Jdi na obsah Jdi na menu

říjen 2012

25. 10. 2012

29/10

Dnes je konečně Tamaryšce lépe, skoro po týdnu jsem ji nemusela krmit (a zavodňovat), papala sama. A také jsme dnes po injekci dostali na veterině svolení, že od zítřejšího rána bude baštit jen tabletky. Pokud nedojde k nějaké nepěkné recidivě, tak zatím snad dobrý!

Tomík má špatné Ph moči, potřebuje razantně okyselovat - jenže s ním je problém, že vůbec nejí granulky. Sice jsme zakoupili Uropet pastu, ale hlavní jídlo má speciální kapsičky. Jsou dost drahé, ale jiná volba není.

Andulka, naše babuška Andulka začala marodit, prvně to bylo takové divné pokašlávání... Prostě Andulka je kočičí babička a srdíčko je špatné. Je zvětšené, položené a měla i tekutinu v hrudníčku. Denně dostává dvoje léky, ráno dva druhy, večer jeden. Poslední dny je jí lépe, jen je taková spavější a už tolik nepobíhá.

Sašenka podstoupila injekce na posílení imunity, bohužel nic moc úspěch, dnes dostala antibiotika.

Včera se vrátili Šmedlík s Dobromilkem. Jsou ubytovaní v předsíni, kočičky, co tam byly zvyklé odpočívat a spát, jsou naštvané a okupují hlavně kuchyň, teď, kdy je všude sníh, se dětičkám moc nechce ven... Dobromilka jsme dnes vzali na veterinu, měl hodně zvětšené uzliny, nejen pod bradičkou, ale i na zadních nožkách. Zatím dostal antibiotika a za týden na kontrolu - pokud se nezlepší, bude nutný odběr krve.

Četla jsem si v "poradně" dotaz ohledně krmení kočiček a azylu pro ně. Moc lituju manžele, kteří se o kočičky starají, a naprosto chápu, že je to pro ně finančně i jank obtížné. Jen zatím nevím, co odpovědět. Víte, lidí, co hledají azyl pro kočičky a koťátka je mnoho a my opravdu nejsme schopni dál přijímat. Ale co mám těm lidem napsat? Achjo:(

 

 

 

26/10

Moc se stydím, až paní Eva musela napsat a připomenout mi, že její děti - tedy dětičky z její školky, posílají korunky na adoptovaného kocourka Žiráfka. Opravdu se moc omlouvám. Děkuji tímto velice dětem z Mateřské školy v Chodské Lhotě za velikou pomoc, kterou nám svými příspěvky udělaly. Samozřejmě děkuji rodičům dětí, kteří jim penízky dávali. Jsem ráda, že díky paní učitelce Evě M. se děti učí mít rády zvířátka a také jim pomáhat.

dscn9463.jpg

Eva

 

P.S. malá Tamaryška stále vysoké horečky, 40,6 st., přidal se ještě navíc průjem:(

25/10

 

Po dlouhé době se opět ozývám....

Na konci září jsme opravdu odjeli na dovolenou, i když jsem do poslední chvíle myslela, že to nezvládnu - stalo se a jsme moc ráda, že jsme jeli. Konečně jsem navštívila po deseti letech sestru.... "Naši" - tedy dcera s přáteli a Kamilka s přáteli se o kočičky vzorně starali, krom denního hlášení posílali i fotky. Kočičky měly vše, péči, jídlo i vařená kuřátka:)

Neodjíždělo se nám lehce také kvůli nemocné Maybe, přes všechnu péči nás naše kráska 8. října opustila. Maybetko, NIKDY na Tebe nezapomeneme. Bylas něžná, nádherná a milá kočičí dáma.

449307543.jpg

Maybe milovala procházky - i když letos si jich už neužívala, kvůli oplocení. Nebýt lidí, nemusel by být plot....

 

 

A protože se Kamilce při pečování o kočičky jedna hodně zadrápla do srdíčka, odjela Wandička do nového domova - k Artuškovi a Žižínkovi (dnes Čertovi). Dostala ten nejlepší domov, jaký mohla.

422072645.jpg

Aby vše nebylo až tak jednoduché, tak během naší dovolené vrátili Nellinku....psala paní, že se nás nedočkala, že ji vrací z vážných rodinných důvodů, a milou Nellinku ponechala na dvorku. Naštěstí to Nella vzala nečekaně dobře, rychle se zorientovala a je v pohodě.

 

421031461.jpg

Opět si našla své původní místo - na pračce, opět si našla kohoutek a chtěla pustit vodu. Nellinko, vítej doma.

 

Vracení kočiček ještě nekončí, vrátí se nám i Šmedlík s Dobromilkem, jen co pro ně dojedeme.... Pak jestli má smysl umísťovat.

Také se stala příjemná věc - obě "baronky" jak jim říkáme, tedy siamky Brigitte a Beatrice Feline Grace, jsou plaché. Ale Beinka (Baetrice) se nechává hladit - sice jen v přítomnosti její milované Bereničky, ale nechá se pohladit!!!

706352502.jpg

Přes všechna předsevzetí, že už opravdu nevezmeme ani kočku, dorazila dvě koťátka, která nešlo nevzít:( Není to jednoduché, ale kočiček je tady celkem 77 plus Klapzuba, Duplík a Felix a ještě navíc jeden mourek, co ještě nemá jméno. Ti všichni vypadají, že se k nám nastěhovali - o těch, co si chodí jen tak na jídlo ani nemluvě.... Výdaje za ně jsou opravdu obrovské, a že zaberou spousty času a dají mnoho práce ani nemluvě. Jenže prostory byť velké jsou přece jen omezené a je tady několik jedinců, co nejsou vůbec kočkomilní. Lidi milují, ale další kočky nesnáší nebo se jich i bojí. Nemůžeme dál nabírat, ubližovali bychom těm, co už u nás jsou. O umísťování se mi ani nechce rozepisovat - jen krátce : umísťuje se čím dál hůř a letos se nám vrátilo 5 kočiček a další dvě se vracejí...

 

No a ona dvě koťátka byla Pavlínka a Tamaryška, obě přišly v sobotu 13. října

336817407.jpg

Pavlínka je bílomourinka vpravo, naštěstí hned v pondělí 15.10. odjela do bezvadné rodiny:) Tamaryška je malinké černé kotě, vážilo 304 gramů, tak bídně pět týdnů.... Bohužel poslední 3 dny má velmi vysoké horečky, jezdíme na injekce, dnes se mnou byla v práci, zítra pojede taky - musí se zavodňovat a být na nahřívací dečce... Držte jí palečky, bude to moc potřebovat!

 

V pondělí byly na kastraci Helenka a Jitřenka, v úterý Vanilka. Penny to čeká, mrška mi v pondělí zdrhla, abych ji na noc zavřela bez jídla a já ji nemohla najít. Ještě se teď rozhodnu, jestli ji vezmui zítra ráno nebo to posunu po neděli - přece jen mám teď velkou starost s Tamaryškou. Původně jsem chtěla dát kastrovat i Mázlíka a Pepříka, ale ještě jsem to klukům odložila.

Po delší pauze se opět doráčil ukázat Minigolfík. pro něj plot není překážka, většinu času žije opodál v lese... A že je to mazílek a cukroušek, rád se pochová, ale asi je pro něj svoboda a volnost a také bezkočkovost důležitější.

Nakonec pár zahraničních kočiček z dovolené. Všechny, které jsme viděli, vypadaly hezky, udržovaně, dobře živeně. A naštěstí po celou 4000 km dlouhou cestu jsme nepotkali přejetou kočičku!

720752529.jpg

Kočička v Roussillonu

 

149862106.jpg

Kočička v Arles

 

721652789.jpg

Tohle byl velmi přítulný kříženec bengálky.

 

806800640.jpg

Kočička v Savoně.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář