Jdi na obsah Jdi na menu

duben 2018

9. 4. 2018

30/4

Milí,

neustále se potýkáme s nějakými problémy a nemocemi, ale nechci psát o smutných věcech. Naopak : Tomášek dnes slaví jedenácté narozeniny. Narodil se 30.4.2007 kočičí mamince Toničce, kterou někdo vyhodil u autobusového nádraží ve Svitavách. Žebrala tam u tehdejší Billy alespoň o rohlík. Narodila se tři čarodějná koťátka, všechna našla nové domovy, i maminka Tonička. Tomášek se nám, bohužel, po pěti letech vrátil. Že jí jen konzervy, granulky žádné a majitelka na to nemá peníze. Jak jsme později zjistili, důvod byl jiný-nový partner a pes. Tomášek si těžko zvykal, přece jen byl bytový jedináček. Tomík je pohodář, granulky opravdu nepapá, navíc má struvitovou dietu.
Tomášku, přejeme Ti ještě hodně spokojených let.

tomasek-20180430.jpg

19.4.přibyla u paní Moniky v Květné další vyhozená kočička :

bila-holka3.jpeg

kočička je asi tříletá, velmi mazlivá. Přišla nejen s průjmem, ale i bleškami a jak se ukázalo, i březí. Po zaléčení, zbavení cizopasníků, byla minulý čtvrtek na kastraci - naštěstí se jednalo o ranné stadium březosti a kastrace ještě byla vhodná. Není lehké rozhodovat o tom, zda nechat kočičku donosit koťata nebo nenechat. Ale rozum zásadně velel, že přivádět na svět další koťata, kterým ani nemusíme být schopni nalézt nové domovy, je nezodpovědné. Nejen u nás je hodně kočiček, navíc opravdu nemůžeme navyšovat stav kočiček - my potřebujeme nějak dozaopatřit ty, které tady zůstávají, které už nové domovy nenajdou ať proto, že jsou staré nebo nemocné nebo plaché. Musíme myslet trošku do budoucnosti, abychom věděli, že se budeme schopni o ně postarat.

Vzali jsme nalezeného Cyrilka, kterého po dohodě dovezla svitavská městská policie, stále doufáme, že se ještě najde majitel, protože kocourek je v dobrém výživovém stavu, kastrovaný, mazlivý a upovídaný. Je handicapovaný, někdy v minulosti prodělal úraz a má špatně srostlou pánev, trošku napadá na zadní nožku. Našel se v sobotu 28.4. ve Svitavách, v oblasti "RVHP". Pokud o něm něco víte, prosím, volejte 734597049 nebo Městskou policii ve Svitavách.

cyrilek-1.jpg

cyrilek.jpg

cyrilek-2.jpeg

16/4

Milí, opět nám přišly fotky a zprávy od Valinky ze Slatiňan, je to vždycky nádherné čtení, jak dobře se Valinka má a jak ji tam mají rádi. Psala paní Erika, že jí Valinka stále pomáhá s prací, tentokrát prý s účetnictvím. Paní Erika si bránila účtenky rukou, Valinka jí ale ruku vždycky připlácla, když ci chtěla účtenky vzít. U prvního obrázku napsala "něžnosti s klientkou Danou" - ta se stará o Valinky papání, vodičku a záchůdek...Jsme moc a moc rádi, že má Valinka tak pěkný domov a že evidentně všem dělá radost.

valinka-a-neznosti-s-danou.jpg

valinka-na-stole-u-uctenek.jpg

 

9/4

Milí, opět psala Valinka z nového domova, kde se má výborně, zvykla si a prý stále ráda pomáhá " s papírováním". U nás bylo teď pár kočiček nemocných s rýmou atp., já mám jít od zítřka po dlouhé době opět do práce, tak se snad všechno vrátí do normálních kolejí. Bohužel se stále nemohu zbavit extrémní únavy, třeba pomůže sluníčko....

valinka-pracuje.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář