Jdi na obsah Jdi na menu

Leden 2014

2. 1. 2014

 pf-2014.jpg

14/1

V sobotu naše kočičky dostaly 9.000,- Kč, které dovezla paní Lucinka Klodnerová z akce "Plná miska". Moc a moc děkujeme!

Včera naše kočičky dostaly 3.000,- Kč od Dětského království https://www.facebook.com/groups/115234481972089/ - paní Lucie Rulíšková na nás moc myslela:) Všem MOC a MOC děkujeme!

Z FB dne 13/1 :

Milí, i když jsem myslela, že dnes nedokážu psát o smutku, tak mne tak zahltil, že okamžik rozhodnutí - a jsem tady.
V pátek odpoledne jsme nechali odejít Sluníčko. Byla tma, Sluníčko zapadlo. FIP. V sobotu m.j. jsme brali na krve Dobromilka. Hlemýždě Dobromila Maxima (prvně Hlemýžďku Dobromilu Maximu, než jsme zjistili, že je kluk). Poslední dny začal moc spinkat, nechtěla jsem ho 40x denně
zabít, protože prohání Brigittku a ostatní kočky, protože čůrá absolutně všude, protože mu chybí hodně závitků a je "hloupej"..... Po konzultaci o všem jsem mu nechala dát Zylexis, podvakrát mu velmi pomohl. Jenže, když už kočička odchází, dokáže Zylexis opak - urychlit odchod a my včera pozdě večer jeli na veterinu a přijeli jsme sami.... Dobroušek odešel - na FIP. Byl to KAMARÁD mého muže. Byl výjimečný svou povahou, svou chůzí, svýma nejkrásnějšíma očima, svou "spalchovací" povahou. Byl. Už není s námi, ve věku 2,5 roku odešel asi zase nahánět Brigittku.
V dobrém úmyslu si vezmete kočičku, i když Vás to táhne k pejskům, přesto fenečce pořídíte kočičí kamarádku, kterou by jinak utopili.....a protože chcete zvířátkům dopřát jen to nejlepší, začnete studovat knihy. Články. Postupně internet. Kočička Vás po nádoru mozku brzy opustí, ale Vy už víte, že koťata mají být dvě. A tak si donesete Liušku druhou a Julinku. A studium, informace, to všechno Vám leze do hlavy....Co když to jedna z nich nepřežije? Pak ta zbývající bude moc smutná, a tak dospějete k názoru, že je nejlepší pořídit kočičku třetí, aby zůstaly dvě, kdyby.... Jenže místo třetí máte najejdnou dvě další a pak pátou, psychokočičku,
postiženou, z klece.... A pak už začíná "pohádka" depozitování. Vždyť těch chudáků je TOLIK!!!!! Roky běží, běží kolem Vás i stovky kočiček. 
Jenže - jenže příjdete na to, že i když mnoha kočičkám pomůžete, tak trápíte ty, které jste si vzali, že jsou jen Vaše. Nejsou k umístění, jsou to Vaše kočičky, které milujete a které milují Vás a nikdy nikomu dalšímu byste je nedali, protože přišly jako Vaše kočičky. A tak je roky vystavujete nebezpečným chorobám. Roky je vystavujete tomu, že musí soupeřit s dalšími kočičkami o Vaši lásku a přízeň. Vy víte, že je milujete, ale ony chtějí ubezpečení, že opravdu Vaše jsou a nikdy je nikam dál nepošlete.
Umře Vám jedna z nich na nemoc ledvin. Moc a moc Vás to bolí, ale víte, že tohle mohla dostat tak jako tak.
Další Vás trápí záněty dásní, protrpíte s ní mnoho chvil, mnoho bolesti,
dáváte měsíce léky, před i po vytrhání zoubků.
Pak příjde rána - Liuška druhá hubne. Chřadne. Teprve jí táhne jedenáctý rok. Je to vůči vašim kočičkám FÉR????!!!??? Má cenu jeden život oproti dalším stovkám? Ve statistice asi ano. Pro Liu určitě ne.
Depozitujte, ale v rozumné míře. Snažte se do depozitování zapojit co nejvíce lidí. A sama vím, že je to takřka nemožné. 
Jenže - jenže co asi tak by řekla Liu?????
Že chtěla mít tu svou osobu, toho svého člověka a tím i vesmír jen sama pro sebe....
Eva

 

Prosím všechny, kdo potřebují potvrzení o daru pro daňové účely, aby mi napsali na mail kockysobe@seznam.cz ev. sms na mobil 734597049. Potvrzení ráda napíšu a pošlu. Moc všem děkuji za to, že nám tak pomáháte!:)

 

3/1

Dnes jsme měli Vánoce:) - tedy, Vánoce na Vánoce byly, dětičky dostaly pečené makrely, měly a mají stromeček, ale dnes díky dárcům z Kočičího přání, kteří obdarovali naše kočičky, přišlo osm balíků - ráno byly vyrované na dvorku:) Takže teď navečer rozbalujeme (ještě všechno rozbalené není), kočičky ochutnávají, zkoumají a jsou naprosto v pohodě. Moc a moc děkujeme!!!! Manžel připravuje seznam dárců, ale chtěla jsem na FB i sem na stránky dát alespoň nějaké fotečky...

pict0432.jpg

 

pict0443.jpg

 

pict0481.jpg

 

pict0484.jpg

Díky Vám dostaly kočičky i ty lepší konzervičky, které jim jindy nemůžeme koupit.... Moc a moc děkujeme!!!!

Celý závěr roku 2013 i začátek roku 2014 byl opravdu dojemný, moc chci poděkovat všem našim stálým příznivcům a přispěvatelům,  nebýt jich, bylo by všechno mnohem těžší. Také moc děkuji firmě Perlík s.r.o. za finanční dar a mnoha dalším. Na Štědrý den přijela moje známá, paní Míla s dcerou a zetěm, byli u nás již předcházející Vánoce, ale to jsem prostě zapomněla a když Miluška volala, jestli tedy mohou přijet, teprve tehdy jsem si vzpomněla, že jsem jejich novou vánoční tradicí:) Dovezli kočičkám plno granulek i konzerviček, přidali jim i korunky a nám dovezli cukroví:), a já doufám, že si další Vánoce už vzpomenu, kdože odpoledne přijede:).

A jen na okraj, moje cukroví je stále ve formě těsta v ledničce...:) Dostali jsme nejen to od Milušky, ale i Kačenka s Honzíkem dovezli kromě granulek - a dárku pro Ratmírka - i krabici cukroví a dále nás zásobovala ještě dcera:):):)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář