Jdi na obsah Jdi na menu

březen 2016

4. 3. 2016

 

30/3

Milí, dnes jsme měli opět "zájezdní den" - brali jsme k dr. Beránkovi Evženka, Zlatunku a Terezku.
Evžík v pohodě, vřed se zahojil, jen tvoří málo slziček a tak musíme kapat "umělé slzy". Evžík byl hodný, i když celou cestu do Pardubic nadával a celkově strávil v přepravce víc jak pět hodin. Jen se táááák moc naštval, že ani nechtěl šunčičku.
U Zlatunky se v pozadí oka objevuje krvácení, které ale není z nějaké utržené rány... Zlatuncetedy vzali krev a pošle se na speciální rozbor kvůli toxoplazmóze.
Terezka, to je těžší případ. Po vyjmutí zbytku oka se stav nelepšil, minule jí pan doktor vytrhal zbytky kořenů zoubků. Bohužel opět začala velmi krvácet, takže dnes jela zase s námi - rána vyčištěna, čelistní kost "řídká", byl odebrán vzorek na histologii, jestli tam není nádor. Je mi to moc líto, protože Terezka jako stará bezzubá venkovní kočička by si zasloužila pár let klidného života doma - a když to může mít, stále jsou těžké problémy.
Monika také odchytila jedno z podzimních koťat (tzv. odloučené depozitum Květná). Nebyla to kočička, ale kocourek - tedy kastrace zatím zbytečná, jen kvůli zaníceným očkám a rýmičce nutno aplikovat convenii. Bohužel veterinární bohové zaspali.... Kocourkovi Péťovi otevřeli dutinu břišní zcela zbytečně:(. A tak je od podvečera Péťa u nás, zatím v kleci. Napapal se, s kočičkami komunikuje velmi dobře, snad je to ale bráška Bělinky a dá se ochočit.....

20/3

Milí, poslední týden byl celkem náročný, krom denních návštěv veteriny i úterní návštěva u Dr. Beránka v Pardubicích s Terezkou - kde jsme se setkali s kamarádkou Dádulkou:) Bylo to fajn.....
Radunka vystřídala dvoje injekční ATB, po rentgenu konstatováno, že má bronochopneumonii a veškeré nosní dutiny nateklé, se ale ve čtvrtek její stav natolik zhoršil, že musela do České Třebové na kyslík. V pátek navečer nám ji dali domů, se třetími antibiotiky....bohužel stále se z nemoci ne a ne vyhrabat:(.
Gárfíček je bídný, evidentně ledviny moc zlobí, v pátek jsme ho pustili (pod dohledem) ven - a Gárfík už na dnešek spal v obýváku. Jde si na procházku a spolehlivě se vrací. Pak se nechá ukecat na drobet papání, denně dostává několik léků - uvidíme....
Také přijeli majitelé koťátek, která si brali v listopadu od dcery s přítelem - a dovezli dětem spoustu granulek a kapsičky. Bylo to bezva setkání.
Na víkend byl u nás náš Jiřík (super!!!), v sobotu dopoledne si přijeli bezva lidi pro Verunku, odpoledne přijela Kačenka s Honzíkem, dovezli dětičkám velikonoční nadílku - a Honzík zapojil troubu na novém místě. Ve velikonoční nadílce byla i kachna pro dětičky, dnes ji spapaly upečenou v přemístěné troubě:).
Všem moc a moc děkujeme!!!!!

pict6486.jpg

Gárfíček

pict6490.jpg

Zlatunka

pict6500.jpg

Elfinka

pict6511.jpg

pict6517.jpg

sluníčko...

pict6566.jpg

Verunka

pict6585.jpg

Písnička

pict6586.jpg

Mikešek

7/3

Milí, bohužel kocourkovi Gárfíkovi selhávají ledviny. Byť byly hodnoty kreatininu ve čtvrtek v normě, urea zvýšená, tak dnešní krve už jsou špatné, kreatinin nad 300 a urea nad 60, stejně tak další hodnoty špatné, jedná se o chronické renální selhání:(.

Písnička dostala injekci, nějak se špatně hojí ranka po kastraci, Raulík vyfasoval také injekci ATB, oba dva pojedou zítra na "včeličku", stejně tak Gárfík - jenže ten se moc bojí přepravky, dneska ho do ní strčit byl dost problém, a to je to lehounký zesláblý kocourek... Brali jsme na veterinu dnes i Jindříška, pár dnů poblinkává - vypadá to, že ho snad trápí jen bezoáry, chuchvalce chloupků v žaludku, tak teď dostává pastu Bezo - pet a uvidíme. Chmelinka taky jela - opět se ozvalo její astma...

6/3

Milí, nový kocourek Gárfík je hodně nemocný, teď jezdíme na veterinu na injekce, zítra ráno se udělají nové krevní testy. Opravdu nechce papat nic jiného než maso, jenže včera večer vyblinkal všechno, co za celý den spapal. Je slabounký a doufám, že to zvládne!
Včera nám umřel venkovní plachý kocourek, kterému jsme říkali Poldínek, protože byl podobný naší Poldince. V pátek přede mnou utíkal pomaleji než bylo obvyklé, včera ráno ho manžel viděl divně sedět, ale Poldínek před ním utekl. V půl druhé už umíral.... Taktak jsme stihli dojet k vetovi, aby mu pomohl ukončit trápení. Zradily ho ledviny:(
Včera mi Bělinka vlezla sama na klín a pak na mne dokonce hulákala ze škrábadla. Stala se z ní mazlivá kočulka - a představte si, že dnes odpoledne odjela do nového domova, kde bude mít kromě svých páníčků i kočičího kamaráda:). Bělinko malinká, hodně štěstí!!!

4/3

Milí, ve středu byli na kastraci Radunka, Písnička a Citronek, všechno zvládli v pohodě. Když jsem je po poledni vyzvedávala, byl na veterině kocourek, kterého dovezla Městská policie - odchycen byl poblíž Fibertexu ve Svitavách. Nemohl došlápnout na přední tlapku, ale rentgen ukázal kosti v pořádku, všechno patrně následek nějakého poranění. Hodně pije, ale ledviny podle krví fungují dobře. Je hubeňounký, jen fous přes dvě a půl kila, mazlivý, špinavý a hladový. Ale neumí papat kočičí jídlo, to se bude muset naučit. Včera odpoledne jsme kocourka vyzvedli na veterině a je u nás. Noc strávil poklidně - spinkal mezi námi v posteli:).

kocourek-od-fibertexu.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář