Jdi na obsah Jdi na menu

březen 2017

1. 3. 2017

29/3

Milí, moc děkuji všem účastníkům aukce - všem, kdo nám tímto způsobem přispěli na chod depozita. A rovněž moc děkuji všm, kdo do aukce věnovali věci a nemůžu zapomenout na Evičku Mencovou a Kamilku Waneckou, kterým patří obrovský dík za organizaci a spousty práce, Evička s tím má vždycky mnoho lopoty, hodně balení, psaní, rozesílání... Veliké díky!!!!
V neděli jsme měli na návštěvě kočičí vílu Petru Součkovou, která nám nejen roky pomáhá, ale teď i přivezla plno granulí a kon
zerv. Děkujeme!!!!
A v pondělí dorazil balík dobrot od Evičky Mencové - Děkujeme!!!!
Pondělí byl i trochu "veterinární den", Plachetka byl odpoledne na testech FeLV, FIV - negativní a také se bral kontrolní stěr z očka a nosánku - takže čekáme na zrpávu ze Sevaronu a v případě, že bude všechno v pořádku, pošupajdí do nachystaného nového domova:). M.j. "chlapeček" váží 4,20 kg.
No - a navečer jel Velký Mikeš na zoubky - tedy čištění a vytrhnutí nemocných. Pak jsme ho brali urychleně domů, abychom stihli upravit jeho srst - všechno je v pořádku, Mikešek náhle "zhubnul" (samo že jen opticky, když přišel o kvanta staré srsti), včera dostal ještě prášek na bolest, ale papá dobře....
Včera byla venku nejen Zlatunka, ale i Dominička se poprvé na chvilku proběhla venku. Bylo opravdu přenádherné počasí....

 

p3260559.jpg

p3270629.jpg

p3260546.jpg

p3270586.jpg

p3280676.jpg

p3280677.jpg

20/3

Milí, nedavno jsme dostali čtyři nádherné pelíšky, které pro nás v aukci zakoupila paní Dagmar Šípová. Pelíšky vyrobila paní Vilma Havlínová (https://www.facebook.com/vilma.havlinova) - Šimonova pomocná tlapka (https://www.facebook.com/groups/1617506725233937/?fref=ts)
Moc a moc děkujeme!!!!! Pelíšky jsou naprosto úžasné!
A Také jsme dostali krásné škrabadlo od Kristýny Marvanové - moc a moc děkujeme!
V sobotu naši přátelé Kačenka Pavlová a Honzík Pilský krom konzerviček, povlečení a korunek dovezli i hračku....skoro pořád si do ní někdo zalézá a hraje si, včera večer tam hodně dlouho vydržel dovádět Davídek. Z dospělého kocoura bylo malé kotě....ale i postarší dáma Nellinka si tam hrála na kotíka:) Moc děkujeme!

p3200533.jpg

p3200537.jpg

p3190532.jpg

16/3

Milí, nevím, snad mi uniká význam všeho, ale nicméně jsem nucená okolnostmi oznámit tzv. konec.
To znamená opravdu nepřijmout další kočku a doufat, že nám sem nenaházejí zase nějakých dvacet koťat nebo dospělé jedince. Prostě na to nemáme prostory, finance, nic:(- Před víc než deseti roky jsem se snažila najít kdekomu nový domov, ohrožovala ( a bohužel ohrožuji doteď) jsem stávající kočičky, jenže nyní nastala chvíle, že pro další fakt nemám co nabídnout. I kdychom se snažili jako vždy, není to v rámci lidských sil možné. Trápíme se s všudypřítomnými viry, fajtajblíkovými bakteriemi a prostě a jednoduše korunky nejsou. Moc bychom potřebovali opravu stávajícího bydlení alespoň pro nás, lidi, ale všechny peníze jdou "do koček". Nezlobte se, léta přibývají, peníze mizí a kočky naopak přibývají. Tak ať další generace zachránců těchto úžasných tvorů, kterými kočky jsou, nastoupí na naše místo.
Prostě a jednoduše, v našem okolí najít zodpověné majitele kočičky, které jsme třeba zachránili život, do které se investovaly nemalé peníze, je skoro nemožné. Za ty roky, co se snažíme kočičkám pomáhat, u nás zůstalo mnoho kočiček, které jsou "divné" - tedy nemocné či plaché. Ale jen kvůli tomu je nějak "vyřadit" prostě nejde. Stalo se mi několikrát, že se mi umístěná kočička vrátila - a ne vždy kvůlí původním majitelům. Ať Vám to připadá divné nebo ne, ztrácím naději k novým majitelům. Ano, mnozí jsou 100% super a absolutně nemám námitek. Ale s některými po pár měsících či letech ztratím kontakt a pak nám (naštěstí) kočičku přivezou zpět nebo se s ní setkáme úplnou náhodou a jen zíráme, KAM že jsme to kočku dali, když se ocitne jako bezprizorní.
Nevyčítám nikomu, život je někdy krutý. Ale i já a můj muž musíme alespoň trochu žít - a s našimi skoro 80 kočičkami doma a dalšími na odloučeném depozitu v teletníku (obrovské díky Renatce) to opravdu Život není, je to jen přežívání.
Jo, neměninili bychom, kdyby všechno byla jen naše volba, ale není. I když se rozhodneme, že další kočičku už nemůžeme vzít, protože na ni nejsou finance a dostatečná délka života (našeho), tak nám sem lidi naházejí spoustu nekontaktních koťat. Ano, zní to rtelativně neškodně, ale skutečnost je taková, že koťata jsou totál plachá, člověka se enormě bojí, jsolu nesocliazovaná a samo že neočkovaná. Takže nás pak čekají odchyty, očkování, snaha o jakous takou socializaci koťat, k tomu onemocní nejmíň skoro třetina původních kočiček a o zápletku jako hrom je postaráno - nejen v cestování na veterinu, ale obrovských nákladech za léčení navíc. My dnes k 16.březnu 2017 můžeme zodpovědně říct, že snad všechny ošklivé nemoci byly zažehnány, po několika výtěrech a jejich poslání do laboratoře Sevaron v Brně (zase několik tisíc Kč) a jejich výsledích bylo zaujato zodpovědné řešení ( a ne neproblematické) nastalého problému a snad bude zase relativní klid...ale to s živými tvory není nikdy. Nemůžu se zodpovědně postavit k nemoci FIP, dále tady jsou chronická ledvinová onemocnění, chronická onemocnění močového měchýře, srdeční onemocnění, artroza, stav po rakovině.....Prostě takový malý "domov důchodců pro kočky" a také kočičí domov pro plašánky a jinak nemocné kočičky. Nemůžu, než shrnout "zbytky koček za ty roky, které si nikdo nevzal".
Absolutně se nemůžeme rovnat s útulky ve velkých městech. A - zlobte nebo nezlobte se na mne, ale když chce někdo malé kotě k domu, které bude bydlet jen venku- takové kočičky tady nemám. Všechny měly pohnutý osud a všechny do jedné si zaslouží nejen mazlení, ale přímo vymazlování..... Nezachraňujeme kočičky pro to, aby pak někde živořily. Nezaslouží si to
.

12/3

Milí, ke kočičí víle Monice se v Květné přitoulala půlroční nádherná, čistotná, vstřícná, povídavá a zvědavá kočičí holčička, která hledá bezvadný domov, milující a zodpovědné páníčky. Volejte 605504533

dsc01072.jpg

dsc01055.jpg

6/3

Milí, poslední dny bylo venku poměrně teplo a kočičky si užívaly pobyt na sluníčku. Dneska je to trochu horší, ale stále mohou chodit, což mají moc rády.
Vejřík, Víteček a Plachetka dostávají ATB, trochu pokuckává i Liborek a občas i Fanynka, ale zatím se drží. Velký Mikeš moc zlobí s jídlem, včera mu bylo hodně špatně, dnes jsme ho brali na veterinu. Od ledvin to není, bolí ho hlavně pusinka a není zcela jasno, jestli bolí měkké tkáně nebo zoubky, jak se přeléčí, čeká ho "zubní ošetření" - a při té příležitosti se i ostříhá. On se nechce česat, takže zimní dlouhá srst + pobyt venku (nechce bydlet doma) udělají své:(.
V pátek večer se opět ucpal Jindříšek, takže skoro do půlnoci měl pan doktor co dělat...ale nález se zhoršil, musí dostávat 3x denně uropet pastu, kterou opravdu nenávidí, to je vždycky těžký boj kdo zvítězí. Každé podání najde nějaký nový fígl, jak ji vyplivnout. Uhlídat ho, aby jedl jen to svoje jídlo je prakticky nemožné:(. Potřeboval by svůj vlastní "personál", tedy svůj domov, kde bude nejlépe sám a bude se mu dávat jen to jídlo, které je pro něj vhodné - tedy správné granule a kapsičky.
Jitušce se po vyčištění zoubků a vytrhnutí zkaženého asi dost ulevilo, je teď mnohem čilejší, veselejší.
V blízké době nás čekají kastrace Dominiky a Fanynky, už aby to bylo za námi.... A musíme pokračovat s čištěním zoubků.

p3040422.jpg

děti

p3040413.jpg

Plachetka

p3040409.jpg

Chmelinka

p3040366.jpg

Červeňáček

p3040360.jpg

Waldo a Plachetka

p3040356.jpg

Waldo a Vítek

p3040341.jpg

Alastor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář