Jdi na obsah Jdi na menu

květen 2015

1. 5. 2015

29/5

Milí, včera byl Jasoň (Jasík) na rentgenu, jedna kyčel je opravdu dost špatná. Jakmile se ještě trošku zhorší chůze, půjde na operaci. Phoebe byla také na rentgenu, plic. Zatím dobrý. Jamborek absolvoval přeočkování, celou cestu na veterinu protestoval, a to velmi hlasitě. Už váží 2,60 kg.

pict4976.jpg

Jamborek

pict5021.jpg

Mikešek II.

pict5024.jpg

Meluzín

pict5028.jpg

Žíža

pict5031.jpg

Mandarínek

pict4987.jpg

Madlenka

pict4850.jpg

Mireček

pict4830.jpg

Andělka

26/5

Milí, vkládám alespoň trochu fotek....

632570479.jpg

začátek práce

193375265.jpg

Kačenka s Honzíkem

699062345.jpg

hotovo....

501690149.jpg

dva velicí kámoši - Joeynka s Lumpíkem

160646765.jpg

Bonifác

423627054.jpg

Andulička

760399253.jpg

Raul odpočívá

526525870.jpg

Andělka

25/5

Milí, víkend byl opět pod taktovkou Kačenky:). V sobotu s Honzíkem dorazili - a hurá na přední předsíň resp. naši jídelnu a dětí odpočívárnu. Shrnuto, zdi jsou vymalovány, na zemi položeno lino, zalištováno, natřené topení. Fotky zatím nemám, ale jak budou, hned dodám.... Dětičky měly opět zmatek v kebulkách, protože bylo všechno zase naruby, jejich spací místa jinde, věci odnošené do obýváku - ale zvládly to na jedničku. Moc děkuji za veliký kus práce Kačence, Honzíkovi a manželovi:):)

20/5

Milí, nového snad není nic. Všechno v pořádku, jen s Jasoňkem se chystáme na rentgen kyčlí. Už loni v lednu nebyly v pořádku a teď je vidět, že se mu hůř chodí, ale uvidíme, až podle rentgenu. Přece jen není nejmladší a obecně cesty na veterinu a braní léků je pro něj velmi stresující, takže netuším, jak a zda vůbec, by zvládnul operaci či operace.. Jedeme na úsporný program, prostě poslední měsíce a hlavně týdny mne hodně zlobí klouby a všechno nejde, jak bych chtěla. Přišlo nám videjko s Lottynkou, jak se "opaluje ve sluníčku" na zemi patrně v obýváku:).

16/5

Milí, obývák je bezva, jednoduché zametení vyhrabošeného steliva ze záchůdků - a na chvíli je uklizeno (než zase vleze do kočkowc nějaký hrabal, který se snaží půlku steliva dostat z boudičky ven). Přiložím foetčky miminek, která se narodila 13.5. mamince asi Žofince. Kočičí maminku někdo nejspíš na lánském sídlišti vyhodil....až se podařilo Kamilce Wanecké ji odchytit - a nezbylo jí nic jiného, než kočičce poskytnout azyl. Miminka začínají být zarezervovaná, k odběru budou na přelomu července a srpna - takže kdo by měl zájem....

miminka.jpeg

zofinka-s-detmi.jpeg

Měli jsme také milou návštěvu rodiny z Lanškrouna a děti dostaly pytel granulek:) a moc děkuji nějakému velice dobrému člobrdovi za poslané korunky, které se opravdu moc a moc hodí.....

11/5

Milí, prodloužený víkend byl tentokrát naprosto akční:). V pátek ráno zavolala naše kamarádka a dobrá víla Kačenka, že by přijeli s Honzíkem vyměnit ten koberec v obýváku.... Představa, že se musí vystěhovat z obýváku všechno... no, tuhle děsivou představu jsem zahnala rychle, a velmi ráda přijala tuto velkorysou nabídkou pomoci.

Připojím teď foto s textem mého muže:

kackashonzikem.jpg

Tak to jsou oni - naši báječní kamarádi, pomocníčci a dobré duše. V pátek přjeli s tím, že nám pomůžou v obýváku vyměnit koberec za jiný, který jsme jako použitelný před časem dostali. Bohužel těch pár týdnů se na koberci, uloženém v jedné ze sušších místností na Chmelforku, podepsalo a jako sem tam plesnivý byl uznán nezpůsobilým. Takže rozbít prasátko, rychle navečer zajet do Hornbachu pro linoleum. Po jeho položení kdosi (s hanbou přiznávám, že jsem to byl já) navrhl, že by se mohlo vymalovat. Tragická chyba. Jen stará malba uviděla váleček, začala sama od sebe odpadávat. Na statečnost, jménam penetrace nebyl čas a tak jsme celou sobotu a neděli ráno malovali, malovali a zase malovali. V neděli pak už jenom máčovka s nastěhováním nábytku zpět. Na pár obrázcích ukážu, do jakého dobrodružství jsme se pustili....

A tak se celý velký víkend pracovalo a pracovalo. V pátek byl vynošen veškerý nábytek (kam samo patří i všechna škrábadla, záchůdky a spol.),

zakouti-s-honzikem.jpg

dojela i Evička s Janičkou a pomáhaly čistit a vynášet... 

na-dvorku.jpg

všude byly věci - v kuchyni

sklad-v-kuchyni-s-janickou.jpg

i v ložnici, kde je občas hlídal Jamborek

loznice-s-vyvalenym-jamborkem.jpg

dětičky musely vzít za vděk provizorní noclehárnou - tady z pátku na sobotu:

nocleharna-z-patku-na-sobotu.jpg

Takže - bylo položeno lino, vymalováno, Kačenka natřela topení, spolu s Evičkou umyly okna a následně se nastěhoval zpět nábytek. Včera navečer - konečně hotovo a děti měly zase svůj pokoj, kterému stále zarputile říkám obývák, i když je čistě kočičí. 

vysledek-1.jpg

vysledek-2.jpg

vysledek-3.jpg

Mám velikou radost, a tiše doufám, že zase jednou Kačenka zavelí a zvelebí se ložnice (kde kupodivu bydlíme a žijeme i my), kuchyně, předsíně..... Těch zavelení bude třeba ještě fakt hodně. Takže, přátelé milí, všem moc děkuji!!!!

Ta tady kocouří klučíci - bráškové Mandarínek s Twentíkem, jak po náročné práci včera usnuli na dvorku:

braskove-spinkaji.jpg

 

 

 

6/5

Milí, Vám všem našim příznivcům opravdu moc a moc děkuji za podporu, za finanční příspěvky - jen jsem dnes zírala..... Jste opravdu neskuteční:). Pár dnů jsem byla mimo, poslední týdny se trochu víc než obvykle peru s klouby a poslední dny mi kotník nedovoloval skoro nic - ale dostal injekci a zlepšil se, tak snad bude zase lépe. Jamborek se do chození ven přímo zamiloval, hrává si v zahrádce s Mandarínkem a Twentíkem, ale nerozpakuje se pobízet ke hrám i dospělé kočky:). V neděli za námi přijela Gábinka, dovezla dětem dobrůtky a věci do aukce, a ani nezapomněla na nás - přivezla domácí houbovou pomazánku na topinky a naložené houbičky:), kočičky měly radost, protože se mazlily a mazlily.... Jsem moc ráda, že už je konečně opravdu jaro, ale znamená to opět jediné - tráva roste a bude růst a růst:), sice nám Renatka nabízela kozlíky k vypásání, ale už se bojíme, že by to s kočičkami nedělalo dobrotu. takže se bude muset zapojit sekačka plechová. Musím brzy objednat Feliniho aneb Felínka na kastraci, bude mu něco kolem 11 měsíců a už asi nastává ten správný čas. I když poslední dobou dost spává v ložnici a "kocouřinu" zatím necítím. 

 

1/5

Milí, včera oslavil osmé narozeniny náš Tomík, který se narodil mamince Toničce spolu se svými dvěma sourozenci....
Tenkrát jsem Toničku začala vídat u vchodových dveří Billy (sousedila s autobusovým nádražím). Chudáček žebrala o jídlo, i kus rohlíku jí přišel vhod. Po několika málo dnech jsem se rozhodla - a vzala březí drobounkou Toničku domů. Tehdy drobounká huběňounká Tonička měla ostříhané vousky (nevím, proč je mezi lidmi zakořeněno, že když ostříhají kočičce vousky, netrefí domů...) byla velmi hubeňounká a s bříškem. Na čarodějnice, tedy 30/4 2007 porodila tři nádherná koťátka. Dva kluky a holčičku. Pak jsem k ní přidala ještě osiřelou nalezenou Drákulku....i tu odchovala. Všichni našli nové domovy. Dodnes bydlí maminka Tonička (a musí jí být hodně přes deset let) se svou dcerkou Ájinkou kousínek od nás u naší velmi dobré kamarádky Helenky s manželem Františkem. Tomík (u mne tenkrát Hezounek) měl pět let bezvadný domov u jedné paní - ale na jaře 2012 se mi vrátil z důvodu, že na něj majitelka nemá dostatek finančních prostředků. Myslím, že důvod byl malinko jiný, ale to vůbec nevadí. Jsem vždy ráda, když mi lidé vrátí to "moje" dítě, než aby ho někde pohodili....a Tomášek nebyl ani první vrácený, ani poslední. Je pravda, že finanční nároky na výživu Tomíka jsou zvýšené. Granulku do pusinky nevezme, je ochoten papat konzervičky, kapsičky, masíčko, sýr a vše ostatní, ale ne granule a ještě má dietu, trápívají ho struvity.....
Tomášku, Ájinko - a snad i Ferdíku (už ses mi pár let neozval), přeji Vám ještě hodně roků plného zdraví, pohody a nadále milující páníčky.

tomik-s-fotakem.jpg

 

I když dnes začíná jarní kočičí přání, naše kočičky v něm nejsou. Dne 13.4.2015 nám přišel tento mail: "Dobrý den, dostala se ke mně fotografie, jak se u Vás venčí svěřené kočky. Nepovažujeme za vhodné, aby se kočky, které má organizace v péči, volně pohybovaly po okolí a bylo tak ohrožené jejich bezpečí i zdraví. Zároveň tak může dojít k šíření chorob. Obzvláště, když se jedná o takové množství zvířat. Také nevím, jak to pak děláte s umisťováním, když přijede zájemce a kočka zrovna někde courá.Obávám se, že pro nás to je překážka pro Vaši účast v Kočičím přání. Vím, že úmysl je dobrý a kočky potřebují prostor, ale porušuje to základní hygienické předpoklady.

S pozdravem
 
Františka Kernová

www.kociciprani.cz
www.devet-zivotu.cz"

Kdo sleduje naše stránky, dění u nás, ví, že plot jsme postavili - jenže část našeho pozemku končí domem a kočičky si brzy našly, kudy a jak se dostat ven. Na dokoupení pozemku a nový plot prostě peníze nejsou. Mám dojem, že všechny okolnosti posledních měsíců, nejen neúčast v Kočičím přání, postupně vedou k tomu, že s oficiálním depozitováním po všech těch letech opravdu skončím. Přidávám fotečky z první cesty ven malého Jamborka:) Jsem moc ráda, že je v pohodě, dokonce už absolvoval i testy a očkování, je to miláček, co mi každou noc leze na krk, abych ho hladila, pomazlila, on mi okousal prsty a sladce usnul... Doufám, že alespoň on najde super domov, když se to zatím nepovedlo loňským koťatům.

jamborekvokne.jpg

jamboreknaprkne.jpg

jamborekpapatravu.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kačka - Kačenka zavelí :-D

11. 5. 2015 18:03

Kačenka zavelí...dodělání linky v kuchyni bude brnkačka a škrabadla...škrabadla...škrabadla

Eva - Re: Kačenka zavelí :-D

13. 5. 2015 10:17

Kačenko, už se těším, až zavelíš:):)