Jdi na obsah Jdi na menu

červenec 2016

15. 7. 2016

26/7

Milí,

v pátek jsme byli objednaní na klinice v Hradci Králové s Iriskou a Beinkou. Irisce zrentgenovali čelist, všechno je v pořádku, kostička srůstá, ale destičku ještě není možné odstranit, další kontrola až koncem srpna. Beinku dlouhodobě trápí "bulka" na krčku, původní odsátí tekutiny pomohlo jen krátce. Teď ji prohlížela paní doktorka Teplá - doporučila útvar odstranit, tak ji hned pan doktor Finsterle odoperoval. Sice byly komplikace, ale v sobotu večer jsme si naši plachou siamku Beu (Beatrice) dovezli domů. Má "zafačovaný" krček, dostala depotní antibiotika (denně léky jí opravdu nejde dávat) a ve čtvrtek jedeme do Hradce na kontrolu.

21. července jsme se rozrostli o dvě dvouměsíční koťátka, Janinku a Jarouška -nějak nešlo odmítnout.

Včera jsme si dovezli plachého kocourka Záviše ze Zábřehu.

Fífinka má opět zánět kůže na hřbetě, dostala depotní antibiotika a doporučení ostříhat, aby kůže větrala. Alastorka trápí zánět kůže na bříšku, na první antibiotika nijak vehementně nereagoval, žádní parazité ho netrápí, udělal se seškrab na kultivaci plísně a plánovaná je na pátek  biopsie. 

Zítra je slavný den, Berenička oslaví své 11. narozeniny:).

 

15/7

Milí,

my i kočičky jsme zvládli velká vedra, včera vytrvalý déšť, který několik kožíšků neodradil a domů přícházely ne kočičky, ale mokré ondatry... Přes velká vedra kočičky jí hlavně přes noc, poslední dva dny se nějak asi zásobují na další vedra, protože neustále otevírám nějaké konzervy a kapsičky, vařené kuře večer zmizí snad než se otočím, syrového masa prý mají také málo.

Matějíček byl přeočkován a už si dokonale zvyknul životu u nás, chodí všude, dokáže se najíst v kuchyni, ale večerní krmení má nejraději v ložnici, to se mi začne motat kolem nohou a já už vím, že chce otevřít dveře. Nají se, odpočine a pak zase - honem, pusť mne zase ven!!!! Kdo by mu nevyhověl:)

matejicek.jpg

matejicek-venku.jpg

Matějíček

Péťa, malý Petříček je už veliký profík ve spolužití s ostatními kočičkami a s námi, přestože mu dost dlouho trvalo začít důvěřovat manželovi, teď se od něj nechá v klidu pohladit. Konečně dokázal pochopit, že se nemusí bát všech mužů. Oba dva kocourky - Péťu a Matějíčka ještě čekají kastrace, ale testy a všechna očkování už mají za sebou.

peta-na-dvorku.jpg

Péťa

Z Víly Zvonilky vyrostla úžasná kočička, měla jsem trochu obavy, že bude hodně rozmazlená, alespoň první měsíce tomu malinko napovídaly, ale její chování je naprosto normální, je něžná, mazlivá a přímo okouzlující. Bříško má už úplně zahojené a moc ráda si ho nechává hladit, když se roztáhne na posteli v ložnici.

vila-zvonilka.jpg

Víla Zvonilka

Včera to byl týden, kdy k nám přibyla Bohunka (anebo Bohuška resp. Bohuslava Chmelíková). Prý se přitoulala k jedněm lidem v Kunčině, ti ji vezli do útulku ve Vendolí. Ale ve Vendolí je záchranná stanice pro volně žijící živočichy a městský psí útulek, kočičky tam nemohou mít, a tak byli lidé odesláni k nám.... Bohunka nebyla úplně v pořádku, zatím se doléčuje, byla odčervena. Skoro pořád spí, ale ráda se nechává hladit, papá a chodí na záchůdek. Je to drobná dospělá kočička.

bohunka.jpg

Bohunka

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář