Jdi na obsah Jdi na menu

červen 2013

10. 6. 2013

27/6

Kdeže je vedro?!! Od pondělí topíme! I odpolední teploty nepřekročily 12 stupňů, spíš byly na desítce, někdy i jen na devíti stupních, do toho pršelo a pršelo. Až dnes ráno vysvitlo trochu sluníčko. Dětičky byly uvězněné doma a pospávaly. 

Dobromilek, kterého trápí vleklý zánět dásní a má nateklé uzliny byl se mnou v pondělí v práci, protože byl ráno na krvi. Výsledky ukázaly m.j. že má menší problém s činností ledvin, kromě antibiotik dostal i Fortekor a doporučení na RenAvast.

Medardek poslední dobou hodně špatně chodí, jezdíme na injekce, a kupodivu mu i trochu pomáhají:)

Macíkové krásně rostou, zatím všechno dobrý.

 

942607_521333734601029_800925813_n.jpg

Jeden modrásek chybí, asi je na průzkumu okolí

 

1016144_521334484600954_1177240140_n.jpg

Už začínají jíst 

Marusjenka teď malinko pokuckává, ale když bylo teplo, chodila si ven na zahrádku

 

1000383_521326294601773_1076187630_n.jpg

Maurphíkovi se bříško konečně zahojilo, je to kabrňák!

 

1001634_521327751268294_847791359_n.jpg

Malý modrásek - jsou to dva kocouříci, ale od sebe je zatím nerozpoznávám

 

1004422_521332847934451_1577894571_n.jpg

20/6

Přestože je náš dům stoletý a tudíž má silné kamenné zdi, už i u nás doma je VEDRO.... Nemám obavy o kočičky, stále mají k dispozici místnosti s poměrně snesitelnou teplotou, dostatek stínu i vody. Jenom zrovna u koťátek Macíka je přece jen tepleji, než v jiných místnostech - jsou v předsíni, která byla k původnímu domu přistavěná a kamenné zdi ji nechrání. Ale dětičky to zvládají dobře, v místnosti jsou proti sobě otevřená okna (nebojte, jedno chrání pletivo a druhé síť), takže alespoň nějaké proudění vzduchu je zabezpečeno, navíc sluníčko se do žádného okna neopírá. Macíkové jsou naprosto úžasní, velice samostatně "bydlí" mezi ledničkou a gaučem a vylézají za mámou k jídlu nebo si pohrát. Koťátka včera asi neměla až tak velkou chuť k jídlu, protože měla Macík trošku problém s nevypitým mlíčkem, ale v noci všechno dohnali a ráno už bylo vše v pořádku. Prďolkové dělají den ode dne obrovské pokroky, jsou stále pohyblivější. Nebude dlouho trvat a vylezou i na gauč:) Však v sobotu oslaví měsíc.

 

18/6

Včera nastala u miminek Macíka veliká změna. Všechna se nastěhovala mezi gauč a ledničku a nejen to, už zkoumají prostor kolem sebe, některá ochutnala vodu. Jídlo v mističkách jim zatím nic neříká, a když jsem jim udělala trošku kotěcího mlíčka, vypila ho maminka Macík. Macík je moc hodná a starostlivá maminka, naštěstí má dostatek mlíčka a kotíci pěkně přibírají. Neustále ťukám, ať jsou v pořádku a zdraví!!! Naši germicidní lampu ke kotíkům nejde teď využívat - nemáme je kam bezpečně přestěhovat, abychom mohli předsíň vysvítit. Pro ně by byla vhodná pojízdná germicidní lampa s nepřímým účinkem - co funguje jako čistička vzduchu, kdy "vypouští desinfikovaný vzduch". Protože ať se snažíme jak se snažíme, ke koťátkům chodit musíme a na sobě či vzduchem se k nim dostávají různé "breberky". V normální rodině s kočičí mámou by to bylo všechno jiné, ale v počtu kočiček, které u nás jsou, se v ovzduší neustále pohybuje množství útočných potvůrek, převážně virů. Jde jen o to omezit jejich působení na minimum.... Jenže - jenže tento měsíc se odčervuje a jen odčervovací preparáty stály přes 7.000,- Kč a na lampu fakt už nezbývá. V neděli jsme nakoupili metrák steliva, objednaly se granulky a konzervy za víc jak 9.000,- Kč... Proto chci moc poděkovat našim stálým příznivcům, kteří nás podporují. Je to pro nás moc cenné. Měsíční "normální" výdaje za krmivo, stelivo a veterinu jsou veliké, navíc zvýšené o náklady na diety nemocných kočiček. 

Maru se velmi zdokonaluje v technice zdrhání z ložnice. Má několik záložních míst, odkud při otevření dveří vyráží kupředu a je čím dál fikanější a rychlejší, potvůrka zlatá:) Chmelinka jí neustále dělá náhradní maminku, hraje si s ní, olizuje ji, nechá se od Marusjenky okusovat (a že teda žere!!!), nechá ji i "dumlat mlíčko" - sice mléko není, ale už jen přisátí se k "mamince" dělá Maru mooooc dobře.

Jsou vedra a kočičky většinu dne prospí. Už je dost teplo i v předsíni u Macíka, otevřeli jsme obě okna, ať se alespoň mění vzduch. 

Murphíkovi včera pan doktor opět odsál tekutinu z bříška, už jí bylo ale malinko. Opět tam nainstaloval léky a snad už bude všechno v pořádku. Na kontrolu máme jít pouze v případě, kdyby se cokoliv divného dělo.

Kočičkám jsem přidala ještě další zdroje vody, ať mají možnost častějšího pití. Ale už se všichni těšíme, ať vedra přejdou. Je to podivné počasí. Prvně dlouhá ba předlouhá zima, a docela krutá, pak místo jara jakýsi podzim, nato dva týdny jakž takž jara a pak zase nějaký hnusný pršlavý podzim, naštěstí u nás bez povodní. A zničehonic víc jak léto. Počasí, které se hodí k moři, ale ne do našich končin. Zatěžuje nejen lidi, ale i zvířátka. 

17/6

Murphíkovi je lépe, v pátek odsál pan doktor tekutinu a naopak instaloval nějaké léky. Dnes odpoledne jedeme opět na kontrolu.

Miminka od Macíka vážila v sobotu 405 - 508 gramů, zatím (Ťukám!!!) dobrý. Bílomourinka vypadá, že bude mít trochu delší srst. Zatím nedostala jména, ale už se na nich pracuje:)

V sobotu jsme brali k panu doktorovi Chmelinku. Stále kašle, poslední dny zvlášť v noci mnohem víc. I zrychleně dýchá. Ona má celou dobu, co je u nás, dýchací obtíže, zvlášť když byla gravidní, tak bylo docela ouvej, to měla i zánět plic. Rentgen ukázal, že má astma, takže dnes vyfasuje dvoje léky a za týden uvidíme, jestli jí budou pomáhat.

Maru je lépe, už zase běhá a hraje si. A taky je velmi často nachystaná za dveřmi, aby mohla zdrhat z ložnice do velkého světa, potvůrka malinká.

Phoebe v sobotu párkrát blinkala sliny, jako když se nažere trávy, ale travičku neblinkala. V neděli ráno jsem ji našla v horečce, ležela a ani se mnou nechtěla komunikovat. Dostala tabletku na snížení horečky a asi hodinu potom šla ke granulkám, že bude jíst. Ale začala u toho kašlat, kýchat a najednou jsem uviděla, že jí z nosánku kouká kousínek trávy. Vzala jsem ubrousek, že ho vytáhnu. Nakonec to byly dva asi 12 cm dlouhé listy trávy. Phoebe se velmi ulevilo, brzy zase normálně jedla a byla v pohodě.....

13/6

Tak nám Marusjenka onemocněla. Horečkuje, celé tělíčko ji bolí. Vůbec nechodí, jen hajá. Sama nechce nic papat, musíme krmit stříkačkou....

Miminka od Macíka měla včera tři týdny. Dneska ráno, když jsme u nich snídali, oba kluci vylezli ven z pelíšku ! Už budou zkoumat okolí. Macík s průjmem skoro dobrý, hned jak přijedu z práce, musím zase všude povytírat s desinfekcí. Přece jen k Macíkovi několikrát denně vejdeme a člověk na botách i na sobě donese kdejaký fujtajblík....

Murphík je velmi statečný a hodný kocourek, včera se už tolik tekutiny netvořilo....

12/6

Miminka od Macíka váží od 35 dkg do 45 dkg. největší je kocourek mourek, hned za ním v závěsu modrý kocourek, pak bílomourinka a nejlehčí je modrá kočička. V pelíšku se pokouší chodit, hrají si a zatím (stále ťukám!!!) jsou v pořádku. Macík měla včera trochu průjem, snad to nic vážnějšího nebude.

Marusjenka dnes ráno nechtěla svou obvyklou a oblíbenou kašičku, nechtěla nic, jen spinkat. Takže rovněž doufám, že to nic není, jen byla lenošná.

S Murphíkem jsou starosti, rána mokvá, tvoří se tam moc tekutiny, která je potřeba odvádět. Prý bude hojení ještě na dlouho. Je chudinka oblečený v prubanu, ale jakž takž si zvyknul, i když několikrát denně se snaží ho dostat ze sebe dolů. Je to moc hodný a statečný kocourek.

10/6

První červnové dny mělo mnoho lidí starosti s povodněmi. U nás naštěstí nepršelo natolik, aby voda škodila. Je mi líto všech, kdo teď musí uklízet a napravovat škody. Je mi moc líto všech zvířat, která povodním podlehla. Moc líto.

V pátek 31.5.2013 musel Murphík na operaci, bylo podezření na poměrně rozsáhlou kýlu, nakonec za vším byly "špíčky" . Nějakým způsobem došlo k jejich zhmoždění a torzi a začaly moc zlobit, m.j. se plnily podivnou tekutinou. Murphík to snášel lépe jako já, první dva dny mu bříško podivně lupalo, jak byl pod kůží vzduch. Pak se všechno naplnilo podivnou tekutinou a jeli jsme v neděli dopoledne za panem doktorem - prý je to normální. Jenže dneska nás čeká další cesta, jizva začala mokvat.

 

562349_481998331867903_87843581_n.jpg

V sobotu 1.6. jsme měli milou návštěvu, přijeli kamarádi Kačenka s Honzíkem a dovezli kočičkám granulky, konzervy i nový pelíšek, který Kačenka sama upletla. Moc děkujeme:)

Následně nato v neděli 2.6. nám jeden pán dovezl Marusju. Maru je mailnká kočičí holčička, co ji pán našel na silnici...

266627649.jpg

 

Malí Macíkové pěkně rostou, zatím (ťukám!!!) je všechno v pořádku.

Ovečky, Spíďa a Matylda mi dělaly měsíc společnost, denně jsem je pásla před domem (na zahradě prý všechno snědly a že chtějí lepší travičku). Jenže - jenže Spíďa odhazovala kočičky čím dál víc. Jak? Hlavičkou je podebrala a vyhodila do vzduchu. Většina kočiček se Spídě vyhnula, ale možná i Murphík ne, každopádně v sobotu Spíďa hodila s Andulkou hodně daleko, Andulka zaplakala, počůrala se, ale je v pořádku. A protože je Andulka stará, s nemocným srdíčkem, protože Medardek poslední týdny chodí hodně špatně a taky skoro nevidí, a protože Wilík a Bruno jsou hluší jako polena, nemohli jsme dál riskovat a ovečky jsme vrátili. Evi a Milane, moc za ně děkujeme. Chybí...