Jdi na obsah Jdi na menu

ČERVEN 2012

4. 6. 2012

23/6

Minulý víkend přijeli kamarádi, aby pomohli. Děvčata uklidila, umyla okna, muži dodělali venkovní výběh u boudičky, udělali kočičkám další vchod na zahradu, doopravovali co bylo třeba na oplocení...a vůbec. Udělali spusty práce a moc jim všem děkujeme.

304621521.jpg

Trocha odpočinku.

 

664715773.jpg

Nová voliera u venkovní boudičky. Nyní tam bydlí Červeňáček a Sheldon, výběh moc a moc uvítali.

 

196387217.jpg

Malý Pepřík je velmi akční koťátko, ale oni všichni čtyři lezou po střeše moc rádi.

507750564.jpg

Vanilka....

 

Děti Uršulky i Helenky pěkně rostou, kocourci Uršulky už začínají ochutnávat jídlo, běhají a hrají si.

121010680.jpg

 

Dětičky Helenky dnes dostaly odčervovací pastu, pomalu začínají pokukovat, kudy by z klece zdrhly. Brzy se vydají na výzkumné výpravy. Sašenka se o koťátka stále zajímá, a pořád jim nosí nějaké hračky. Je to až dojemné.

994262900.jpg

 

 

Vrácené kočičky Vasilka s Táničkou se rychle zotavily po kastraci a už volně pobíhají se všemi kočičkami. Jsou opravdu extrémně drobounké, i hlásky mají jakoby kotěcí. Ale jsou velmi akční, neustále v pohybu.

Vedra jsou všude, jen v domečku je příjemně - a podle Evženky se nejlépe odpočívá na garnyži.

478662930.jpg

Wilíkovi se stále nechce zahojit rána pod okem, pořád se dělá stroupek, který Wilík packou strhne... Když Wilíka chytím, namažu to, ale chlapec je prazvláštní. Někdy mu hlazení dělá moc dobře, jindy mi tvrdí, že je plachý kocourek. Nicméně vypadá v naprosté pohodě, všechno v domečku i na zahradě má prozkoumané, nemusí moc konzervičku ani vařené kuře, je hodně granulkový. Stejně tak Červeňáček s Sheldonem. Lottynka jak kdy, ale většinou jde také na granulky. Už ji s koťátky nezavíráme do kotelny ani na noc, Lotty kraluje na půdě, k nelibosti takřka všech kočiček - protože je dost prohání, stále chrání děti. A že má skoro pořád tři z nich dole jí vůbec nevadí. Vanilka je maminčina, je tedy třeba chránit alespoň Vanilku. Dětičkám je kolem tří měsíců, přesto Lotty překypuje mlíčkem a koťátka se stále přiživují u ní.

 

Nakonec se velmi bolestně dostávám k tomu, co bylo moc smutné. V pátek jsme s Ferdáskem k dokrotu Beránkovi jeli, očičko že v rámci možností dobré, ale podle pana doktora za vše mohl těžký zánět dvou z jeho tří zoubků. Vytrhnul je, vyčistil prý spousty hnisu, dal dren a my se pár chvil radovali, že to bude dobré. Bohužel, nebylo. Ferdovi bylo hůř a hůř a v pondělí jsme ho nechali odejít. A Tikkísek? Ten se horšil a horšil, v neděli v podvečer se vše zvrtlo a my jeli na veterinu, abychom mu alespoň ten konec usnadnili. Brečím i teď, kdy to píšu. Tohle jsou tak bolavé věci, že je pochopí jenom ten, co to všechno zažil. Tohle jsou chvíle, kdy naprosto nevidím dopředu a nechci přijímat už žádnou další kočičku. Jsou ztráty, které bolí a pak ty, které bolí tak moc, že nevíte, co dělat.... Kdyby to šlo, prásknu dveřmi a uteču od všeho.

 

 

 

14/6

Zatím jsem neměla dost síly, abych napsala, že 26. května umřela Sněhurka

710999784.jpg

Večer přišla domů, bylo vidět, že dýchá rychleji, nechtěla jíst a šla ležet. V noci jsme se potkaly v kuchyni, vstala a chtěla hladit. Ráno bylo jasné, že je hodně moc zle. Na veterině pan doktor ještě natočil EKG - bohužel srdíčko.... Sněhurka byla ke každému člověku vstřícná, hned lezla na klín a chtěla mazlit, byla sluníčko, milá, hodná, neustále v pohybu. Sněhurko, máme Tě rádi.

 

 

Poslední dny nejsou moc veselé, protože Ferda hodně marodí, v pondělí večer mu začal natékat obličej, ráno už měl hlavičku nateklou celou, do dnešního podvečera byl v nemocnici. Otok trochu splaskl, ale stále je to nepěkné. Bohužel jde buď o nějaké imunitní onemocnění anebo to jsou důsledky rakoviny varlátka. Oko je stále moc špatné, půjde-li to, vydáme se zítra k dokrotu Beránkovi do Pardubic.

594752284.jpg

 

Rikki je také špatný, delší dobu je takový mouchy snězte si mě, dnes měl horečku, čeká se na výsledky krevních testů, zvolna stále hubne.

A dovezený kocourek Wilibald je hluchý jako poleno. Je už po kastraci, a protože opravdu velmi nelibě snášel pobyt v kleci, kde byl kvůli karanténě a zvykání, byl vypuštěn. Většinu včerejšího a dnešního dne tráví venku na zahradě. Doma je to mazel, ale venku se chová jako totální plašan.

492784550.jpg

Ránu u oka si opět trochu rozedřel, ale je to již jen povrchový stroupek.

 

Lottynka s koťaty dny tráví na půdě, na noc jsou zavíráni do kotelny. Koťata by asi byla venku stále, ale Lottynka potřebuje nabrat síly a vyspat se. Na půdě je stále ve střehu. Malý kocourek, polodlouhosrstý Mazlík Mázlík ale tráví svůj volný čas po svém. Šmejdí všude, i venku na zahradě, spí v obýváku na škrabadle, dokonale asistuje při práci v kuchyni a je opravdu zlatíčko.

 

 

771449913.jpg

 

No, a nakonec dobrá zpráva - odjel Richard. Volal pán, že by chtěl mladou, ale ne kotě, kočičku, do bytu k již asi 6ti leté kočce....myslela jsem - odveze si nádhernou Sašenku. Pán pobyl, pomazlil se, i s Rituškou, ale prostě a jednoduše si ho vybral malý Richard.... Jsem moc ráda, Ríša bude mít skvělý domov ve Svitavách. Ríšánku, hodně štěstí a zdraví.

 

241598627.jpg

Koťátka Helenky i Uršulky zdárně rostou, však Uršulátka mají dnes tři týdny - a dostanou první odčervení.

134231783.jpg

Taková byla před týdnem.

644123977.jpg

 

Vpravo v porodnici je Saša. Občas tam zavítá, Helence to vůbec nevadí. Zjistila jsem, že Sašenka nosí mrňouskům hračky - krabičky od očních kapek, papírové kapesníčky...

 

Tánička a Vasilka byly dnes na kastraci, jsou to kočičky miniaturní. Vasilka 2,10 kg a Tánička 2,0 kg.

Červení kluci v boudičce si pomalinku zvykají, každé ráno a večer si k nim jdu sednout a mazlíme se. Prvně to jen trpně snášeli, pak začali příst a poslední dva dny i nastaví bříška k podrbání... Oba dva jsou nádherní, jeden je spíš krémový, s kulatou hlavičkou a kulatýma medovýma očima, jako by měl v sobě krev briťáka.

10/6

Miminka Uršulky mají přes 300 gramů, jsou to pěkní tlusťoučcí tvorečkové, ale problém je s Uršulkou. Domrouskala a je z ní velmi opatrná a starostlivá matka, která mi nechce dovolit si koťátka hladit...

Helenčiny drobečkové také rostou, jsou sice daleko menší, než malá Uršulátka (kolem 190 gramů), ale od čtvtka všichni vidí a jsou v pohodě.

Lottynka s  dětmi je pouštěna ven, vždycky všichni vyletí na půdu, koťátka tam dovádí a lítají jak blázni. Už znají i cestu do stodoly. Lotty ale prohání velmi ošklivě kočky, prostě je to MÁMA. Doufám, že si zvykne na zvýšený výskyt kočičích tvorů, jinak bude velký problém. Příšerky se bojí nejen na půdu, ale jsou neustále ve střehu, odkud ta fůrie přilítne. Maybetko už byla zmydlená dvakrát, chuděra.

Bruneček evidentně koťata nesnáší, syčí na ně - a jelikož je hluchý, syčí velmi hlasitě, a pak je začne packovat nebo prohánět - a samozřejmě udatný a bojový řev Lottynky nemá šanci slyšet. Richardovi se kotíci líbí, ale prohání je a sem tam packuje.

Ferdík má opět změnněna antibiotika podle výsledku výtěru, nic se ale nelepší. Ani rýma, ani zánět oka. Spíš je všechno horší. Přidaly se abscesy na oušku a na spodní čelisti. Lze jen doufat, že bude lépe. To samé Tikkísek, také není změna k lepšímu, nakonec odmítá polykat  tabletky. Sice jí, ale je stále hubeňounký, bez jiskry, jen pospává.

Tánička s Vasilkou také domrouskaly, chtělo by se mi napsat, že i dodemolizovaly - pracovna je od jejich příchodu naprosto a totálně vzhůru nohama, jsou to nesmírně všetečné a tvořivé osůbky. Domluvím jim termín kastrace, a pak budou vypuštěny  mezi ostatní, ať vybíjí energii poletováním po zahradě či po trámech. Je mezi nimi a baronkami dost napjatá atmosféra, slyším různé syčení a vrčení - a to sem vůbec nemůžou na veget Maybe, Julie, Chmelík, Krychlička, Bobošík či Pitkin. Tedy obvyklé osazenstvo pracovny.

 

5/6

Zapomněla jsem včera napsat důležité - v sobotu odjel Blekísek do nového domova:)

Ferda na veterině dostal nová antibiotika, budeme denně jezdit na injekce, Tikkísek má také změnu a Wilibald dostal depotní antibiotika a šampon na koupání ocásku.

4/6

Začal červen a je úroda snad možná i jahod, třešní, ale hlavně kočiček.... Na konci května jsme přijali 7 dospělých kočiček a 4 koťata od Města Svitavy. Vystěhovávala se paní, co neplatila nájem a měla prý 16 kočiček a mnoho pejsků.

Celý dům praská ve švech, kočky jsou všude, prostě všude....několk dnů byla i Švestička na našem wc (jedna z dovezených). Všechny dospělé - dvě kočky a pět kocourů už bylo vykastrováno.

V pátek 1/6 nám byly vráceny umístěné kočičky - Tánička s Vasilkou. Opětovně si doma zvykají v pracovně, obě t.č. mrouskají. 

Uršulka i její dětičky jsou v pořádku, a Uršulka také mrouská.

1/6 se narodila Helence čtyři koťátka.

227336128.jpg

 

V sobotu nám byl dovezen bílý nemocný a hubený kocourek.

Ferda marodí, moc ho zlobí zánět v oku, Tikkísek často blinká a je hubený, s němi a ještě s novým bílým kocourkem jedu zítra na veterinu.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář