Jdi na obsah Jdi na menu

listopad 2016

1. 11. 2016

28/11

Milí, koťátka si v ložnici zvykla nečekaně rychle - Liborek zajásal, že má tolik kámošů, Bohuška asi trochu zavyla - šmarjá, to je najednou dětí - ale ke všem je moc a moc hodná. Ani na jednoho "cizince" nezasyčela, každého olízne, když si příjde pro tohle kočičí pohlazení. S kocourky je to stále malinko komplikované - Vítek dostal rýmu, jenže jemu nejde dávat léky, je to zatím největší plašánek, takže vyfasoval depotní antibiotika a evidentně nám projde čas pro přeočkování. Plachetka dostal odklad, měl trochu zvýšenou teplotu - tak dnes bude druhý pokus. Pěšinka se Stodůlkem přeočkování zvládli. Pěšinka si patrně vzal příklad z Liborka a naučil se také zdrhat z ložnice.

Máme starosti s Dominikou, i když zpočátku vypadalo všechno dobře, přestala pořádně papat a bylo vidět, že jí není dobře. Podle výsledků krve má opravdu poškozená játra (dlouhé hladovění je pro kočku velmi nebezpečné). Takže už několik dnů dostává kapačky, další antibiotika a doufáme, že to naše bojovnice zvládne.

Kočičky naprosto nepředstavitelně papají, jejich spotřeba je obrovská a tak moc děkujeme Evičce Mencové za dva balíky ze Zoohitu. A pak jí taky moc děkujeme, že opět uspořádala aukci ve prospěch našich kočiček - a velké díky patří i Kamilce Wanecké a všem lidem, kteří do aukce věnovali věci. Je to pro nás veliká pomoc.

pict1329.jpg

 

22/11

Milí,

koťátka z přední předsíně jsme včera večer přestěhovali do ložnice, snad se jim bude lehčeji zvykat na nás - lidi. Včera se na ně byla podívat jedna paní s dětmi - ale kluci se tvářili hodně plaše. Dneska mají mít další návštěvu, tak uvidíme... Nejmenší Vejreček je stále drobný, skoro nepřibírá. Krémovobílý Plachetka a krémový Vítek jsou proti němu skoro obříci. 

Kočička ze sklopce dostala jméno Dominika, jenže přestává pořádně papat, čekají nás odběry krve.

 

 

11/11

15027823_1230367723690301_8094402112303196277_n.jpg

15037136_1230367763690297_7765208337779869485_n.jpg

!!! NUTNÉ!!! AKUTNÍ!!! SPĚCHÁ!!!
Velmi nutně hledáme domov či alespoň dočasku pro kočičku, která jen zázrakem přežila svoji smrt. Byla nalezena ve středu v hlub
okém lese v uzavřeném sklopci. Nikdo netuší jak dlouho tam byla, ale při nálezu byla těžce apatická, tělesná teplota nezměřitelná, oči a nos plné hnisu.Nereagovala. Podle doktorky tam musela být hodně dlouho, týden možná děle.
Ihned byla převezena na kliniku do České Třebové,kde zvažovali i uspání. K
aždý musí dostat šanci a tato kočička se jí chopila všemi drápky. Dnes po dvou dnech je aktivní, mazlí se a krásně papá. 
Moc prosíme nemáte někdo místo pro tuto statečnou kočičku, která si zaslouží už jen lásku a opravdový domov? 
Moc děkujeme za pomoc a sdílení.
Kontakt 734597049. Kočky sobě - Chmelík.Kočičku by nebyl problém i někam převést.

10/11

Milí,
Kejtička je na tom stále hůř, sice dostává atb, ale přestal papat, včera jsem ho malinko nakrmila, nevím, co bude dál.
Kočičí kluci v předsíni (krémáčci a spol.) jsou čím dál lepší, už se tolik nebojí, pěkně jí, hrají si, až slyšíme samé rány, jak při lítání narážejí do dveří.
Holčičky u dcerky se také pomalinku ochočují, resp. zejména Anička, Valentýnce to bude trvat určitě déle.
Včera v podvečer přijel jeden pán a že veze kočičku, kterou našel ve sklopci. Sklopce prý myslivci mohou používat, ale mají je jednou denně kontrolovat (slouží k odchytu zejména lišek, kun atp.) Pán byl ochranář, chodívá kontrolovat sklopce, jednou prý pouštěl ven káně.... I když jsem se zprvu bránila - vždyť nemáme tu kočičku ani kam dát, tak poté, co řekl, že je na tom moc zle, bylo jasno. Půjčila jsem mu přepravku, ať do ní kočičku dá v autě aby neutekla - povídal, že neuteče - a měl naprostou pravdu. Jen pohled do přepravky stačil na to, abych hned volala na veterinu. Kočička černobílá, hlavička skloněná, apatie, oči špatný... I vyrazili jsme na kliniku - když paní doktorka kočenku vytáhla z přepravky, myslela jsem, že je to kotě, ale ne. Dospělá kočička, ne dlouho po koťatech. Slabá tak, že ani nemohla kakat, teplota neměřitelná, sliznice bílé, váha 1,85 kg. I paní doktorka zaváhala, má-li se ještě pokoušet ji udržet naživu. Odjížděli jsme moc smutní, jak taková kočičí máma skončí. Verzí je mnoho a jedna horší než druhá.
Ráno paní doktorka volala, mluvil s ní manžel. Kočička dostala nejen infuzi s atb do žíly, byla na nahřívací dečce a že ožila, spapala misku jídla, až misku okousala. Asi byla mnoho dnů a ne-li týdny v tom blbým sklopci:(
Kočičku si odvezeme asi zítra, ale mám obrovskou obavu, že takto oslabené zvíře okamžitě chytí viry, které teď koťata rozvířila na entou a které zabíjí:( 
Nemá doma někdo místo pro slabounkou kočičku, která přežila vlastní smrt a potřebuje spoustu lásky, léčení, péče a kvalitní krmení ??? Alespoň na pár týdnů, než kočička zesílí a než se u nás uklidní kotěcí pohroma?

8/11

Malý černobílý plachý Pišišínek včera zemřel. V neděli ráno blinkal, popošel pár metrů a lehl - odvezli jsme ho na kliniku, zprvu to vypadalo, že se jeho stav malinko lepší, ale včera to bylo moc špatné, po dohodě jsme ho nechali uspat. Pan doktor ještě dělal pitvu, žlutá vazká tekutina v bříšku. Kejtička na tom taky není moc dobře.

1/11

Milí, moc děkuji všem, kdo nám pomáháte, zejména teď v těžkých časech. Děkujeme za každou korunku, konzervu, cokoliv:), v sobotu donesli Romanka s Rosťou - Majdalenka Brno - kočičkám a koťátkům stelivo, škrábadlo a konzervy, byla to moc milá návštěva. Stejně tak Evička Mencová dorazila, dotáhla velkou tašku plnou kapsiček, konzerv a dobrůtek, je to naše dobrá víla:).
Je opravdu moc těžká doba a já teď nemám dost sil vypisovat bolest, strach a trápení, takže to shrnu:
v pátek se u nás objevila další koťata. Moc pěkná, černá s bílým véčkem na čumáčku, náprsenkou a tlapičkami, ale opět - plachá, stáří cca 3,5 měsíce. Já je zatím pojmenovala Pišišinka a Kejtička. Neodchytávám, koťata se zatím zabydlela v domě, i když dotknout se jich zatím není možné. Červený kocourek dlouhovlasý plašánek, pak krémový plašánek a Stodůlek se zhoršili, v sobotu ráno jsme je brali na veterinu. Malinká Violka začala v pátek před půlnocí blinkat, Haníček zase hodně chrčivě dýchat - i ti byli vzati na veterinu. Všichni dostali ATB, Violka navíc léky proti blinkání atp. Červený chlapeček v sobotuvečer umřel. Violka umřela v neděli dopoledne. Maminka Bohuška a Liborek v neděli horečky.... Všechna koťata až na jednoho naprosto plachého krémáka mají Ronaxan, včetně Bohušky, malé středeční holčičky jsme z klece přesunuli nakonec k dceři a Jiříkovi, snad to tam zvládnou, ale jsou to také veliké plašanky.
Dneska bylo Bohušce a Liborkovi mnohem lépe, všech šest kocourků v předsíni už chodí k miskám a zase dobře jí. Co bude s Pišišinkou a Kejtičkou opravdu netuším. Nemám už je kam izolovat.

 

 

Moc děkujeme Click and Feed za zaslané krmivo! Kdo chcete pomoci - klikněte na http://www.clickandfeed.cz/ .

clic1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář