Jdi na obsah Jdi na menu

Leden 2013

8. 1. 2013

31/12013

Poslední dny jsou trochu náročnější, Pavlík leží v nemocnici s operovanou zlomeninou kotníku, takže s příšerkami válčíme jak to jen jde. Jasík, tedy Jasoň, dostal taky rýmovací virozu. Bohužel s horečkami, nechce zatím jíst ani pít. V neděli a v pondělí jsme byli na injekcích, dostal m.j. depotní antibiotika. Tabletky totiž blinkal. Několikrát denně ho krmím stříkačkou, ale včera si šel alespoň k misce s jídlem. Nejedl, asi jak nemá čich, tak to nevezme do tlamičky. Nabídla jsem i sardinky - nevzal. Chodí i ke granulkám, takže zájem je - teď jen aby se rozjedl a začal pít, pak teprve ho pustím z ložnice (a že mu to musím vysvětlovat skoro při každém otevření dveří, od včerejška se dožaduje vypuštění). Máme asi novou kočičku Chmelinku, co se krmila venku v boudičce. Najednou se nastěhovala na dvorek a i když občas odchází mimo dům (snad juknout do původního DOMA), nějak je na dvorku stále. Ne že bych z toho měla velikou radost - ale přišla a je těžké ji nějak vyhánět. 

Mrazy nebyly fajn, ale tohle rychlé roztání sněhu taky nic moc. Kdybyste viděli, co špíny donesou domů ta kvanta tlapiček!!! No fůůůj. Chtělo by to samočistící koště a hadr.

V nejbližší době nás čekají kastrace "dětiček" - Bradičky, Brejličky, Bentitky a Bory Bory. Ne že bych z toho měla velkou radost, každé kastrace se bojím, ale jiná cesta není... Snad to příští týden zvládneme a holky budou v pohodě. Potom nastane čas i pro kastrace mladých kocourků.

Sice je prý kulhání Ondřeje od nepohyblivosti prstu, nicméně mám pocit, že to není ono, protože někdy chodí jen po třech tlapkách a asi se operaci nevyhneme.

 

694914766.jpg

Jasík aneb Jasoň

 

21/1 2013

Prosím všechny, kdo potřebují potvrzení o daru k daňovým účelům (a zatím se nepřihlásili), aby napsali na mail - kockysobe@seznam.cz.

Moc děkuji všem, kdo nám finančně pomáháte. Nezlobte se, na většinu z Vás nemám adresy a nevěděla bych, kam potvrzení poslat...

A teď alespoň malinkaté info o kočičkách - marodil  Leonardek, totálně ho odbourala těžká rýma, jezdili jsme na injekce, ještě dobírá léky, ale už má povolené vycházky. Tomíka skolila velká horečka, přes 41 stupňů, rýma na něj také útočí. Stejně tak položila i malou Tamaryšku. Julinka má v pusince stále zánět, i přes vytrhání zoubků se v krčku drží. Bere léky, naštěstí velmi dobře jí, přibrala i všechno, co zhubla. Andulka se také drží, dvakrát denně dostává léky na srdíčko.

V pátek byli na kastraci Pepřík a Penny s Juditkou, zatím všechno dobrý. Operace nožičky Ondřeje se odložila na naurčito. provedly se další rentgeny, prstík je sice přelámaný a prapodivně srostlý, ale nepůsobí mu bolesti. Ondra kulhá vlastně kvůli tomu, že mu nepohyblivý prstík překáží. Dokud mu nebude působit nějaké bolestivé obtíže, nebude se operovat.

Klapzuba s Felixem jsou nastěhovaní u nás stále, Duplík denně (i několikrát denně) dochází na stravu a pomazlení. Venku v boudičce se kromě obvyklých kočiček začala krmit i jedna polodlouhosrtá mourinka, holčička (snad první ve Chmelíku, vždycky to byli samí kocouříci). Já mám nějaké tušení, kdeže je slečna doma, ale mohu se mýlit. Každopádně zjistila, že se může nabaštit dosyta a využívá toho.

Před týdnem proběhlo plošné odčervování, kdo zatím odolal jsou baronky, ale nějak to snad zvládneme. Beatrice půjde chytit při mazlení s Berenikou, horší to bude s Brigittkou. Poldinka je také nepřístupná, je to plachá holčička, a těžce obezřetná, takže jí dát něco v mase a podobně nejde. Leonarda a Tomíka toto pravidelné odčervení čeká, přece jen byli nemocní.

Nelíbí se mi Bruneček, dost zhubnul, přitom na něm není nic patrného, jí dobře, ale změnil chování - přestává být takový plašánek a začíná se mazlit, při snídani vyžaduje kousky másla - to má moc rád. 

Eva

 

8/1 2013 

 

627631210.jpg

 

 Milí přátelé, mnohokrát všem děkuji za podporu, přízeň a pomoc. V uplynulých dnech, kdy se rok sešel s rokem, jsem vzpomínala. Nejen na kočičky, které mi prošly pod rukama, ale i na Vás, dobré a vlídné příznivce. Na Vás, kdo nám pomáháte. 

 

Vám všem přeji krásný, zdravý a poklidný rok a přeji si, ať se tady za rok můžeme sejít opět. 

Eva

P.S. Vánoce jsme přežili, stromeček byl svrhnut pouze jednou, pak rychle přivázán a neměl šanci se poroučet k zemi. Do Nového roku jsme vstoupili tak, že odjel Alex a nato 4. ledna odjely do nových domovů Jitřenka, Viktorka a Vanilka. Na všechny moc myslíme, zatím si zvykají. Takových domovů ale potřebujeme ještě hodně, snad se podaří....