Jdi na obsah Jdi na menu

listopad 2015

1. 11. 2015

30/11

Je poslední listopadový den - alespoň pár řádek z FB:

Milí, děkuji všem, co se zúčastňují aukce, Vaše korunky nám opravdu moc pomohou. Naše kočičky se pomalu shánějí po vánočních makrelách, po stromečku a když to půjde, i po nějakých dobrůtkách, či hračkách. Bohužel stromu kočičích přání se zúčastnit nesmíme, a tak přemýšlím, jak dětem tuhle akci alespoň trochu vynahradit.
Bohužel jsem stále ve stavu : "jak jen to jde, ležím". Chřipka se mne nejen drží, ale odmítá přes všechnu snahu odejít. Ale bylinky od Zdeničky určitě zaberou a jednou bude líp - tedy doufám, že alespoň do Vánoc!
Malá Víla Zvonilka poslední dva dny objevila DVEŘE. Takže se při každé příležitosti snaží zdrhnout z ložnice. Včera to šlo, hned se dala chytit v obýváku. Dnes jí narostla křídla - přeloženo "je ofrklá" a letí rovnou do kuchyně, nejlépe pod linku, abych ji hned nechytla. Jenže očkování ji teprve čeká a tak má nadále zpřísněný režim. I když papá skoro všechna běžná kočičí jídla, nadále si dva až čtyřikrát denně vyžádá svoji lahvičku s bumbáním, a protože vet zatrhnul mlíčko, tak dostává "kašičku" tedy convalescent support od RC. Podobně vyrůstala i Maruška.... Malá Písnička se Vilušce stále věnuje, učí ji všemu možnému, umývá ji a hlavně - hraje si s ní, byť poslední týden dostává od Vilušky pěknou nakládačku. Nikdy jí neublížila, nechává si všechno líbit, je to opravdu zlatá kočulka. A to sama přišla o maminku někdy před šestým týdnem života. Dalšími pečovatelkami Víly Zvonilky jsou Julinka s Bereničkou. Malá je otravuje, okusuje jim ouška, ocásky, Julince i tlapky a obě si to nechají líbit, jen Berenička někdy zasyčí (to když ji malá kousne víc, než Beriberi snese). Obě to jsou babušky, a přesto shovívavé k malému koťátku. Jen Jindříšek se občas ožene packou, když po něm Zvonilka popáté za sebou přeběhne. On si moc rád hraje s malým škrábadlem (jo, stále ho máme v posteli) a často si o něj opře hlavičku a usne. Musím Jindříška zase natočit na video, jeho chůze (a nejen chůze) se opět zlepšila, našlapávání na pravou zadní packu skoro není poznat - což potvrdila v sobotu i synova přítelkyně. Doufám, že další psaní na FB už zvládnu coby osoba skoro zdravá:). Mějte se všichni moc pěkně a Vám všem, co při nás stojíte a pomáháte nám, moc děkujeme. Eva

25/11

Milí, byť jsem si v sobotu myslela, že mi bude už jen dobře, nedělní ráno mi řeklo opak. Od neděle víceméně ležím, je mi hůř, než mi bylo, no, stojí to za starou belu:( Proto se moc omlouvám, že nekomunikuji ani tady, ani na FB. Jek mi to půjde, jsem zpět...alespoň ale Víla Zvonilka s Písničkou:

vila-zvonilka-s-pisnickou.jpg

19/11

Milí, ještě pořád nejsme s mužem fit, ale snad bude lépe....

Nebyly to teď nic moc dobré dny, onemocněl Filípek, bohužel mu selhaly ledviny a šlo o chronickou záležitost. Přes snahu a léčbu Filípek odešel za svým bráškou Čipem.... Bude nám moc a moc chybět.

S Kájíkem jsem byla několikrát na veterině na injekcích, dnes dostal ještě druhou convenii, ale ranky na krčku jsou skoro vyléčené - jen aby si to zase nezačal škrábat.

Bereničku jsem brala taky k vetovi, má nějakou reakci podkoží na injekce, které dostávala při trhání zoubků. Asi ji to bolí nebo svědí, pořád si vykusuje chloupky.

Omarodil Waldo. Sice se mu uzlinky na krčku zmenšily (ne zcela), sice krve dopadly dobře, už na něj zase vlezla nějaká viroza - ale moc těžko to snášel. Vysokánské horečky, trocha rýmy,  trošku zánět v očích. Nejedl, nepil, dva dny jsem ho musela krmit. Dneska konečně zlepšení, papá a je bez teplot, ale na injekce k vetovi musíme ještě jezdit dál.

Víla Zvonilka včera navečer blinkala, dneska dostala průjem. Je na probiotikách, mám zkusit vysadit její hlavní pokrm - Tatru. Pokusím se ji nahradit convalescenční kašičkou, ale tu ona nemá moc ráda. Granulek sice trošku spapá, malinko sem tam olízne konzervičku. Je to dítě ochutnávací, nenají se pořádně. Co miluje je právě lahvička Tatry, na kterou je odmalinkata zvyklá.

11/11

Milí, tak si s mužem předáváme viry a už pár dnů fungujeme jaksi polovičatě:), ale snad už bude dobře....

V pondělí jsem brala na veterinu Bereniku, Julinku a Káju - Berenička se v neděli vyčůrala do pelíšku, což obvykle nedělá - a samo, zánět. Takže depotní ATB - Convenie (Berenička je milá, mírná a hodňounká kočička, ale co se týká braní tabletek, v tom má jasno - a nezmůžu ji ani já). Julince se zase udělalo pár holých míst na kůži, často se líže (nemá blechy!!!!) - zánět kůže, druhá Convenie. Kája si rozškrábal flíčky na krku, prý tím trpíval a nepomáhalo nic než límec - ale teď jsou flíčky přímo v místě, kde by byl límec nasazený. Krom Convenie dostal ještě další injekce, zítra jede na kontrolu a další injekci.

V pondělí navečer odpadl Waldo, měl horečku.... včera ráno už kýchal, takže opět na veterinu, dostal ATB, léky na horečku. Když teplota opadne, nají se, ale nelítá, nechodí ven, polehává a evidentně mu není vůbec dobře.

8/11

Milí, Emílek posla své páteční fotky ( jasan, že ne on, ale páníčkové). Daří se mu dobře, jen kočičí společnici Mášence není moc dobře, a tak držíme palečky a tlapičky, aby byla zase fit.
U nás taky není dobře páníčkovi, od pátku hajá v postýlce s nějakou virozou. Snad se mi, potvora, vyhne.....
Joeynka nechce papat, není jí vůbec dobře, dělám si velké starosti...
Včera u nás byli Kačenka s Honzíkem, dovezli dětem papů, podložky a krabici věcí do aukce.

emilek-v-patek1.jpg

3/11

Milí, dostali jsme fotečky od Emílka, postupně si na sebe zvykají s kočičkou Mášou. Dnes už papali vedle sebe:) Emíšek se mazlí, hraje si a je v pohodě.
Stejně tak v pohodě je i Modřenka, která se nyní jmenuje Ťapinka. Prý moc hledala vnučku, která v neděli odjela domů...
Stejně tak Venuška se má dobře, noc prospala s novou paničkou, papá, chodí na záchůdek a paničku si hlídá, chodí za ní jako pejsek z pokoje do pokoje. Zítra má panička práci, bude hlídat babička:).
Kéž by takových umístění bylo víc!!!!

emilek_-nedele1.jpg

emilek_utery.jpg

2/11

Milí, dnes za poledne odjela do nového domova krásná mazlivá Venuška. Bydlí v bytě ve Svitavách a když je její panička v práci, příjde ji pohladit babička, která bydlí o patro výš. Hodně štěstí, malá Venuško!!!!

venuska.jpg

Také ná přišly fotečky Modřenky z nového domova....:

modrenka-bystre.jpg

Byli jsme na veterině s Vílou Zvonilkou, od zítřka má přejít na léky v tabletách, dále s Raulíkem, vrátil se mu zánět do očiček, ale poslechově je v pořádku. Dále s námi byla Nellinka, má rýmu a zánět v oku, takže ATB, kapičky.... Odpoledne jsme vzali Kopretinku, vrátila se jí trochu rýma a k tomu natekly uzliny, ale bez teploty, bez poslechového nálezu, takže čekat, jestli to zvládne a pak ještě s námi jel Willíček, poslední dny podivně hvízdá, když spinká, ale pan doktor povídal, že průdušky i plíce jsou čisté, takže asi jen bojuje s atakem rýmy. Viluška dovádí, papá, ale uvidíme, co bude dál.

Za humny čekají čtyři malá koťáka, která někdo vyhodil na bývalý kravín v Květné. Fotky snad brzy budou.... Moc bych si přála, aby se jim našly nové domovy a koťátka nemusela k nám. Chtě nechtě pro malá koťata to tady není nejvhodnější prostředí....

1/11

Milí, víkend byl malinko umísťovací - v pátek si přijeli lidé víceméně pro Waldu, jenže Waldovi ve čtvrtek večer začalo slzet oko a v pátek se před návštěvou pěkně rozkýchal. Nakonec stejně zvítězila překrásná mazlivá Modřenka a odjela do domečku v Bystrém. Zvykla si, mazlí se, papá. Modřenko, hodně štěstí!!!!!

Včera odpoledne přijeli další zájemci, víceméně hlavně kvůli Waldíkovi...a nakonec s nimi odjel do domečku ve Svitavách ke starší kočičce něžný Emílek. Paní hned ráno volala, jak se Emíšek večer mazlil, noc byla v pohodě. Papá a je hodný. Emílku, hodně štěstí!!!!!

Včera se také rozrostla kočičí rodina dcery a jejího přítele - o dvě odložená koťátka - Vendulku a Ondráška.

vendulka-a-ondrasek.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář