Jdi na obsah Jdi na menu

prosinec 2012

13. 12. 2012

14/12

Velké poděkování patří samozřejmě ještě mojí Renatce za péči o kočičky na teletníku i doma....

 

 13/12

 Máme polovinu prosince za sebou....a já na tom jsem časově stále stejně bídně. Od posledního zápisu nás bohužel opustil Merlinek, podlehl FIP. Bylo to pro mne velmi nečekané, a hodně to bolelo. Jenže - a možná se budu opakovat - když k nám příjde kočička, která neměla domov, jídlo, pohlazení, tak si zvykne hodně rychle. Když ale příjde kočička, která do té doby měla kde spát, ruku, která ji pohladila a která jí dala najíst, tak je to pro ni moc těžké. Stýská se jí po bývalém domově, musí si zvyknout na velký počet kočiček a také si projít zkouškou působících virů a jiných fujtajblíků. Merlinek se zapojoval velmi pomalu, dlouho pobýval mimo dům, až se venku nechal pohladit, pak se mazlil a užíval si to. Nakonec vešel domů otevřenými dveřmi a zůstal, i když si chodil na delší vycházky mimo dům. Všeho na něj asi bylo až příliš... Merlinku, byl jsi moc hodný a krásný kocourek a moc nám budeš chybět. Fotku sem prostě nevložím, opravdu mne ten program nepustí:( To taky nevím, co s tím:(. Alespoň něco trochu veselejšího - Tamaryška sice popšíkává a pokuckává, ale hraje si, a roste. Včera vážila něco malinko přes 1100 gramů. Dnes to jsou přesně dva měsíce, co k nám přišla. Jak nastaly mrazy a venku je spousta sněhu, tak se kočičky stáhly všechny domů, do tepla. Posledních pár dnů bylo dost ošemetných, byla těžká nervozita a neustále někde někdo vyrušoval ba rušil. Uršulka napomíná každého, kdo kolem ní projde - a že se kolem musí protáhnout každý, kdo chce jít ven či nahoru na půdu nebo do pracovny. Je jak generál, komanduje a komanduje.... Dobromilek je sice zlatý kocourek, co se rád mazlí, vedle člověka je to naprostý kliďas, ale nesmí vidět baronky - tedy siamky Beatrice a Brigittku, nesmí vidět nikoho, kdo kolem něj běží - pak vypálí jak smyslů zbavený a letí za dotyčnou osobou. Nezkrotili ho ještě ani ostřílení borci Evžen, Filip a Tomík, nezkrotila ho Nellinka ani Uršulka. Já sice chápu, že měl dětství kruté, a možná se mu to v hlavičce trošku pomotalo, ale on má asi o pár závitků míň, než by mít měl.... Miluju zimu a sníh, tedy samo že nejvíc pohledem z okna, ale už se těším na jaro, až budou moci všichni ven a trochu si vybijí energii lovem myší a jiné havěti.
I Zázvorka a Minigolfík bydlí doma, prý je venku hnusně....
Těšíme se na Vánoce a já si tak myslela, jak vypracuji seznam kočičích přání, ale to by ty Vánoce musely být někdy v dubnu. Nicméně, milí naši příznivci, kdybyste chtěli některé z našich  kočiček něco dobrého poslat, pak skoro všichni milují tyčinky z DM drogerie. Občas jim je koupím, to se pak kočičky vyrojí v kuchyni a čekají, jak na ně dojde řada:). Myslím, že našim kočičkám nic nechybí, jde jen o to, aby občas měly nějakou dobrůtku, co obvykle nemívají. Poslední roky jsem jim na Vánoce pekla makrely a zrovna včera jsem přemýšlela, jak to provedu letos, když nemáme troubu...jen malinkou (mikrovlnku s více funkcemi). Tam bych upekla tak makrely dvě, ale to je jako nic. No, budu to muset vymyslet trochu jinak. že by venku gril?:). Andulka dál bere svoje tabletky na srdíčko, tedy - bereme je spolu, když dávám Andulce, tak hned vím, že si musím vzít i já a naopak. Pár kočiček je na léčebné kůře Wobenzymem (Tomík, Dobromilek, Evženek, Pepřík, Joeynka). Julinka a Šmedlík jej zvraceli, tam to není možné. Brzy k nám příjde jeden kocourek, byť se snažíme mu najít domov, ale zatím marně. Někdo ho vyhodil u jednoho sídliště z auta (prý ale bylo kočiček víc), tento se zabydlel pod jedním balkonem v kupce listí, prý mu občas daly prodavačky z blízkého obchodu něco k jídlu. V mrazech se chodil nahřívat nad kanál.... Nakonec nemohl došlápnout na zadní packu, zatím je u našich kamarádů, v nejbližší době podstoupí kastraci a pak bude muset přijít. Je to asi 3 - 4 letý moureček s trochou bílé na obličeji, bílé packy, bříško. Veliký mazlík, velmi vstřícný k malému dítěti. Pacinka se mu spravuje sama, nejspíš ho někdo nakopl... 
Přátelé, nevím, kdy se opět dostanu k tomu, abych napsala alespoň pár řádek, tak chci alespoň touto cestou poděkovat všem, co nám pomáháte. Všem, co posíláte korunky, balíčky. Všem, co nás máte v srdíčku. Zejména pak dobrým vílám a vílákům našeho kočkosvěta - našemu Jiříkovi, Kamilce, Iris, Sandě, Evičce z V., Jardovi, Pepovi, Petře, Jakubovi, Leničce, Evičce a jejím dětem z MŠ Chodská Lhota, ... Je Vás mnoho!!! Všechny bych asi vyjmenovat nedokázala, tak raději jen takto, abych na někoho nezapomněla.
Chci Vám popřát klidné a pokojné svátky vánoční, Ať jste všichni zdrávi, v pořádku a také, ať na nás nezanevřete. Vás, hodné lidi, moc potřebujeme. My se chystáme oslavit Vánoce tak, jako loňský rok - v relativním klidu, s velkým stromečkem (ať mají příšerky po čem šplhat) a užít si toho, že bude pár dnů volněji. Když budete někde poblíž, rádi Vás uvítáme. Dětičky se nechávají moc rády hladit a mazlit. Pravda, ne všechny, protože při příchodu někoho cizího jich skoro půlka zdrhne, ale stále ještě zbývá spousta kožíšků, které se rády pomazlí. Jen dopředu avizuji - kdybyste k nám jeli na návštěvu, tak počítejte s tím, že se obalíte všudypřítomnými chlupy, takže oblečení volte podle toho...
Mám Vás ráda.
Eva 
a Pavel a : Julinka, Liuška, Phoebe, Joeynka, Kulička, Rozárka, Johanka, Evženek, Středeček, Jitka, Zázvorka, Sazinka, Bětuška, Andulka, Bonifác, Evženka, Medardek, Bětulka, Poldinka, Bubák, Golfík, Minigolfík, Bobošík, Chmelík, Čip, Filip, Fífinka, Táša, Kvaska, Pitkin, Viktorka, Bruno, Blekíska, Rita, Gus, Ratmír, Kavánková, Liborka, Krychlička, Ťapinka, Brigitte Feline Grace, Beatrice Feline Grace, Něva, Tomík, Uršulka, Helenka, Saša, Lottynka, Pepřík, Vanilka, Penny, Červeňáček, Sheldon, Ondřej, Vasilka, Tánička, Wilibald, Jitřenka, Juditka, Alex, Albus, Alastor, Bradička, Bentiti, Murphy, Brejlička, Zizík, Bora Bora, Vavřinec, Coco Flanel, Nellinka, Tamaryška, Šmedlík, Dobromil, Leonard a také Klapzuba aneb Klapík, Felix, Duplík, Pája a Leonard.