Jdi na obsah Jdi na menu

březen 2024

14. 3. 2024

14/3

Milí, Kamilka Wanecká uspořádala pro naše kočičky aukci, která 7.3. skončila. Moc Kamilce děkujeme a stejně tak děkujeme vám všem, kdo jste nám formou  této aukce přispěli. Víme, že není lehká doba, všechno je drahé, proto je od Vás moc hezké, když nám ještě i takto pomůžete.

Dostali jsme dar od Click and Feed a jeho partnera Brit - granule Brit. Je to super, protože krom krmení kočiček u nás doma je třeba krmivo i pro další potřebné kočičky mimo útulek. Moc děkujeme.

Poslední dny se velmi zhoršila Fialka, velmi špatně chodí, má neustálé záškuby v celém těle, jako to mívala Nellinka. I Víla Zvonilka je na tom hůř, velmi neochotně něco sní, sedává u vody, je na ní vidět, že ledviny se stále horší. Péťa dýchá čím dál hůř, má už roky problémy s nosními dutinami, ale "opravit" to nejde. Kdysi mu trošku pomáhaly kapky s kortikoidy, že mu sliznice trošku oplaskla, teď už to vůbec neúčinkuje. Vždycky se mu hůř dýchalo, když měl nějakou virozu. Teď je ale zdravý.

Coco se začala hodně moc mazlit, před týdnem chtěla být pořád venku, to si sedla na okno ložnice a domů nechtěla. Poslední dny je to naopak - ven skoro vůbec nechce. Hlídám jí dechy, jestli se nehorší srdíčko, ale počet dechů je zatím dobrý. 

Předjaří je obvykle dost riziková část roku, kdy se jara nedožijí staří a nemocní. Snad o nikoho dalšího nepřijdeme.

S manželem se snažíme, aby kočičky měly pohodlí, péči a kvalitní krmivo. Jen je čím dál obtížnější všechno ufinancovat. Rozhodně už nemáme v plánu přijmout další kočky, protože těch starých, plachých a nemocných kočiček je u nás opravdu dost a musíme být schopni se o ně dopostarat. A ani jeden z nás rozhodně nemládne a přece jen, byť je věk jen číslo, tak jak to číslo roste, je člověk čím dál slabší, unavenější a nezvládne tolik, co dřív. Já bývám unavená už když jedu z práce domů a přitom po příjezdu domů mě čeká "druhá" směna kolem kočiček. 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář