Jdi na obsah Jdi na menu

ČERVEN 2010

1. 6. 2010

30/6

Končí měsíc, půlrok i školní rok. Děti se radují z letních prázdnin, docela bych brala také takové volno. Koťátka doma i v depozitu teletníku rostou... Hodně lidí se mě ptá, co to je - teletníkové depozitum? To je jedna kancelář vybavená čistě pro kočičky. Teletník není jen ta velká místnost, kde bydlí telátka. K nim vede přístupová chodba, kde je spousta dveří a každé vedou do nějaké kanceláře, šatny, sprchy, wc, skládku atp.

Nestihla jsem doma fotit a do teletníku jsem si zapomněla vzít foťátk. Všechna koťátka jsou ale tuze šikovná, krásná, prostě super.

Fotku z nového domova poslal Miki

Obrazek

 

Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=df5ympw8xBI

29/6

Koťátka si rychle zvykla, kupodivu dospělé kočičky také. Můj muž funguje coby kvočna - hlídá kam kdo vlítnul, kde spí - a jsem-li doma, pak i pohyb hlásí:)

Tečka podruhé mrouská, ale že by z toho měl pan doktor radost, to moc nemá. Nikomu, ani mně, se nechce do operace. Ovšem co bude či nebude dál fakticky nevím.

 

Obrazek

Bětuška je stále velmi pohledná kočička

 

Obrazek

malá želvička

 

Obrazek

Kuk!!

27/6

Nějak nelze odpočívat, plánovat :

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

První dva jsou kocourci, další tři kočičky.

Poslední dny nemám vůbec náladu psát, natož o věcech nepěkných. Takže se omezuji na stručné info.

Měla jsem dnes Ježurku na veterině, aby se udělaly rentgeny hrudníčku a mohly zaslat do Prahy ke specialistovi. Dr. Štancl ale radí nic s tím nedělat, plíce že jsou funkční a každý zásah do hrudní oblasti je riziko.

Doznívá tady blinkavokakací vlna po Artušovi, dá se očekávat, že malá koťata budou mít s čím bojovat. Pro ně lepší mít šanci než nebýt.

 

Obrazek

Golfička dnes umývala dědouška Šimona a jak držel:)

Andulce se vikle jeden ze dvou zbylých špičáků, ale mně vytrhnout nejde, bude muset pan doktor. Ona trpí na záněty dásní a viklající zub jí dělá paseku.

Hlavní téma dne - včera odjel Miki, místo Moti, za sestřičkou Lillifee. Tak, Miki, hodně štěstí, zdraví a dlouhý život! A cizího kocoura pořádně prožeň, vždyť jsi kocouřík jak almara!

Obrazek

Hlavně aby to bez něj zvládla plachá Poldinka, byli si hodně blízcí. Ale neměla jsem celkem na výběr koho mladého zdravého a kastrovaného poslat. 

Obrazek

26/6

Zemřel Daneček, odešel za Maluschkou. Nenávidím nemoci, nenávidím bezmoc. Zbyl akorát pláč a je to všechno úplně na h..o.

23/6

Dnešní den přinesl fotečky miminek :

Obrazek

 

Obrazek

Všechny dětičky krásně rostou a jsou moc šikovné. Z mourinků jsou tři holčičky a kluk, a tady nahoře je vlevo kluk, vpravo holčička.

21/6

Peršánek, nyní Artuš, je od večerních hodin DOMA, tedy u své nové paničky Kamily. Dostal s sebou tabletky na dobrání, a k douzdravení mu pomůže klid a rozmazlování. Zjistila jsem taky, že to byl kocourek živený asi dost lidským jídlem, v poledne se mi pustil do koláče, odpoledne zase snědl kolečko salámu, obojí s velikou chutí. Kamilka je kolegyně mé dcery, info o Artuškovi budu mít pořád, první telefonát jak v novém domově už byl, kéž ho čeká dlouhatánský a spokojený život.

Taky se dnešního dne u nás mihlo štěně. Ano, další štěňátko, kterému visel nad hlavou provaz na oběšení. Když jsem došla k panu doktorovi na odčervení a prohlídku, on že by asi věděl o lidech - a telefonoval, závěr : v půl čtvrté si pro něj přišla celá rodina, moc milí lidé, odnášeli si pejsánka s takovou něhou a láskou, slíbili, že ho dovedou ukázat, až vyroste.

 

Obrazek

20/6

Peršánek má zadní nožku s velkou modřinou, otok skoro opadl, musel ji mít za tlapkou něčím skřípnutou. Stále málo jí, taky sem dovlekl nějakou blinkavku, což velký dětičky snáší buď bez omarodění nebo s jedním, dvěma blinkáními, ale Golfička s Ježurkou na tom byly hůř, snad už taky bude dobře.

Obrazek

Už se na něj byla podívat budoucí panička, jak mu bude lépe a začne pořádně papat, půjde do nového domova - ke kolegyni mé dcery.

 

Obrazek

Ježurka

  

 

 

 

 

 

Obrazek

Péťa a Bětulka

Kočička Radimka - Kikinka má od včerejšího dne po amputaci noženky, prý se jí daří dobře. Stejně tak se dobře daří štěňátku, už váží 2,80 kg.

Obrazek

 

 

 

 

 

 Ondrášek něco šeptá Péťovi

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 Vládce smečky - Liu

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 služebně nejstarší kočičky - Julinka a Liu

 

Ve čtvrtek byl na kastraci a trhání zoubků Pusík, snesl všechno moc dobře.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

V sobotu přijela paní Jana s manželem - podívat se na Golfičku, také dovezli dětičkám granulky, konzervy, bonbonky i hračku

Obrazek

 

 

 

 

 

Golfička

Omlouvám se, že nestíhám psát, celý týden jsem měla mnoho práce a opravdu nebyl čas.

14/6

Včerejší den přivál další kočičí příšerku. Přivezli mi odrostlé kotě, co se toulalo v polích a bylo šťastné, že narazilo na lidi na vycházce. Je to velmi a hodně vyhublý perský kocourek a má něco se zadní nožkou. První hodiny ani nejedl, jen spal a spal. Večer jsem mu dávala do pořádku srst, měl ji zcuchanou, zalepenou netuším vůbec čím. Zatím nemá jméno. Nějak dochází, vypadá ale trochu jako strašidýlko Famfulínek.:)

Obrazek

 

 

 

 

 

12/6

Poslední dny, kdy jsou vedra a mnoho práce, jsem se nedostala ani ke psaní.  Štěně Henry odjelo do nového domova, do Krumvíře, od nás přes 100 km, doufám, že ho čeká dlouhý a bezvadný domov. Nyní se jmenuje Míša, má páníčka, paničku a mladou paničku, domeček, zahrádku, lásku...

Podařilo se najít majitele Radimky, kočičky po autonehodě. Jmenuje se Kikinka, je dvouletá, kastrovaná a miláček rodiny. Patrně šla vyprovodit děti do školy, když ji srazilo auto, ven prý mnoho obvykle nechodí. Příští týden se paní domluvila na amputaci nožičky. Mám radost, že se našel její domov, už ji oplakali, i hrobeček udělali - a mají ji, byť pochroumanou, ale jinak zdravou, doma.

Bohužel hrozí v nejbližší době zavření kravínů v Květné, odkud se již několik kočiček podařilo umístit. Nicméně stále tam zůstává asi 10 dospělých a 3 koťata. Kdybyste měl někdo zájem o dlouhosrstého krémového mazlivého kocourka, typově maiňáka, napište. Před pár dny se objevil u stájí, asi ho někdo "odložil"... Také je tam velmi mazlivý nádherný velký rezavobílý kocour.

Nelehké dny mi diktují neustále přemýšlet, co bude dál. Byt je malý pro tolik zvířat, nenalézám tolik domovů, kolik bych potřebovala.

 

6/6

Včera mi bylo špatně, na veterinu jsem nedojela, jen jsem byla  telefonicky ve spojení s panem doktorem, který říkal, že Radimkův (kocourkův) stav se zhoršil. Dnes jsem dostala sms, že zemřel. Takže jsem vyzvedávala už jen jeho tělíčko. Je mi z toho moc smutno. Byl veliký, mazlivý. Byl.... 

S Radimkou je to horší, v pokojíku je ve stresu, takže na noc byla opět v autě, i celý podvečer a večer, tam je spokojená a sama jí. Bohužel auto muselo na opravu. 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Štěně Henry roste a sílí každým dnem, nepozoruji na něm už žádné závady, takže se brzy přesune jinam. Určitě nám po něm bude smutno, ale ani já ani dcera nemáme tolik času, co by si zasloužil.

Obrazek

Koťátka rostou....

Obrazek

Žoflinka mrouská, volá ženicha. Teprve včera jsem přišla na to, že je dlouhosrstá. Prohlížela jsem jí pacinky a mezi prsty má dlouhé chlupy. Až nabere a až naroste srst, bude z ní nádherná kočička. Jinak byli všichni rádi, že byl víkend a byla jsem převážnou většinu času doma, kočky se zklidnily, taky se pěkně vyhřívaly na sluníčku, lovily mouchy a bylo jim fajn.

 

 

 

 

 

 

4/6

Včera jsem musela Radimku, kočičku po havárii, vzít do pokojíku. Venku už je teplo a v autě by to nešlo:( Je ze všeho zase na nervy, opět přestala jíst, takže ji krmím, syčí, nechce komunikovat. Jenže nemám volnou místnost, kde by mohla být sama, je ale jen s Pusíkem. Včerejší den přinesl další autohavárii, tentokrát černobílého velkého kocourka. Zatím fotky nemám. Má chudák zlomeniny pánví, nechodí a čeká se, zda vůbec začne čůrat a kakat. Včera i dnes dostal vykrmovací konzervičku (od hills a/d) a dnes i granulky, jedl pěkně, pomazlil se. Zítra ho mám vzít z veteriny domů. Ale šmarjá KAM??? Je nekastrovaný, dospělý, už tak je doma čoromoro, ze štěněte jsou stále paf, čůrá se o sto šest:(

Obrazek

Ježurka

 

Obrazek

Evženka

 

Obrazek

Golfička 

2/6 dnes má čtyři roky Rozárka - a její bráška Etík u Katky a Pepy. Přeji jim, aby byli oba ještě dlouho živi, zdrávi a v pohodě. Ebinka se toho nedožila.....

1/6

Kočička dnes večer poprvé sama trošku jedla! Nožku má poraněnou po autonehodě, předpokládá se, že se "utrhla" pleteň pažní, plexus brachialis.

Obrazek

a malé štěně, tedy Henry, dnes podstoupil očkování. Váží 1,70 kg, a přestože se má čile k světu, tak jeho nervová soustava ještě či už stále není úplně v pořádku. Pan doktor zkoumal - a až tak úplně spokojený teda nebyl:(

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jarka - Je mi to moc líto

26. 6. 2010 22:22

Je mi moc líto, že Daneček zemřel. Člověk je opravdu někdy bezmocný, i když se snaží sebevíc.