Jdi na obsah Jdi na menu

červenec 2014

7. 7. 2014

28/7

Milí, proběhly tři týdny v relativním klidu:)

Malý Radeček se naprosto plně aklimatizoval, až na dvě noci s námi spává v ložnici (není nad to mít děti pod kontrolou), chodí si ven, přichází domů zcela bezpečně - a hned víme, že doma je. Svůj hlásek používá velmi zdatně:). Včera dostal druhou odčervovací tabletku, je vzorňas, pusinku nastavil a polknul úplně bezchybně.

996928743.jpg

Radomil aneb Radeček

 Verunka je stále "zavřená", jen má každý den otevřeno z ložnice do obýváku, kde si našla svůj oblíbený pelíšek, poletuje a přímo lítá po škrábadlech. Brzy nastane čas, abychom jí otevřeli opět dveře ven. Jen z toho mám stále obavu, aby nevzala roha, protože množství kočiček jí opravdu vadí. S těmi několika, které smějí do ložnice (cca 12) si už navykla spolužít - ale stále s odstupem. Jak se kočička přiblíží o trochu blíž, Verunka natáhne packu, mává jí před čumáčkem vetřelce a eventuelně majzne. Zlobil ji zánět v očičku, teď už je to v pořádku. 

 

284867491.jpg

Verunka

Měla jsem teď 1,5 týdne volno, dětičky si velmi rychle zvykly, že jsem skoro stále "po ruce - aneb po pacce", bylo vidět, že jim moje přítomnost doma naprosto vyhovuje. Pustila jsem pryč všechny myšlenky a povinnosti (jako je psaní na stránky a FB), PC byl tabu:):). Ale dnes začal opět normální pracovní týden...

Bonifácek měl podstoupit čištění zoubků, ale v objednaný termín se jaksi vypařil:), takže se vše překládá, teď má pan doktor dovolenou...

V sobotu měla svátek naše babuška Andulka a včera oslavila své deváté narozeniny naše Berenička, tedy Beriberi. 

 

555355751.jpg

I takhle dokáže Berenička usnout...

Alastorkovi dál dávám do očička gel, konečně začíná vše vypadat o trochu lépe. Kapruška sice pajdá, u jezení granulek si i podivně sedolehne, aby nmožence ulevil, ale nic mu nebrání v lumpárničkách. Potrápila ho větší rýma, ale jemu dávat tabletky je úžasné. Nebrání se, poctivě vše hned spolkne, je to zlatíčko. A tohle naše červené zlatíčko si našlo nové spací místečko : 

 

718860192.jpg

Že překypuje? Že mu visí hlavička dolů? Prý mu to ani v nejmenším nevadí.

Chmelinka zase začala kašlat, asi i ta vedra nedělají dobře na její průdušky, plíce a vůbec astma...., takže jí pan doktor opět dal injekci - a zase je klid... Minulá injekce zabrala na celé tři měsíce.

Jinak je snad relativní klid. Píšu relativní, protože v tom množství kočiček nikdy nevím, co se "vyvrbí".

Musela jsem konstatovat, že po těch letech depozitování vlastně máme hlavně "přebytky" - každý rok zůstane nějaká kočička, která je nemocná, stará nebo plachá. A pár kočiček ročně a hned jich je doma skoro sedmdesát. 

 

 7/7

Milí, nadále nejsou pěkné dny.

Medardek nás opustil v pátek 27.6.2014 kolem 23 hodiny. Narodil se 12.4.2008 večer, celým jménem byl Medard de Betu... Méďa všechno vzdal a i když jsme se snažili a nechtěli ho té zubaté dát, nešlo jinak. Zbylo obrvoské prázdné místo. Méďa byl odmala bojovník, byl vstřícný ke kočkám i k lidem. My ho milovali a on miloval nás.

Minulý týden byly špatné dny a když už jsem si trochu oddychla, v pátek nebyla nikde Micinka. Přivezli jsme si ji s dalšími kočičkami na podzim po požáru v sezemickém depozitu. Zvykala si pomalu a když všichni dostali "volnost" z karantény, Micinka se zabydlela na dvorku a dovnitř do domu nechtěla. Jen občas zavítala do zadní předsíně, ale pouze když byly otevřené dveře. Kočkovlez naprosto bojkotovala. Brzy nám začala naprosto důvěřovat, prvně se nechávala jen pohladit, pak ale chtěla drbat bříško, nastavovala hlavičku. Každý den se přicházela pomazlit, každý den přišla pozdravit. Venku si s trávou hrávala jako malé kotě, hrála si i s dalšími kočičkami. Nevynechala jedinou podvečerní procházku. Až na tu v pátek - Micinka nebyla.....a manžel ji našel v sobotu dopoledne zalezlou a bez života.

Kapruška nadále dost pajdá, noženka bolí. Nevím, nakolik je to normální nebo jestli je někde chyba.

Alastorek očičko taky nemá dohojené, Verunku jsem v pátek zavřela do ložnice, ať v poklidu přečká vedra a bouřky a ať jí svitne v hlavičce, že přece není kočka venkovní, ale domácí. Na čistě venkovní žití nemá ani srst,  do jejích dlouhých chloupků se zamotávají různé fujtajblíky mnohem víc, než do krátkých.