Jdi na obsah Jdi na menu

duben 2014

7. 4. 2014

30/4

Dnes slaví svoje sedmé narozeniny náš Tomášek. Narodil se u mne jako jedno ze tří koťátek mamince Toničce, která byla vyhozena a žebrávala u Billy. V dubnu 2007 jsem ji vzala domů, hubenou, vysokobřezí. Byla výtečná maminka a svoje děti odchovala bezproblémově. Kocourek Ferda bydlí v Nymburku, Tomášek pět let bydlel ve Svitavách - až nám byl před dvěma roky vrácen. Maminka Tonička i s dcerkou Ájinkou bydlí právě už sedmý rok u mé kamarádky Helenky. Tomáška trápí časté záněty močových cest, struvity. Vůbec nepapá granulky, je na speciálních dietních konzervičkách. pict2061.jpg

 

28/4

Všechny kočičky obdržely pipetku za krček, zatím s protiklíštěcím úspěchem. Očekávám ale, že pipetky nápor klíšťat udrží ještě tak týden max. dva a budou opět problémy. Neustále zvažuji dát alespoň těm, na které klíšťata pořádají hony a následně na nich hody, obojky. Bohužel argumenty proti jsou a) cena a b) strach, že se opravdu někde s obojkem zaháknou, on se neodepne či nepřetrhne (podle tipu) a kočička bude v maléru.

V úterý musel Golfík k panu doktorovi, na zadní nožce se mu objevil ošklivý zánět s modrozelenou dírkou, patrně po abscesu, způsobeného klíštětem. Dostává antibiotika a dnes již nožka vypadá mnohem lépe, ranka pomalu zasychá. Vzala jsem i Chmelinku, kašlala čím dál víc, podávaná homeopatika se zatím neosvědčila. Dostala injekci prednisilonu a kašel přestal.... Nicméně není to až tak vhodné řešení, musíme dbát i na ledviny. V sobotu jsme brali na veterinu Julinku na přepíchnutí antibiotik na zánět v tlamičce, Uršulku, kterou zánět v tlamičce zcela neopustil - také obdržela stejná ATB jako Julinka a Kapříka - Kaprušku trápí dlouhotrvající rýma, s velmi častým nálezem na plicích. Poslechově je prý trochu lepší, ale rýma se drží a celkově je Kapřík takový mouchysněztesimě, dělal se výtěr z nosánku, uvidíme, co v Brně vykultivují. Ondrášek byl na kontrole s operovanou nožičkou, panu doktorovi se nožka moc líbila:), všechno se krásně hojí. Ondra se učí na nožičku našlapovat, při odrazu ji používá. Bradičce se flíčky na hlavičce a krčku pomalinku hojí, snad to byla opravdu reakce na klíšťata. Méďa dostává injekce na bolest obden, vypadá to, že je mu lépe. Ale chůze zatím nic:( Však jsem kvůli němu včera posekala alespoň část zahrady, kam chodívá. Teď dost často prší a čím je vyšší tráva, tím hůř schne. A čím dřív uschne, tím víc může Medardek ven... Babušce Bětušce vypadl předposlední zoubek. Už jí zbývá jen jeden špičák. Vloni jí pan doktor vytrhal všechny vadné zoubky a kořeny a ponechal dva špičáky - pravý horní a levý spodní. Spodní už není. Jen musím dávat pozor, jestli opravdu vypadl nebo se ulomil - aby ji netrápil kořen. S těmi babuškami bezzubými je to celkem legrační - když krájím syrové maso, tak pro babušky je třeba hodně nadrobno, aby se jim dobře polykalo. Pro Andulku úplně na malinkaté kousínky, jinak na mě vyčítavě kouká a nechce jíst:) Joeynka syrové nejí, Julinka zvládá i trošku větší kousky. Taky po dlouhé době Joey našla zálibu v kůžičce vařeného kuřátka. Doposud jedla jen masíčko z prsíček, nadrobno natrhané. A jak nebyla prsíčka, žbrblala a jen nerada snědla trochu masa ze stehna. Před pár dny změna - Joey žbrblá, že není maso - ale má před sebou hromádku svých oblíbených prsou. Tak jsem se s ní chvíli dohadovala, že to je přece to masíčko, co má tak ráda, ale neustále mi strakala hlavičkou do ruky nad plechem, kde jsem obírala zbývající maso. Takže - jako s dítětem : ochutnej, chceš tohle? (kousek stehna) NE! Chceš tohle? (kousek křídla) NE! Šmarjá, tak co chceš?! Chceš kůžičku? JO!!!!! Hurá!!!! :):)

Žijeme pořád stejně - tisíkrát za den se vztekám (kde co dětičky shodily, poblinkaly, počůraly atp.), tisíckrát za den je hladím a miluju, tisíckrát za den o ně mám strach.....

 

21/4

Moc se všem omlouvám, bohužel mám obtížnější přístup na PC, dostanu se k němu pouze doma a večer, kdy mám za sebou práci i kočičky obvykle nejsou síly dojít nahoru do pracovny....

Naše Šáša, Šaší, Sašenka nás opustila 11. dubna, v den, kdy měla Phoebe své desáté narozeniny. Sašenka byla FeLV pozitivní, podlehla ale FIP.... 

Dvanáctého dubna oslavili své šesté narozeniny Medardek a Bětulka, Bětu v plné síle, Méďa  - Méďánek už hůř. Nejde mu chůze, i když se udrží na nožkách, zadní neposlouchají. Chodíme v podvečer na procházky, Méďu držíme za ocásek (i když i to prý není vhodné), ale tak Medardek dokáže jít a trénuje alespoň trochu svaly na zadních nožkách. Od pátku dostává nové injekce, vypadá to, že je mu lépe, ale vůbec si neumím představit, jak to bude dál.

Uršulku tlamička ještě trochu trápí, ale už se dost pěkně nají. Zánět v tlamičce se objevil i Krychličce, dostala depotní antibiotika a až se přeléčí, půjde na odstranění zubního kamene event. některých zoubků.

Ve čtvrtek byl na operaci nožičky Ondřej. Ondru trápil zlomený a špatně srostlý prst na levé zadní nožce, ani panu doktorovi se do operace moc nechtělo, přece jen na nožičku se kocourek snadno dostane a může vykousat cokoliv a vůbec. Ale Ondra chodil už jen po třech, tak jsme se rozhodli... Nebylo to jednoduché, protože nešlo jen o "ucvaknutí" prstíku, bylo potřeba odstranit kostičky hluboko z tlapky. Ondrášek byl operován v inhalační narkoze, a zatím DOBRÝ:), Dostává antibiotika, nožku má zalepenou. Brzy půjdeme na kontrolu.

Bradičce se objevily opět fujtajbl flíčky na obličeji i krčku, snad reakce po klíšťatech, ale vypadá to obdobně jako před nedávnem. Opět antibiotika a uvidí se, jestli za to mohla klíšťata a je na jejich kousnutí tak moc alergická.

Minulý víkend byl ve znamení odčervování, tento zase v aplikaci pipetek za krček proti blechám a klíšťatům, došly mi však zásoby, zítra musím vyzvednout další a pokračovat.  

 

 

7/4

V pátek byli všichni čtyři mlaďoši - tedy Entíček, Gumídek, Davídek a Kapřík na kastraci. Všechno zvládli na jedničku, včera už lítali jako kdyby se nikdy nic nestalo. Gumídek mne překvapil svou váhou, snad díky přiléhavé krátké srsti a snad i zbarvení vypadá celkem drobně, je to ale pořádný kluk, váží 3,80 kg:). Davídek 4,10 kg, Kapřík s Entíkem jsou drobnější, oba kolem 3,25 kg. 
Moc a moc marodí naše Sašenka. Šaší, Šáša. Nezbývá, než držet tlapky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář