Jdi na obsah Jdi na menu

květen 2018

1. 5. 2018

30/5

Milí, minulý týden nám přišel krásný dopis od "našeho" Emílka.... Má naprosto úžasné páníčky, kteří se o něj denně starají, což není jednoduché, protože Emílek trpí HCM....

"Milí útulkoví opatrovníci,

ozývám se po roce. Napsal bych už dřív, ale doma to nechtěli zakřiknout, tak jsem si to rozmyslel. Stále se mám moc dobře. Moji „rozmazlovatelé“ mi koupili hladící rukavici. To Vám řeknu, že to je teprve požitek.

Naše kočička Máša byla moc nemocná. Měla silný průjem a zvracela, všechno i s krví. Bydlela v koupelně na infuzích, ale 4. den musela stejně na 2 dny do nemocnice. Teď už je měsíc doma, zotavuje se, ale „nejhorší“ na tom je, že má dietní kapsičky a paštičky, a to je určitě lepší, než moje krmení. Tak jsem týden stávkoval s jídlem, ale nebylo to nic platné. Teď po ní aspoň umyju misku, nebo mi dají moje masíčko do nádobky, ve které jí to ohřejí. To pak sním. Mám už 6200g, víc už mít nemůžu, proto mi granulky už dlouho odvažují, ale hlad nemám. Jsem velký a statný kocour a lovec. Každý večer lovím svého pískacího krtečka, běhám s ním v tlamce a hlásím všem kořist. Pak ho položím přede dveře ložnice mých opatrovníků, dostanu pochvalu, pohlazení a jdu spát.

Posílám i nějaké fotky. Moje opatrovnice mě chtěla několikrát vyfotit, jak se spolu mazlíme, mám přivřené oči, protahuju se a předníma tlapama dělám do vzduchu mléčný krok, ale já jsem vždy odešel. Jako by nevěděla, že intimní chvilky se nezveřejňují.

Tak to je všechno. Pozdravujte kočičky, hlavně ty, které jsem ještě znal. Mějte se moc hezky. V pátek 25. května mi budou 4 roky.

                                                                        zdraví Emílek"

stazeny-soubor--5-.jpg

stazeny-soubor--4-.jpg

stazeny-soubor--2-.jpg

stazeny-soubor--3-.jpg

stazeny-soubor--1-.jpg

stazeny-soubor.jpg

23/5

Milí, děkuji všem, kdo jste se zúčastnili aukce a tímto způsobem nám pomáháte. Znamená to pro nás obrovskou pomoc, nepostradatelnou.

V neděli přijela Kačenka s Honzíkem, aby vymalovali největší kočičí pokoj, kterému stále zarputile říkáme obývák:). Podařilo se, kočičky mají - zatím - čistý prostor, než ho zase poničí... Snad se brzy podaří vymalovat další kočkopokoj - tzv. přední předsíň:).

po-malovani.jpg

V pondělí jsme byli s Nellinkou na klinice v Hradci Králové, naše modrá královna nějak nedobře stárne - přibyly problémy s ledvinami, hodnoty štítné žlázy jsou hraniční, dělaly se další testy včetně ultrazvuku, výsledky budeme vědět asi za týden. Vůbec hodně těch našich starších kočiček, které se doposud držely jako hrdí mladíci a mladice, najednou "uvadá", přibývá bolestivosti kloubů, zoubky zlobí hodně moc, kočičky začínají být buď nerudné nebo hubnou, jak kdo. Čeká nás ještě hodně návštěv veteriny.... Koťátka od Kytičky prý rostou jako z vody, včera měla tři týdny, mám jim dnes vyzvednout odčervovací pastu. Za chvilku budou pobíhat:)

7/5

Milí, opravdu velmi děkuji všem za obrovskou pomoc, tentokrát jsme ji opravdu potřebovali a Vy jste byli přímo úžasní. Mnohokrát všem děkujeme. Moc. Jste víc než zlatí. P.S. miminka od Kytičky krásně rostou, Kytičku dnes čeká poslední přepíchnutí antibiotik, bříško se moc pěkně hojí. Kytička má dost mlíčka, má klid a užívá si klidného maminkovství....

3/5

Milí, Kytička i obě její kočičky (ano, jsou to holky) jsou od včerejšího odpoledne v azylu u paní Moniky. Dnes jela Monika s Kytičkou na přepíchnutí ATB, v sobotu je čeká ještě jeden výlet. Kočička prý pěkně papá, miminka jsou v pořádku a také baští.

kyticka-s-kotatky-20180502.jpg

Foceno 2.5. při vyzvednutí Kytičky z veteriny.

britka-renatka.jpg

Nehledá někdo tuhle briťulku? Nalezena dnes v Mikulči....

1/5

Milí,
kočička Kytička si žila asi normálním venkovským životem u starého pána v obci Květná. Určitě měla několikrát koťátka a patrně ta první rodila asi v době, kdy sama byla ještě kotě. Je totiž malušenká, jako kdyby nestihla vyrůst. Pán ji má asi svým způsobem rád, protože dnes, kdy Kytička porodila jedno velké mrtvé kotě, druhé, také mrtvé, z ní viselo napůl a nemohlo ven, tak jí ho vytáhnul. Po nějaké době viděl, že je s Kytičkou zle a tak vyhledal pomoc - volal "naší" paní Monice, dobré víle nejen kočiček. Že je kočka špatná, co s ní a jestli ji má vzít lopatou, že asi umírá. Vím, zní to hrozně, ale evidentně mu kočička není fuk - mohl nad ní mávnout rukou.
Kočičku jsme odvezli na kliniku do České Třebové (je to pech, když "naši kliniku" zavřou, je problém). Kytička měla stahy, také se snažila alespoň trochu tlačit, ale bylo to všechno nad její síly. Chvíli jsme museli čekat, protože paní doktorka zrovna operovala kočičku - také komplikace při porodu. Při čekání jsem zjistila, že v bříšku se hýbá nějaké kotě - čili ještě žije... Jedno koťátko vykukovalo ocáskem, ale i paní doktorce se těžko dostávalo ven. Bylo už mrtvé. Kytička podstoupila císařský řez a měla v sobě ještě dvě živá koťátka. Nemohli jsme si ji odvézt, byla tak slabá, že se pořádně nechtěla probouzet. Vždyť i se třemi koťátky v bříšku vážila pouhých 2,6 kg. Teď vlastně všichni bojují o život, ale když to půjde dobře, zítra odpoledne pro ně pojedeme. Kytička se nebude moci hned vrátit do svého domova, bude s koťátky zatím u paní Moniky, která už má také přeplněno, ale snad to nějak půjde.
Nemohli jsme pomoc odmítnout, tento porod by Kytička opravdu nepřežila:(
Pokud někdo chcete, pak můžete Kytičce přispět nějakou korunkou na náš transparentní účet. Do poznámky uvést Kytička. Číslo účtu : 2800563943/2010. Moc Vám děkujeme.

kyticka-s-kotatky.jpg

kotatka-kyticky.jpg

ja-a-kotatka.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář