Jdi na obsah Jdi na menu

leden 2016

3. 1. 2016

pf.jpg

29/1

Milí, naše krásná mazlivá Malvínka dnes navečer odjela do nového domova. Bude bydlet v Trstěnici, bude domácím mazlíčkem.... Sice si lidičkové přijeli víceméně pro Elfinku, ale Malvínka se usídlila v náruči paničky a ..... a odjela:).
Malvínko, hodně štěstí a zdraví!!!!!!!

28/1

Milí, asi proto, že jsem neměla pro muže dárek k narozeninám, tak dostal kočičku:)
Aneb v úterý navečer přijel pán s dotazem, jestli je správně u kočiček - a že v zásypu našel kočičku, mazlivou, co za ním chodila a snědla mu kus řízku, co měl na svačinu. Obvolal známé, kdekoho, nikdo o kočičku nestál - a že na nás dostal kontakt a dovezl ji. Takže to byl velmi hodný pan myslivec, když se postaral o nalezenou kočičku.
Malá je asi půlroční mazlivá želvovinová mourinka, dostala jméno Radunka. Kočiček se zatím bojí, syčí na ně, když se k ní přiblíží, ale v náručí je to hebounká poddajná mazlilka. Fotku dodám později....

26/1

Zase jsme se rozrostli...
Tohle je Malvínka. Asi čtyřměsíční kočičí holčička.... Několik dnů se toulala v Litomyšli a poplakávala. Sice má trošku rýmu, měla blešky, ale naprosto úžasně si u nás během pár hodin zvykla.

malvinka.jpg

24/1

Milí, s naším Murphíčkem jsme se museli v pondělí 18/1 2016 naposledy rozloučit. Opravdu FIP. Murphík nám moc a moc chybí, byl to tichý mazlivý kocourek, nikdy nedělal žádný nepořádek - s nikým se nepral, nečůral, kam neměl.... Murphíčku náš hebounký, moc nám chybíš. Jednou, jednou se zase sejdeme a budeš mi ležet na klíně, přivírat slastně očička, příst a blahy slintat......
JInak - jinak bylo mrazivo, Arnoštek si v pátek otevřel v ložnici okna (ale je tam síť, tak nikdo nemohl ani ven a ani dovnitř), ale ložnici celou prochladil.
Joeynka nechce pořádně papat, trochu poblinkává, moc a moc se bojím, že ledviny už končí...
Byla jsem v Pardubicích u Dr. Beránka se starou Terezkou z Květné, dlouho se léčí, ale o jedno oko přišla a to právě muselo ven, stále hnisalo. Do druhého se musejí dávat denně umělé slzy, pan doktor ji chce vidět po dokapání lahvičky umělých slz. Zatím je u Moniky doma, má límec a nemůže s ním pobývat venku. Je to velmi silná stará kočička, mazlivá, krásná. Moc bych jí přála domeček s lidmi, co ji budou milovat a krmit, bude si moci chodit ven a užívat si zbytku života.
Navíc v Květné někdo "odložil" dvě odrostlá koťata, kocourek je bílomourek, kočička černá. Kočička je hodně moc hubená. Oba se snaží vecpat lidem do domů, a tak má Monika velký strach, aby jim někdo neublížil. Oba dva jsou přítulníčci, mazliví a hladoví. Nepotřebuje je někdo???????
Dostali jsme dva veliké pytle krmiva od dobré víly Zdeničky Střeštíkové, mnohokrát děkujeme!!!!!!!!!

pict6205.jpg

16/1

Milí, Murphík dnes dostal další injekce, tekutina v bříšku je zhruba stejná oproti minulému ultrazvuku, teplota normální. Jen Murphíkovi není vůbec ale vůbec do skoku a života. Ale dál bojujeme. Dnes jsme měli úklidovo elektrikářskou brigádu - přijela Kačenka s Honzíkem a uklízeli, zapojovali kablíky, dovezli podložky, mazlení a dobrou náladu, což potřebujeme všichni - moooooc děkujeme!!!! Jsou to naše zlatíčka!
Došel veliký balík dek, povlečení, bund a všeho potřebného od Jarušky Kratochvílové - MOOOOC DĚKUJEME!!!!!!! Foto přidám příště.

deti-v-kuchyni.jpg

15/1

Milí, balíky ze Zoohitu rozbaleny, uklizeny. Škrabadlo postaveno a ihned obsazeno. Mooooc za všechno děkujeme!!!!!!!
Murphíkovi je opět hůř, slábne, asi tentokrát bude mít vet pravdu a půjde fakt o FIP.......Netuším, co přinese zítřek.
Bereničce pomalinku zabrala píchaná ATB, ale je zase hůř.
Holčičky poletují všude - ano, i malinká Elfinka byla puštěna do venkovního světa. Včera a dnes si užívala vycházku - tedy jen v domě, nedokáže zatím překonat překážku kočičích dvířek, ale i tak je to na ni hodně. Zato Viluška běhá i venku, je to divoška, nebojácná a poletavá.
I Arnoštek byl včera vypuštěn z ložnice - i dnes - a všechno dokonale zvládá.

baliky.jpg

deti-cekaji.jpg

nove-skrabadlo.jpg

12/1

Milí, dnes ráno jsem brala na veterinu nejen Murphíka s Kopretinkou, ale i Jindříška, který v noci nepěkně blinkal. Všichni vyfásli svoje injekce a vrátili jsme se domů. Pak jsem posnídala, udělala potřebné a vyrazila opět do Svitav - nakoupit tátovi a chvíli u něj pobýt....a při návratu domů u boudičky složených sedm balíků ze Zoohitu!!!!! Zatím stále nevím, kdo je poslal, odvozila jsem je do kuchyně a čekají na rozbalení a uklizení. Každopádně to bylo obrovské překvapení!!!!!! Moooooooc děkujeme!!!!! Foto dojde.... ale připojím alespoň fotky z nedávné doby.....

elfinka-s-viluskou.jpg

Víla Zvonilka s Elfinkou

waldo-na-stromecku-1.jpg

Waldo na stromečku

willik-na-sporaku-ii.jpg

Wllíček spinká

11/1

Milí, s Murphíčkem je to hodně špatné, denně jezdíme na injekce, denně dostává kapačky. Podle všeho má snad FIP:(, zatím bojujeme všichni. Omarodila hodně i Kopretinka, takže také denně na injekce. No, a abych si nemyslela, že budu v pohodě konečně i já, tak jsem v sobotu navečer uklouzla - a mám naštípnutý palec u nohy. Což je prkotina, ale blbá. Levé koleno zlobí už dlouho, teď mám v háji nohu pravou, kterou mám fixovat a nezatěžovat asi tři týdny, než to sroste, nevejdu se do boty...
Potřebovali bychom se nafouknout, jeden kocourek v Poličce prý chodí asi tři týdny u nějaké bytovky....ale opravdu ho nemáme kam vzít:( Jedna stará skoro slepá kočička z Květné je na tom také špatně, moc by potřebovala svoje lidi a svůj domeček a klid. Ale kde takové lidi vzít? Je to velice mazlivá mourinka, babuška bezzubá, jedno očičko slepé, druhé překonává ošklivý vřed a pořád zlobí. Navíc si vylízala chloupky na bříšku, a teď - v zimě - chodí venku polonahá:(
Takže suma sumárum nic moc dny, a je nám smutno....

7/1

Milí, Arnoštek se stále zabydluje a čím dál tím víc touží vykročit do "světa" aneb za dveře ložnice, ale to mu ještě nějaký čas zatrhneme....
Dnes jsme brali na veterinu Nellinku, Bereničku a Murphíka. Nellinku proto, že ssice virozu zvládala s tabletkovými ATB, která ale nadále odmítala papat - a tak dostala atb depotní. Ale z virozy se dostává, už začala i celkem obstojně papat a občas má i svou zvídavou náladu či hravou.
Berenička už "falíruje" víc jak rok, dost dlouhou dobu si vytrhává srst, až vypadá hubenější, než je. Má stále 5,85 kg (ale kde je jejích 8).... Jenže ji opět začal trápit zánět v krčku, byť má zoubky vytrhané. Protože jí nejsme schopni dávat léky v tabletkách, dostala injekce - podle veta na pár týdnů.... Uvidíme.
Murphík se poslední asi čtyři dny schovával, ani nechtěl do jeho oblíbeného pelíšku - tedy do ložnice, včera naprosto odpadnul, takže jsme ho dnes vzali na veterinu. Jenže - jenže jako na jeho sestřičce, která omarodila před vánoci, na něm není nic vidět:(. Bradička (sestřička) měla horečky, Murphík naopak - pouhých 35 stupňů C. Vet vzal krve, výsledky budou zítra. Co jsme věděli po několika minutách - test FeLV, FIV - negativní. Dostal ATB, kapačku na doma (už jsme kapali a kapat ještě dnes budeme). Dostal zatím injekci ATB a uvidíme, co řeknou výsledky krve.
Naštěstí Viluška s Elfinkou stále blbnou, i když Vílu brala rýma a Elfí oko. Lítají, perou se a nenechají nás nejen usnout, ale ani pořádně dospat - a to je ta nejlepší odměna, že jim v podstatě nic není:). Jinak snad dobrý. Willík si odpoledne hrál s plácačkou na mouchy, některé pohyby nelze nazvat jinak, než že na ní lyžoval.... Sice si plácačku na chvilku vypůjčil Sir Pětník, ale asi to nebylo tak zajímavé a zase ji Willíkovi vrátil.
Dětičky měly dnes lovící den, donesly domů několik myšek.
Beinka spapala hovězí maso, ale brzy ho zase vyblinkala, snad na ni nejde nějaká viroza:(.

3/1

Milí, přežili jsme Silvestra, úplně nejlíp to zvládnul Willíček, díky své hluchotě. Místo aby se lekal petard, hrál si s hračkou v kuchyni na zemi. Kupodivu i Waldo s Pětníčkem to zvládli s ukecáváním a hlazením víc, než dobře.... Od 30.12. máme staronového obyvatele.
Víla Zvonlka byla párkrát puštěna na chvilku ven - a náramně si to vždy užívala.

vilavenku.jpg

 

Náš staronový kocouek se jmenuje Arnoštek a v listopadu 2011 odjel do svého nového domova v Praze.....všechno bylo v pořádku, jen páníček našel na podzim dlouhodobé pracovní místo v Irsku, kam s ním nyní odcestovala i rodina. Byť Arnoštkovi vyřídili pas, nechali ho čipovat a vše potřebné, podle nájemní smlouvy si nemohli zvířátko vzít do nového domova. Třeba se ještě poštěstí a Arnoštek se zase vrátí tam, ke svým lidem, domů. Anebo zůstane .... Uvidíme. Když ke mně na počátku roku 2011 přišel, byl skoro celý plešatý. Teď má opět plešatějící sklony, dostal s sebou speciální granulky, bezo pet, ale asi jeho "línání" je jen psychická porucha... Zvyká si těžko, první dny nejedl, od včerješího večera po troškách něco uzobne. Je to velikánský mazlík, ale je mu smutno po jeho Doma....

arnostek.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář