesta k Dr. Beránkovi do Pardubic - a následná operace vředu v oku. Raulík má zašité třetí víčko, které funguje jako obvaz, na tři týdny límec - a kapání do oka. Přidám sem jako již obvykle pár řádků z našich facebookových stránek , a to ze včerejšího dne:

Milí, připínám ještě pár nedělních foteček....
Včerejší návštěva veteriny byla úspěšná jen částečně, Madlenka s Andělkou byly přeočkovány, ale Květuška horečkovala, tak se žádné očkování nekonalo.
Podzimní "chřipka" zdolala i Davídka, Uhlíček kašle velmi ošklivě. Chmelinka se z ní nějak nemůže pořádně vzpamatovat, Sazinka už snad vše zdárně překonala. 
Joeynka měla krev v moči, takže má také přidaná antibiotika, ranní dávka léků se nám opět zvětšila.
Uršulka má stále větší obtíže s papáním, ale nevypadá, že by nějak hubnula. Snad jí ledviny ještě chvíli vydrží.
Phoebe si také párkrát kýchla a jeden den měla horečku, ale zvládla to (teda zatím!!!) bez antibiotik. 
Kapřík dobral léky a včera už zase začal kýchat. S ním je to stále a stále dokola:(
Puntíkovi léky už zabraly a jeho pískací kýchání skoro ustoupilo. 
Moje stará Liuška se drží, holka jedna milovaná. Byť má velkou rýmu, tak stále papá a chodí ven. Kéž by to bylo jen lepší!
Velkou rýmu dostal i Radeček, což je trochu problém. Sotva se vyléčila jeho rána na obličejíku, kdy mu ho něco prokouslo (nejspíš nějaká fujtajblíková velká myš), tak padne s rýmou a hned do něj cpát ATB nechci a navíc - dvakrát denně mu nic nedám, on ráno nesnídá, chodí na jídlo až navečer, pak si půlku noci schrupne a zase vyráží ven. Společnost mnoha kočiček mu nedělá až moc dobře. Uvidím večer, jak bude vypadat a podle toho vše zařídím.
Raulík si za naší návštěvy na veterině nějak sundal límec - přijeli jsme domů a v ložnici spokojený bezlímcový Raul. Nelíbilo se mu, že mu ho opět nasazuji, ale má přišité třetí víčko, které na ráně funguje vlastně jako obvaz - a nebylo by opravdu vhodné, aby si to potrhal. Takže límec na další 2,5 týdne.
Meluzín je děsnej:), moc dobře zjistil, kdy se krmí masem a jeho hlučné návštěvy jsou již pravidelné. Myslím, že dokonce už zná i zvuk auta:), jen kdyby nebyl protiva - dost se ohání pacinkama. Jen jak se ochočí, hned půjdou kuličky na procházku!!!

Přijela k nám po delší době naše Kamilka a dovezla krabičky kapsiček z DM - Kami: 3 krabičky už padly za vlast:), a pytel oblíbených RC sensible granulek. Moooc děkujeme:).
Také moc děkujeme Janičce Koutné za pořádání aukce pro naše kočičky!!!!

 

pict3389.jpg

špagetka Květuška

 

pict3443.jpg

Raulík

 

pict3460.jpg

Jasoň

 

pict3488.jpg

Květuška

 

pict3446.jpg

Madlenka

 

15/10

Alespoň pár řádek z FB:

Milí, poslední dny opravdu nejsou dobré. 8. října zemřel náš Šmedlík. Šmedlíček k nám přišel v září 2011, následně na jaře byl umístěn, ale po cca 7 měsících se nám i s Dobromilkem vrátil. Dobroušek s námi není od ledna, Šmedlíček šel za ním teď. Byl to kocourek typu "suchý zip", vyskočil, přilepil se a držel na člověku... Šmedlíčku, někdy se potkáme....
Dost kočiček marodí, mají "chřipku", Raulík ji ne a ne zvládnout, stále jezdíme denně na injekce a posun k lepšímu zatím jen malý. Pomarodívá i Emílek - jak ho bývá všude plno, teď ne - a taky se z toho nějak nemůže dostat.
Liuška ke všem svým těžkým problémům dostala taky rýmu, ale zatím papá, chodí si na procházky, zatím se obě dvě snažíme, protože každý den spolu je dar.
V sobotu dovezli Honzík s Kačenkou velké škrábadlo pro Beinku. I když je použité, je jako nové a bytelné, doma vyrobené. Taky dovezli kapsičky a granulky pro děti, válečky do odchlupovače a pomocné ruce pro nás. MOC děkujeme.
Včera přivezla paní Jana Koutná 15 kg pytel granulí - MOC děkujeme!
Mě moc trápí záda, jsem víceméně na houby, i blbý mytí nádobí je dost těžký. Potřebujeme asi brzké jaro. Všichni. Eva.

3/10

Milí,

takže alespoň pár řádek: koťátko už jméno dostalo, kočička se jmenuje Květuška:).

V sobotu 27.9. byl na přeočkování Emílek, takže teď je plně očkovaný (i proti Chlamydii a FeLV) a už jen aby našel bezva domov.... Pak byli na testování a prvním očkování bráškové Puntík a Uhlík (oba FeLV, FIV negativní) a sestřičky Madlenka a Andělka (také FeLV, FIV negativní). Vlastně za dva a kousínek týdne by všichni čtyři měli jít na přeočkování. Očkování a testování čeká ještě Mirečka a Květušku, ale zatím jsou malincí. Pondělí a úterý byla "akce" s hledáním alespoň dočasky pro jednu venkovní březí červenobílou kočičku, ohledně které mi přišla prosba na FB. Nakonec se našla nejen dočasná péče, ale přímo trvalý domov pro kočičku (díky Opuštěné kočky Polička), jenže když jsem ji v úterý jela hledat, kočička v dané lokalitě dvou chtek za Svitavami nebyla. Obyvatelka jedné z chat mi sdělila, že kočka vypadala, že bude rodit, tak zavolala městskou policii a ta ji odvezla. Takže cesta na policii - tam mi řekli, kam kočičku odvezli (což mi neudělalo zrovna dobře), pánovi volali a ten pravil, že kočka ještě v pondělí porodila 6 koťat a v úterý ráno bylo 5 mrtvých.... No, nebudu popisovat pocity, hlavní je, že kočička je už ve svém novém doma, jmenuje se Rozinka a koťátko - Brusinka - se má zatím čile k světu.

 rozinka-s-brusinkou.jpg

 

A ještě bych sem ráda dala svoji prosbu z FB:

Milí, co bych tentokrát opravdu přivítala, tak je pomoc ... Nějak se všeho začíná nedostávat (samo že korunek), a tak kdyby někdo chtěl pomoci, ocenila bych krmivo - granulky i konzervičky.
Naše kočičky jsou zvyklé zejména na tři druhy granulek - Royal Canin (obvykle Sensible 33), od Bosch pak Sanabelle (obvykle sensitive ) a Anka. Z konzerviček nejčastěji od zn. Animonda typ Carny a Carny kitten, dále Felix konzervy a kapsičky, kapsičky Catessy, kapsičky z DM drogerie, ale spapají jakékoliv jiné. Co jsme teď dostali za granulky, tak chutnají, ale já si tu značku nezapamatovala, musím doma kouknout.
Tak nějak je třeba zaplatit veterinu, a protože podzim ťuká na dveře, čeká nás i uhlí. Podzim je těžký i v tom, že se testují a očkují nová koťata a přeočkovávají dospělci. Vím, že je mnoho a mnoho potřebných, kam by člověk mohl přispívat. I když díky aukci byly dary za měsíc září větší než jindy, celkově 9.619,- Kč, 1,8 kg granulek Kitekat a dvě velké konzervy od Gábinky, celkově se naše náklady nikdy nevlezou pod 30.000,- Kč:(
Máte-li strach, že peníze či krmivo nepůjde tam, kam má - tedy kočičkám, přijeďte, ať vidíte na vlastní oči. Obvykle jsme víkendy doma (sobotní dopoledne na veterině), v pracovních dnech přijíždím domů mezi pátou a půl šestou. Pojedete-li někde zdáli, je lepší zavolat na tel 734597049, ať máte jistotu, že budu doma. Moc děkuji.

1/10

Milí, událo se toho celkem dost, snad najdu čas a něco napíšu - teď jen bleskově - od včerejška máme další kotě - mourovatou holčičku, zatím nemá jméno:) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář