Jdi na obsah Jdi na menu

leden 2017

1. 1. 2017

pf2017_02.jpg

 

Milí, mnohokrát děkujeme všem, kdo nám pomáhají. Bez Vaší pomoci bychom to nezvládali. Děkuji moc všem za finanční, materiální, fyzickou a duševní pomoc a podporu. Loňský rok byl opravdu náročný a my si moc přejeme, aby letošní rok plynul mnohem snadněji.
Přejeme všem šťastný, zdravý a pohodový rok 2017.
Za KOČKY SOBĚ, z.s. Eva

 

12/1

Dostali jsme následující dotaz:
"Dobrý den, Již nějaký ten pátek k nám na zahradu chodí zatoulaný kocourek/kočička ( nejsme si jisti), která by za jídlo dala vše.Poctivě ji krmíme,ale domů není možno si ji vzít, máme psa, který nesnese konkurenci, vynaložily jsme velké úsilí,aby "mourek" našel domov, ale bezúspěšně..Kočička přebývá venku, má deku,ale není to ono, krmíme ji jak jen to jde, ale není nám její osud lhostejný.Chtěla jsem se zeptat, nemáte u vás volné teplé místečko ?"
Bohužel nyní nemůžeme přijmout žádnou kočičku, není u někoho z Vás místo? Vypadá, že to je nádherná mramorka!!!! A prý je velmi mazlivá a moc ráda papá. Lokalita: Svitavy
Kontakt 720994225 popřípadě 736664254

kocicka-venku.jpg

kocicka-venku-1.jpg

kocicka-venku-2.jpg

kocicka-venku-3.jpg

Milí,
poslední dny není u nás až tak veselo, Dominika (kočička ze sklopce) dost omarodila, denně jsme jezdili na veterinu, dostávala i kapačky, ale už zase začala baštit!!! Dva krémáci - Vejřík a Víteček taky marodí, nějaká divná rýma:(, také jezdíme na veterinu, ale jen ob den a pak ob tři dny, dneska už snad naposled. Snad i ta nemoc měla vliv, každopádně Víteček se nechává hladit!!! Obrovský pokrok. Vejřík se sice stále motá kolem nohou, ale hlazení že si mám strčit za klobouk. Plachetku pohladím občas, když spinká v pelíšku na škrábadle - ale pak si na mne dává velký pozor a kdybych podruhé vztáhla ruku, mrskne ocáskem a je v čudu.
Malá Fanynka už také nemusí na injekce, zatím papá, i když jen konzervičky od hills a/d, jinou dietku nechce a pak ještě spapá syrové maso na drobné kousky. Jo, a pribináček. Nedopadly jí vůbec dobře jaterní testy, zatím závěr - že se jako malinká něčím přiotrávila. Uvidíme, až se udělají další krevní rozbory. Trvalo jí to, ale všechny kočičí kluky vzala na milost, přestala na ně vrčet a dovádí spolu s nimi v šustivém tunelu:).
Pár starých harcovníků taky omarodilo, t.č. jsou čtyři na antibiotikách. Péťa je asi dva týdny taky na pokraji onemocnění, ale zatím se drží. Ovšem takových je doma víc.
Sníh a mrazy zapříčinily to, že se kočičkám prostě nechce chodit ven, takže jsou zalezlé doma a to je špatné. Je doma hodně hádek a nervozity.
Venkovkám nejde dávat konzervy, tak jsou jen na granulkách. Pár kocourů, kteří chodí k nám na dvorek, jsem schopná podat konzervu, když je uvidím, ale při vysokých mrazech všechno okamžitě mrze. Velký Mikešek se nechce nastěhovat domů, stále bydlí venku ve svém kočárku. Když jsem ho vzala do náruče a odnesla domů, vrčel a okamžitě letěl zase ven.
V sobotu ráno tady bylo - 25, dneska se konečně oteplilo, že bylo přes poledne i jen na nule, ale už zase mrzne...

27/1

Milí, všem se omlouvám, ale naprosto mne přemohla chřipka, takže jsem pobývala v posteli. Jen připomínám - kdo chcete potvrzení o daru, prosím, napiště na mail kockysobe@seznam.cz nebo na FB. Jak jen to půjde, všechno vyřídím, i když mám asi desetidenní skluz.....

V sobotu 21.1.2017 večer nás opustila moje dlouholetá kočičí přítelkyně a starousedlice - naše Julinka. Měla 13,5 roku, poslešdní měsíce jí zdraví už tak nesloužillo, ale pořád byla relativně v pohodě, ale konec se přihlásil dřív, než jsem čekala. Julinka byla "z pravěku", byla to původně moje kočička, nebyla depozitní.

Julinka byla moc a moc hodná, vstřícná k lidem i kočkám a koťatům,. každého uvítala a kdo z kočiček chtěl umýt a nastavil hlavičku, Julinka ho vymydlila do vysokého lesku. Na nikoho za celý život nezasyčela, nevztáhla packu. Byla prostě dokonalá. Moc mi chybí, odešlo kus mého života.

492983084.jpg

755350470.jpg

Julinko aneb Ťulíku náš, nikdy na Tebe nezapomeneme!

V úterý večer "se ucpal" Jindříšek. Jen tlačil, ale ani kapičku nevyčůral, takže ho pan doktor "propláchnul", pak jezdil Jindříšek na injekce, ode dneška dostává jen tabletky, cestování snáší velmi obtížně.  A protože má struvity, dostal i struvitovou dietu - kapsičky a granulky....

Dominika už je v pořádku, stal se z ní veliký mazel, navíc denně řádí jako malé kotě. Včera, potvůrka, opět začala mrouskat... Krevní rozbory ukázaly, že se jak Dominice, tak i Fanynce, zcela znormalizovaly všechny jetarní testy, krve mají obě dvě naprosto v pořádku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář