Jdi na obsah Jdi na menu

DUBEN 2012

4. 4. 2012

11/4

V pondělí, byť bylo velikonoční, byli na kastraci kocouříci Bruneček, Morávek a Něva. Všichni to zvládli moc dobře a jsou v pořádku. Jen Morávkovi hormony opravdu zatemnily všechno a stále si značkuje, na co příjde. Před dvěma hodinami si označkoval i mou nohavici, příšerek malej.

Dnešní den byl zase velmi významný pro Liborku a Ritušku, obě jsou také po kastraci, dokonale probrané a poletující.

 

488804738.jpg

To je fotografie z odpoledne, kdy se obě probíraly v přepravkách.

 

 

Kastrace čeká i na trojici Rikki, Tikki a Tavi a pak i na Richarda. Kocourci mají ještě čas, navíc Rikki je po nehodě stále inkontinentní, ocásek rovněž stále necítí. Nejvíc starostí s kastrací mi dělají plaché kočičí slečny Alenka a Elenka, ani jedna není zdravotně dostatečně fit. Zvlášť Alenka je drobounká, s opakující se rýmou. Nevím, jak všechno dopadne.

Bubáčkovi se absces zahojil dobře, v sobotu jsme museli vyrazit na veterinu s Julinkou, také pod bradičkou absces. Dostává antibiotika, zatím se boule stahuje a vstřebává.

Prvního dubna oslavili své čtvrté narozeniny Bonifácek s Evženkou, dnes slaví osmé narozeniny Phoebe. Zítra oslaví své čtvrté narozeniny Medardek s Bětulkou. Všem přejeme hodně moc zdraví a stálou pohodu do dalších let.

Dostali jsme od Milušky šantové pytlíčky, většinu jsem schovala, ale pár kočičky dostaly na hraní. Už jen obálka byla velmi pečlivě zkoumána, zválena, oslintána a otevřena... Miluško, moc děkujeme.

368548062.jpg

I Nellinku obálka hodně moc zajímala...

 

748866197.jpg

Morávek byl hlavní otvírač...

 

299720854.jpg

Minigolfík si vegetí....

 

594752284.jpg

Ferda je stále a pořád doma, ven vychází jenom na chvilku, a pouze s námi.

Zítra by měl přijet Tom (u mne kdysi Hezounek) - kocourek narozený 30.4.2007 zachráněné kočičce Toničce. Bohužel ve stávajícím domově už nemůže dál být, tak se vrací k nám.

 

 

4/4

 

 

258870477.jpg

 

O víkendu opět pokračovala stavba plotu. Bylo fakt že byla zima, foukal vítr, sem tam i chumelilo, ale přátelé - Jiřík, Pepa a Jíťa přijeli a pomáhali, seč jim síly stačily. Děkujeme!!! Teď už mnoho nezbývá a snad se již brzy uzavřou branky a kočičky budou zavřené.

 

682035720.jpg

Včera jsme koupili a postavili nové škrabadlo - odpočívadlo pro naše baronky - siamky Brigitte a Beatrice Feline Grace. Konečně už jsem je dala i do nabídky, snad budou mít štěstí a najdou tu správnou rodinu - nebo zůstanou doma a budou víceméně plachými obyvateli našeho domečku. Věřím, že kdyby měli rodinu, kde by se jim s citem a trpělivostí věnovali, dokázaly by se časem nechat i hladit. Ale že by z nich byli mazlíkové, o tom pochybuji. Jenže dívat se na tato nádherná stvoření je také veliký kus štěstí.

  

Letí tady nějaká kašlopšíkavá, u některých i s občasným blinkáním a průjmem. Naštěstí to není tak hrozné, jen pár kočiček dostává tabletky.

Bubáček měl pod bradičkou nepěkný absces, zda se s někým popral nebo si rozškrábal klíště, nevíme. Dostal depotní antibiotika, ránu mu pan doktor vyčistil. Jak je mu nedobře, je zase hodně plachý, ani pohladit se nechce nechat. Dlouho mu trvalo, než mi odpustil odčervovací tabletku a teď jsem ho pro změnu lapila a strčila do přepravky - takže je na mě zase pěkně naštvaný.

Nestihla jsem dopsat novinky března - paní Jana, která si odvezla Šmedlíka, za pár dnů opět dorazila a odvezla si Dobromila, aby Šmedlík nebyl sám. Byli jsme opravdu moc a moc rádi, protože ve dvou se to vždycky líp táhne! Děkujeme!!!

 

617749750.jpg

 

A tady jsou už oba kluci v novém domově.

Další den odjel Rudolfek, kousek od nás, do Vysokého Lesa. Snad se všem bude dařit jen a jen dobře.

 

293080432.jpg

 

Rudolfek odjíždí...

Rikki je na tom po úrazu stále stejně, malinký pokrok je s čůráním, dokáže se částečně sám vyprázdnit, když se myje. Ale i tak je stále inkontinentní. Uvidíme, co přinese čas. Páteř má od sebe oddělenou, ale podle pana doktora snad nedošlo k přerušení míchy - podle  všeho by vzhledem k místu poranění nemohl ani chodit - a chodí, i když s mírnými obtížemi.

Ferda se po kastraci a tím pádem odstranění varlátka s nádorem sice vypařil, ale dva dny nato byl opět zpátky a už zůstal. On snad nechodí ani ven. Má své místo v zadní předsíni a kdykoliv se objevím v kuchyni, vybíhá, aby něco dobrého slupnul. V noci spává obvykle na židli v kuchyni.

Na příští týden je naplánováno šest kastrací - v pondělí (ano, na Velikonoční pondělí) tři kocourci a ve středu dvě kočičky a jeden kocourek.

 

Děkujeme všem našim příznivcům a kamarádům, děkujeme za poslané korunky, za přivezené granulky i stelivo. Byla tady na návštěvě nedavno "maminka" Toníčka, dříve Trumpetky (z pusíků) a dovezla nejen granule a přes metrák steliva, ale i nádherný výrobek z keramiky, jen jsem ho ještě nevyfotila...snad brzy.

Vím, neustále se omlouvám, že není čas - a on opravdu není. Tak mi to promiňte, prosím. Všechny z Vás, kdo se mohou přijet k nám podívat, opravdu co nejsrdečněji zveme. My budeme rádi - a kočičky se moc rády mazlí. Víte, ze stránek se toho dozvíte celkem dost, ale není nad to všechno vidět....

Eva

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář