Jdi na obsah Jdi na menu

červen 2015

3. 6. 2015

29/6

Milí, psali nám od Lottynky - má se stále velmi dobře, jen jí chybí chození ven. 
Poslali fotečky, kterak Lotty našla nachystaný batoh na nákup a hned se v něm zabydlela:) Předběžně jsme domluvení, že v sobotu odpoledne za Lottynkou a jejími páníčky pojedeme.

lotty-v-batohu3.jpg

Dnes jsem objednala u pana doktora testy a vakcíny - Medušku a její Medoušky čeká testování a očkování. 
Dneska ráno Meduška trvala na tom, že dětičky nesmím nechat zavřené, že je chce vzít ven. No, dohadovaly jsme se spolu dost dlouho, nakonec jsem vyhrála a strčila Medušku k dětem.....asi si večer vyposlechnu nepěkné nadávky a určitě mi vysvětlí, jaká práva mají kočky - mámy:)
Meduškové se pomalu osmělují, i když jsou stále dost opatrní a hladit se nechávají v dost strnulých pózách, ale zatím stále pokroky:)

Ještě jsem chtěla napsat, že k nám chodí papat plachý bílomourek, kterému říkám Lucínek, protože má hlavinku podobnou kocourkovi, kterého měla Janička R. Je hodně plachý, málokdy se alespoň zastaví na zavolání. Ejhle - zjistila jsem, že nechodí jen Lucínek, ale ještě druhý bílomourek, protože jsem je uviděla společně. V sobotu se druhý bílomourek zastavil asi 2 metry ode mne na delší než vteřinovou chvilku, takže jsem měla dostatek času si ho prohlédnout. Jooo, hlavička naprosto celý druhý Meluzín, i očička. Myslím, že k nám tehdy někdo vhodil víc, než jen Meluzínka. Takže další Meluzínek, který je naprosto tichý, dostal jméno Věruška. Kdyby tak lidi, co nám hodí kočku přes plot, ji raději nechali v krabici za dveřmi.... Meduška mohla rodit v klid, meduškové by byli ochočení a vůbec....

26/6

Milí, odčervení dopadlo dobře, i když červenému chlapečkovi pasta vůbec ale vůbec nechutnala:). 

pict5148.jpg

Maminka Meduška

pict5171.jpg

kukačky:)

pict5167.jpg

u topení pod poličkou pěkně schovaní - to pravé místo na klidné spinkání

pict5160.jpg

červený mramorek

pict5166.jpg

bílý chomáček

pict5157.jpg

jedna z želvinek

23/6

Milí, koťátka si na nás pomalinku začínají zvykat. Ráno při snídani si tři z nich začala hrát, malá nedůvěřivá želvinka byla zalezlá za ledničkou, ale bílý bráška ji šel vyšťourat pacinkou, takže brzy dováděla všechna. Dali jsme jim tam malinké škrábadlo "muchomůrku" - velice dobře vědí, co dělat. Tak jsme dumali, jestli jim tam nemáme pořídit nějaké středně velké škrábadlo, protože ještě nějaký čas bude tento pokoj jejich domovem. Meduška si od nich chodí odpočinout do obýváku, ale brzy je nervozní a chce zase zpět ke koťatům, nato houká za dveřmi, ať ji osvobodíme... Byla by spokojená, kdyby k nim měla dveře otevřené:) Včera jsem vyzvedla Banminth, ale nakonec jsem odčervování odložila až na dnešek. Přece jen to pro ně byla velká změna - nejen prostředím, ale i stravou, tak ať toho na ně není najednou moc. Chlapečky jsme večer orientačně zvážili, měli kolem 560 gramů.

22/6

Milí, bouřka měla dopad i na Gusíka, kterého teď moc zlobí bolest zad, jsou celá ztrnulá. Pan doktor mu dal injekci, teď jsme pokračovali tabletkami - uvidíme, co bude dál. Život běží tak nějak stále stejně - někdo je v pohodě, někdo marodí, ale hlavní událost byla vlastně včera - překopíruji svůj text z FB:

No, a teď samostatný příspěvek věnovaný pouze Medušce. Medu se u nás začala objevovat coby stín někdy počátkem května. 28.5. už se nechala pohladit a řádně nakrmit - a to jsem zjistila, že je plná mléka a někde má snad koťátka. Meduška docházela denně, někdy i nekolikrát denně. Minulý víkend měla velké problémy se zánětem mléčné žlázy, který další dny přetrvával. Dostala nějaké léky, matlala jsem jí bříško i tvarohem (nesmí být z ledničky, ale pokojové teploty). Už jsem myslela, že o koťata přišla. V pátek měla velmi zkoumavou, krom odpočívání v obýváku chtěla i několikrát do ložnice, kde si po velmi poctivém prozkoumání všeho i chvíli lehla - ale pak chtěla zase zpět do obýváku. S ostatními kočičkami neměla problémy - coby matka je ve vůdčím postavení a stačilo, aby i jen zafuněla a každý jí šel z cesty. Včera ráno manžel vstal a prý ať ještě spím, že uvaří snídani....během chvilky byl zpět, že nám v zadní předsíni běhá kotě:). Bylo to chvilí docela zvláštní, Meduška se chovala jako vždy, ani nijak na kotě nevolala - tak jsem chvíli dumala, jestli nám někdo nevhodil kotě. Jenže za chvilku se objevilo další, pak vzadu u kotelny Ondřej cosi velice zkoumal - a ono se tam krčilo kotě. Pak jsme objevili čtvrté. Chtěla jsem je zavřít v přední předsíni, Medušce se to nelíbilo, koťata si zavolala do obýváku. Ta zmizela za gaučem, Medu si lehla doprostřed, vyhnala všechny kočky a že teď její velká rodinka bude bydlet v obýváku..... Koťátka jsou plachá, lidí se moc bojí, ale když jsme byli potichu, viděli jsme je nejen papat, ale i hrát si. Kočky z toho byly dost nervozní, ona kočka máma - to je obvykle těžký generál a vládce, malý tyranosaurus:). Jenže stále jsme čekali, jestli nepříjde ještě nějaké kotě nebo si pro nějaké Meduška nedojde. Nehnula se od nich celý den...a tak večer po sedmé hodině nastalo velké stěhování dětiček do předsíně. Prvně byla polapena za gaučem, pak jsem za nimi dala Medu, ta nechtěla - že předsíň ne, že je tam málo místa, není velké škrábadlo a ještě jim prý zavírám dveře... To samé nám sdělila ráno po otevření. Že už má těch dětí dost a potřebuje si taky oddychnout - lehla v obýváku, pak žbrblala něco o tom, ať koukáme dětem otevřít, aby mohly jít za ní. Zkusila jsem jí vysvětlit, že to dnes vypadá na déšť a ostatní kočičky by se neměly kde schovat, kam si lehnout. Prý že jsou dospělé a ať si poradí. Dneska ráno jsme vyhráli my - lidé - a Meduška šla dobrovolně zase ke svým dětem. Je to jen otázka času, kdy vyhraje ona:):):).
Dneska vyzvednu na veterině odčervovadla - a bude velké lapání malých dětiček a papání nedobré pasty.....
Koťátka jsou asi tak 6 týdenní, možná 5,5 týdne. Dvě holčičky želvinky po mamince a asi dva kluci (pořádně jsem nezkoumala) - červený mramorek a bílý krasaveček. Kluci, když jsou lapeni, tak jen tak zjihnou a dělají, že nejsou. Holčičky, když je lapnu, tak koušou, plivou, syčí a kroutí se jak háďata. Snad se nám je ještě podaří ochočit....

955080178.jpg

452801133.jpg

297301885.jpg

634495007--1-.jpg

992537246.jpg

 

15/6

Milí,

víkend přinesl opět veliká vedra - takže kočičky se chladily a pospávaly, ožívaly opravdu až navečer. Včerejší odpolední bouřka ale až na Willíka probrala všechny. Donesla nejen hromy, blesky, vítr a déšť, ale i mnoho velkých krup. Bušení krup na střechy bylo pro kočičky děsivé stejně jako silvestrovské rachejtle.

kroupy.jpg

kroupa.jpg

Andulka se nadále pomalilinku lepší, trošku víc papá, ale stále to není ono. Tak jako pro starého člověka takové velké změny počasí a obrovská vedra pro ni nejsou.

Dokonce i Maruška zase začala papat, i když měla dny, kdy nevzala nic, než trochu ledvinek, pak přidala i kousek jater a o víkendu už papala i normální maso. Opět se vrátila ke své mladické úchylce - smetánce a kdybych měla konvalescentní kašičku, určitě by si dala i tu.

Kdo mi dělá vrásky na čele je Meduška. Skoro celý víkend byla u nás. Napapala se, napila, odpočívala... Jenže v sobotu měla hodně nalitou celou mléčnou lištu, včera to bylo o mnoho horší. Všude tvrdo, bolestivo, večer si ani nemohla lehnout. Zadními nožkami byla na jednom stupínku škrábadla a přední nožičky s hlavičkou si opřela o vyšší stupínek. Dýchala rychle a bříško moc bolelo. Sice dostala alespoň lék na bolest a zánět, ale nevím, nakolik to bude platné. Docela to vypadá, že opravdu nějak přišla o koťátka - nebo se k nim nemůže dostat? V noci odešla (snad za dětmi?) a ráno doma nebyla. Uvidím, co bude večer. Přidám pár foteček:

andulka20150611.jpg

Andulička

betulka20150611.jpg

Bětulka Batulka de Betu

coco20150611.jpg

Coco Flanel

jamborek20150611.jpg

Jamborek

chmelinka20150611.jpg

Chmelinka

peprik20150611.jpg

Pepřík

 

10/6

Milí,
jak se ochladilo, zdá se mi o něco lepší i Andulička, které v těch vedrech nebylo vůbec dobře. Nechtěla moc papat, trochu pohubla a celkově se chovala divně a unaveně.

Maruška nechce papat, včera snědla jen malinko ledvinek. Nevím proč, v bolestivosti pusinky to není, jen příjde k masu, čichne a odchází.

Ovšem Meduška, to je jiný kalibr. Pár mističek smetánky, pár mističek konzervičky, kousek vařenýho kuřátka. Dochází 2 - 3 krát denně, už si umí i zavolat, vyskočit na linku:) A pro kousek šunky udělá snad cokoliv, včera se mohla uskákat a uječet. Hopsala z jedné linky na druhou, volala a když šunku jedla, bylo to hodně hlasité mňam ham....Emotikona smile Už jsem jí vyndala plno klíšťat, až jsem se dnes ptala veta, jestli jí můžu dát tabletku proti klíšťatům - Bravecto. Můžu!!!!:) Nechtěla jsem aplikovat pipetku Frontline - ta klíšťata akorát odpuzuje, aby se nepřisála, ale pak by všechna napadala na jí děti....

5/6

Milí, včera jsme za poledne navštívili našeho Kapříka.... Sice jsem mu vzala pár granulek a tak, ale na foťák jsem úplně zapomněla - a fotky z mého mobilu jaksi nejdou (možná zatím) stáhnou do PC. Chodili jsme po domově důchodců, až jsem se zeptala jedné paní, co umývala podlahu - že hledáme Kapříka ... Paní celá roztála a povídala, že musíme na druhou stranu komplexu a ať Kapříka pozdravujeme. Shrnutě, Kaprušku tam mají všichni (snad až na andulky) moc rádi, Kapřík zdárně funguje jako aktivizační kocourek, svou láskou a přítomností opravdu pomáhá obyvatelům domova. Viděli jsme spoustu fotek, jak Kapřík "pracuje". Měli jsme z něho velikou radost - a hlavně z toho, že je tam spokojený a že ho mají všichni moc rádi. Když jsme vycházeli z uzavřeného oddělení, na prosklených dveřích má Kapřík svou fotku s nápisem: "Jmenuji se Kapřík, jsem aktivizační kocour. Prosím, nepouštějte mne ven a pokud budete chtít, rád se nechám pohladit a podrbat za ouškem. Mou prací je být přítulným společníkem Vašim blízkým."
Máme velikou, velikánskou radost.....

3/6

Milí, naštěstí se doma nic moc neděje - kočičky jsou spokojené, že je teplo, nikdo akutně nemarodí, skoro těžká pohoda:).
Poslední dny k nám chodí na jídlo tahle kočičí maminka. Dostane, co potřebuje i co chce, miluje hlavně smetánku. Dostala jméno Meduška. Kde má děti zatím nevíme, ale doufám, že se všechno brzy objasní....

meduska.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář