Jdi na obsah Jdi na menu

Květen 2017

3. 5. 2017

25/5

Milí, dostali jsme úžasný dopis od "našeho" Emílka. Když v říjnu 2015 odjížděl jako milý a klidný mladý kocourek do své nové rodiny, netušili jsme, že trpí HCM.... Našel ale nejlepší rodiče:) Takže co nám Emílek napsal:

"Milí útulkoví opatrovníci,
mám se moc dobře. Jsem veselý, rozverný a umím dělat i neplechy. Už jsem rozbil dvě vázičky, tak aspoň mí domácí pečovatelé vidí, že jsem v kondici, když vyskočím na knihovnu. Taky se s nimi někdy honím po schodech i s Mášou, ale té se nesmím moc dotýkat ani se do ní zakousnout, jinak ječí. Zjistil jsem, že se to dá použít jako nátlak, když něco není po mém, ale prokoukli mě. Ráno mi pak Máša olizuje nos, tak to asi „ tak nemyslí“. Jíst mi chutná, mám 5400 g, ale tlustý – to nejsem. Třikrát týdně dostávám syrové masíčko a každý den ráno mi moje opatrovnice seškrábne na nehet ze své snídaně kousek máslíčka a to si mlaskám. Je to náš ranní rituál. Pelíšků mám asi 6, i s vyhlídkou na ptáky, co bydlí v břečťanu nad okny. Hned bych je lovil, ale v oknech jsou sítě. Léky polykám statečně dál, ale nejlepší lék je mazlení. O to si umím důrazně říct. Rozplácnu se kobereček na bok a začnu pokřikovat. To už nějaký z opatrovníků, nejčastěji panička přiběhne, a já se zavřenýma očima nastavuji postupně celý kožíšek.
Jinak jsem moc hodný kočín a mají mě rádi. Zítra - 25.května mi budou už 3 roky.
Zdraví Vás Emílek"

emilek.jpg

24/5

Milí, dnes slaví své páté narozeniny Albusek, Alastor a Alex (nyní Mikinek). Narodili se tenkrát kočičce Uršulce, kterou nám dovezli vysokobřezí a s otevřeným nádorem na oušku. Prodělala zdárně operaci a nakonec porodila tři krásné kluky. Bohužel Uršulka už je u Velké Kočky, ale její kocourkové jsou v pořádku. Jen Alex našel nový domov, Alastor s Albuskem jsou ostražití po mamince.

ursulka-a-miminka.jpg

V pondělí 22.5. oslavili své čtvrté narozeniny také děti Macíka. Macík u nás porodila tři kocourky (Davídka, Vladimírka a Nížu) a kočičku Charlottku. Doma zůstal jen Davídek, všichni ostatní našli nové domovy. (na fotce je chybně nastavené datum, správně má být 22.05.2013)

macik-a-deti.jpg

Takže, kočičáčci, všechno nejlepší, hodně zdraví, plné mističky a hladící ruce.

 

Včera jsme se pokoušeli fotit dětičky od Valinky:

pict1914.jpg

Koťátka pěkně přibírají, nejdrobnější je koťátko s pracovním názvem "Felix 2", podle všeho je to jediná holčička, ostatní čtyři jsou kluci:)

22/5

Milí,
moc děkuji Evičce Mencové a Kamilce Wanecké za uspořádanou aukci, ale také všem dobrým lidem, kdo nám věci do aukce věnovali a všem, kdo si u nás nějakou věcičku koupili a tím přispěli na naše kočičky. MOC děkuji!!!!
Pepřík se nám ve čtvrtek večer vrátil. I když s ním byla nová rodina doma, i když to první dva dny vypadalo velmi slibně, poslední dvě noci že dost vyváděl, zlášť tu na čtvrtek a ve čtvrtek ráno všechno "zabalil" - nereagoval na volání, jídlo....
V pátek byla na kastraci Fanynka, zatím všechno v pohodě. Dominička dostala opět odklad, že to v ní moc rachotí a narkozu by zvládla jedině na řízeném dýchání - ale co by bylo potom? Takže dostala nová atb a snad bude brzy dostatečně fit.
V pátek ráno jsme se museli rozloučit s naší zlatou Zlatunkou, byla stále relativně v pořádku, ale něco se přihodilo, nemohla na zadní nožky a měla velké bolesti... Zlatunko, bylas naše milovaná kočičí holčička, která nás několikrát denně potřebovala. Věřilas nám, dokázala jsi nejen chodit a lézt v ložnici, ale znalas svoje cestičky i venku, s oblibou jsi sedávala na okenním parapetu a nahřívala si kožíšek..... Tak ať si takhle krásně nahříváš kožíšek i tam někde nahoře.... Máme Tě moc a moc rádi.
Miminka od Valinky řádně rostou, jen z Valy se stala opravdu velmi ostrá kočičí matka a už ani Kája nemůže na noc do ložnice:( Je nám ho moc líto, je celý nesvůj, když musí veškerý čas trávit ve společnosti ostatních koček. Navíc on koťátka zbožňuje, i my jsme se těšili, až si s nimi bude hrát..... Třeba se Vala časem uklidní....

zlatunka---oci.jpg

Zlatunka

15/5

Milí, v sobotu po obědě začala Valinka rodit. Byť jsme porod očekávali každým dnem, přesto mne to zaskočilo, protože neměla vůbec nalité mlíčko...plochá jak prkýnko:). Začátek nebyl nic moc, na svět se současně tlačila dvě koťátka a obě zadečky napřed, nakonec jsme jeli na kliniku, kde jim paní doktorka pomohla na svět. Přitom se udělal rentgen a zjistilo se, že má Valinka blízko páteře brok. Další tři miminka se už narodila doma, takže máme jednoho černého kocourka (nejspíš Serváce) a čtyři černobílá mimina, pohlaví jsem ještě nezkoumala. A i když je Valinka dále "plochá jako prkýnko", mlíčko evidentně má.

mimina.jpg

vala-a-mimina.jpg

Milí, při podvečerním vážení jsme miminka vyfotili..... M.j. přibírají všichni, váhy 126 - 145 g.
A taky večer odejel náš Pepřík. Žil u nás od léta 2012....Pepruško, náš spolunocležníku, ať si rychle zvykneš na nový domov a jsi zdravý a šťastný!!!!

bobisek.jpg

"Bobíšek" - zatím pracovní název.... prvorozený

servac.jpg

Servác

felix1.jpg

"Felix 1" - pracovní název

felix2.jpg

"Felix 2" - pracovní název

puntik.jpg

"Puntík" - pracovní název

peprik.jpg

Pepřík

peprik-a-oci.jpg

Pepřík a jeho krásné oči po mamince Lottynce

9/5

Milí, v sobotu jsme byli navštívit naši bývalou kočičku - Verunku....bylo to nejen moc příjemné setkání s Verunkou a jejími bezva páníčky, ale také jsme nafasovali plno věcí pro kočičky a Valinku. Moc děkujeme!!! 
Při cestě jsme se zastavili u Růženky Poláškové, která měla pro naše kočičky nachystané velké škrábadlo. Její kočičky že ho moc nepoužívají - tak nám ho věnovala (a také plno potřebných dek, ručníků a ložního prádla). Moc děkujeme!!!! 
Nastávající kočičí maminka Valinka je v pořádku, pěkně papá, mazlí se, ale tak jako každá kočičí máma - nemá ráda kolem sebe kočky, což je v pořádku, ale máme trochu problémy s jejím soužitím se slepou Zlatunkou.

verunka.jpg

Verunka si svoje DOMA pěkně hlídá

fanynka.jpg

malá Fanynka

2/5

Milí, děkuji všem za pomoc s kočičkami - a s Valinkou. Nebývají lehké dny a ani ty poslední nebyly lehké. Waldík bral antibiotika, kapaly se troje kapky do očička, přesto chřadnul, v sobotu to všechno vzalo velký sešup a - bohužel - v neděli odpoledně jsme ho museli nechat odejít. Bylo to moc a moc smutné:(. Snad se mu ale ulevilo.... Zlatunka také není ve své kůži, přestala používat wc, které jí víc jak rok nečinilo potíže a začala čůrat a kakat pod postele...jestli se nějak horší její neurologické onemocnění, těžko říct. Zatím dostala ATB, kdyby se náhodou v těle objevil nějaký zánětlivý proces.
Vala měla volný pohyb, jen na noc spala v ložnici, jinak si "chodila bydlet" na půdu, někdy chvilku ven...poslední dva dny odmítá opustit ložnici, hodně odpočívá. V neděli nad ránem několikrát blinkala, bála jsem se, aby nebyla nemocná, ale snad to byla odezva na odčervování. Alespoň ale pan doktor udělal ultrazvuk bříška, byla zvážena - 4,20 kg, takže jak řekl pan doktor - Vala má tak tři kila, zbytek jsou miminka.
Dostali jsme zase fotečky našich bývalých dětí, tentokrát od Ellie (u nás Bělinka) a opět od Radečka. Máme velikou radost, že se našim "dětem" tak dobře daří.

ellie-a-sid-2.jpg

Ellie a její kamarád Sid

radecek-3.jpg

Radeček

Ve prospěch našich kočiček běží aukce na Facebooku Kočky Sobě Chmelík: https://www.facebook.com/KockySobe/?hc_ref=PAGES_TIMELINE/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář