Jdi na obsah Jdi na menu

duben 2017

6. 4. 2017

25/4

Milí, v pátek jsme byli na klinice v Hradci Králové s Iriskou na kontrole po trhání zoubků, s Fífou (Fifinkou) na ultrazvuku srdíčka a s Červíkem také na ultrazvuku srdíčka. Iriska jakž takž dobrý, je stále hodně zahleněná, ještě dělala paní doktorka rentgen, ten dopadl dobře. Včera se ale měnila antibiotika, pusinka stále není zhojená a přetrvává zánět. Fífinka má srdíčko dobré, ale Červík dopadl špatně, vrozená srdeční vada, dost podstatná a navíc prý velmi neobvyklá u koček. Léky bude brát do konce života a my moc doufáme, že bude relativně dlouhý.... 
Včera jsem musela narychlo do Pardubic, Waldovi onemocnělo očičko, takže krom celkových antibiotik a léků na bolest vyfasoval troje kapky, několikrát denně se musí kapat a očko hlídat. Nevypadá to vůbec dobře.
Ale také se udály dobré věci - v neděli odjel Radeček do nového domova k bezva lidem, zatím zprávy jen dobré:):):) Ráďa si nový domov moc zasloužil, společnost mnoha koček mu nedělala vůbec dobře.
Přišly i fotečky Ondřeje z jeho nového domova.

radecek-na-gauci.jpeg

Radeček v novém domově

ondrej-na-parapetu.jpg

Ondřej v novém domově

12/4

Milí, dnes slaví své deváté narozeniny nejen naše Bětulka - celým jménem Bětulka Batulka de Betu, ale i její sestřička Cecilka, která má domov u naší kamarádky. Narozeniny by slavil i jejich bráška Medardek, ale, bohužel, už není mezi námi. Takže, holčičky, přejeme hodně zdraví a pohody do dalších let!

V roce 2008 jsem měla pronajatý domeček pro porody teletníkových kočiček, které už byly hodně březí a kastrovat je již nešlo. A tak tenkrát Jitka, Sazinka, Bětuška a Ádinka odchovávaly koťátka v klidu a bezpečí. Maminky Jitušku, Sazinku i Ádinku jsem na teletník vracela, byly hodně plaché. Ale Bětušku jsem si nechala...bohužel, už také není mezi námi. Některá koťátka se umístila - a některá domov nenašla a zůstala se mnou, ať už proto, že byla plachá - nebo třeba i z důvodu Medardkovy nemoci.

betulka.jpg

Bětulka Batulka de Betu

mala-betulka.jpg

malá Bětulka

betulka-s-medardkem.jpg

Bětulka s bráškou Medardkem

betulka-a-betuska.jpg

Bětulka s maminkou Bětuškou

medardek.jpg

Medardek

cecilka1.jpg

Cecilka

6/4

Milí, za poslední týden se opět událo několik věcí.... 
Ve čtvrtek jsme byli s Irskou na kontrole v Hradci Králové, destička z pusinky nejde vyndat, je slabá kost. Nicméně zoubky jsou potřeba vytrhat kvůli chronickému zánětu v pusince, a tak je Iriska objednaná na 13.4. v 9,00 hodin do Hradce Králové, zoubky vytrhá zubní lékařka. 
V pátek ráno byl na čištění - a i trhání zoubků Arnoštek. Dlouho předlouho spinkal, ale všechno dobře dopadlo. Papal ještě večer, teď dobírá antibiotika a určitě je rád, že bolavý zoubek skončil v koši.
V sobotu jsme měli velmi milou návštěvu - stavila se naše Vánoční Miluška - proč vánoční - protože Miluška jezdívá každý rok na štědrý den a doveze kočičkám nejen pohlazení, ale i dobrůtky. Poslední Vánoce nemohla, měla čerstvé babičkovské povinnosti a radosti, takže vlastně v sobotu na Apríla byly u nás Vánoce:) Miluško, moc děkujeme!
V sobotu oslavili své deváté narozeniny Bonifác a Evženka. Děti, hodně moc zdraví ještě mnoho dalších let!!! Bony a Evženka se narodili teletníkové mamince Jitce, v tenkrát pronajatém domečku...
No, a v sobotu navečer přijeli zájemci jak na Vítečka tak i na Červíka. Pravda je ta, že kluci jsou stále dost plaší - a tak nakonec v neděli odjel náš Ondřej. Bydlel u nás skoro pět let, kdysi byl asi dva nebo tři dny umístěný, ale v novém domově záhy utekl. Naštěstí se nám ho tenkrát podařilo najít a odchytit. Zprávy z nového domova jsou zatím vlastně bezchybné. Spinká v posteli, zvykl si na kočičí kamarádku, až si zvykne úplně, bude moct chodit na zahrádku. Nebylo to jednoduché, je to už starší kocourek - snad 7 - letý....
V pondělí byl na čištění a trhání zoubků Evžen, tři zoubky musely pryč, ale jeden kořen odolával, tak musel pan doktor i trošku řezat a následně trošku šít. Ale Evžík to zvládá dokonale, pěkně papá, i ATB bere bez problémů. Další "zoubečkový den" bude až zase následující pondělí.
V pondělí také dorazil balík od adoptivní maminky Zlatunky - paní Petry Janečkové. Moc děkujeme! Zlatu se líbil nejen obsah (a chutná), ale zamilovala se do krabičky samé a od pondělí v ní spinká.

zlatunka-s-balickem.jpg

Zlatunka s balíčkem

bonifac.jpg

Bonifác

evzenka.jpg

Evženka

ondrej1.jpg

Ondřej

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář