Jdi na obsah Jdi na menu

březen 2015

2. 3. 2015

31/3

Milí, Uršulce včera pan doktor odebral krev, dostala antibiotika, léky na bolest a byla podkožně zavodněna. Docela ožila, i něco večer a dnes ráno pojedla. Výsledky krve ale nejsou dobré, ledviny se horší. A tak alespoň něco málo veselého- dětičkám postavil včera večer manžel nové škrábadlo, které hned obsadily:)

pavlik-stavi-skrabadlo.jpg

nove-skrabadlo.jpg

Na stejném místě měly dřív také tento typ škrábadla, ale časem zůstal jen vršek... Teď mají zase to svoje vysoké a někdo na něm pořád spinká. Samozřejmě že s montováním velmi pomáhala Nellinka.

fifasbeou.jpg

Takhle spinkávají Fialka s Beinkou, někdy spolu spí i na židli:)

29/3

Milí, tak mám pocit, že jsou období blbá a ještě horší....
Kulička odešla a nějak se s tím nemůžu srovnat a na cestě TAM je pomalu ale jistě Uršulka.
Byli jsme v pátek s Jamborkem na kontrole u Dr. Beránka. Jamborek byl pochválen - jednak jak se očičko zhojilo a taky proto, že hodně vyrostl a má krásný kožíšek. Jamborkovo očičko je t.č. OK, máme dál dokapat ATB kapičky, dva týdny "umělé slzy" a pak že bude vše dobrý, jen že poroste Jamborek a ne očičko a někdy že se stává, že se pak moc odchlipuje víčko - a potom by to spravilo pár stehů. Ale oko jako takové se vyndavat nemusí!!!! Blbý je, že na Jamborka útočí Mandarínkova kašlorýma a o nějakém očkování si zatím můžeme nechat jen zdát. A ven ho bez očkování nepustím. Momentálně má Jamborek navrch nad Madarínkem a hodně ho ničí. Jamborek má (zatím) spousty energie, kterou Mandarínek (teď) postrádá.
Puclíkovi je mnohem lépe, takže nějaké pranice a lekavice jsou na denním pořádku - z toho nemáme velkou radost. Stačí pár dnů teroru a některé slabší kočičky to můžou odnést:(.
Zánět v pusince trápí nejen Irisku a Žížu (o Julince a Táše nemluvě), ale začal trápit i Johanku. Johanka je křehká a poloplachá osoba. Poloplachá myslím to, že s námi je v pohodě (i když začít důvěřovat manželovi jí trvalo pár let), ale cizím lidem se naprosto vyhýbá.
Joeynka každý den čeká na své vařené kuře, a to mi dělá radost - protože Joey má chuť k jídlu!!!! Bora Bora taky celkem papá, byť hůř než Joey - a někdy se jí stále klepou zadní nožky, ale je to osůbka, která denní nálož ledvinových prášků snáší snad nejlíp.
Mikýsek sem tam blinká, ledviny jsou ledviny, a tabletky taky nepapá zrovna s oblibou. Někdy výhrůžně vrčí, někdy nechce polykat, ale pereme se spolu.
Uršulka už ani nebojuje. Jen prostě nepolyká.... Už nechodí na svoje oblíbené místo, nechce papat. Je to moc a moc špatný.
Někdy prostě není vůbec přijatelná doba, jen přežívací:(

jamborek20150327.jpg

25/3

Milí, Puclíkovi je už opravdu lépe. Doma se chová dobře, ale venku už zase zlobí. Vyhlédne si nějakou oběť a vrhá se na ni, aby se pral:( Je kastrovaný, ale prostě je to dominantní a velmi temperamentní kocour. Včera večer už opět pěkně šmejdil, byl hodně zvědavý, cože je v tašce na věšáku (schováváme tam papír coby tříděný odpad).

puclik-v-tasce.jpg

puclik-v-tasce2.jpg

 

Phoebe dopadly krve dobře, teď zbývá jen rostoucí věc odoperovat. Kulička je objednaná také na krve, stále hubne a není jí moc dobře. Jenže nemá žádnou viditelnou nemoc.... Uršulka stále hodně zlobí, opravdu jí minimum, přidávám i calopetku, ale pomalu se smiřujeme s tím, že nám Uršulka odchází. A zrovna jí bychom přáli ještě mnoho let života, prodělala toho hodně, coby vyhozená kočička se o sebe musela umět hodně venku postarat, u nás zvládla porod  i rakovinu a teď ji ubíjí ledviny:(.

Jamborek je pěkný filuta, párkrát za noc mne vzbudí a chce si hrát, tak mne okusuje, leze po hlavě a vůbec:), až chce jen hladit a zase usíná. Jeho velký kamarád Mandarínek se té kašlorýmy ne a ne zbavit:(. Pořád byl zdravý a najednou tohle. 

23/3

Milí, víkend uběhl bleskurychle (a to příští víkend bude ještě o hodinu kratší...). Jak je přes den teplo, kočičky nahřívají kožíšky a hned je veseleji. Malý Mandarínek dostal velmi ošklivý rýmokašel. Trocha rýmy, ale dávivý kašel, že několikrát denně blinkal. Dostává ATB, a snad se konečně začíná lepšit. Rýmu dostal i Puclík, jen polehával a bylo mu velmi špatně. Pan doktor změnil antibiotika (původní bral na vřed na tlapce) a dnes ráno už vypadal líp. Jamborek je objednaný na kontrolu k Dr. Beránkovi, pojede v pátek na 9. hod. ráno. Phoebe byla v pátek na krvi, výsledky budu vědět až teď po práci, musí se domluvit termín operace, kdy jí bude odstraněn buď jen tvořící se útvar nebo celá mléčná lišta. Zlobí Kulička, hubne a není ve své kůži, musím se domluvit, co a jak dál. Uršulka je na tom stále bídně, ledviny jsou prevít:(. O víkendu došlo na plošné odčervování, pak došly tabletky a musím nafasovat zbytek. Co mě vytáčí, jsou klíšťata a blechy, jsou čím dál odolnější a odolnější:(.

16/3

Milí, 
doháním větší odmlku - za poslední dny události, na které si moje sklerotická hlava vzpomene:
Jamborkovi se očičko lepší, zmenšuje se (už je menší než oko zdravé), od pátku vidím i část duhovky a rohovky. Jamborek našel velikého kamaráda v Mandarínkovi, dokážou spolu dlouho blbnout, lítat a honit myšky. Přestože se Mandarínek vydal do velkého světa, kde i žil a do ložnice už nechtěl, po objevení natěšeného Jamborka ale opět většinu času tráví v ložnici. Twentík taky zajde, ale jen na chvilku, Jamborek mu až tak do noty nepadl. Twentík totiž potřebuje stíhat tisíc věcí najednou, nechybí u žádné mé činnosti, všechno zkoumá, kontroluje a event. ochutnává. S Raulem se naučil mýt se mnou nádobí, dřez či umyvadla miluje.
Madlenka a Andělka mají po kastracích bříška pěkná, sice tam ještě zbývají stehy, ty ale časem samy vypadnou. Nicméně bříška jsou zahojená a holky v pohodě. Jen se naučily zpět bydlet v ložnici:)
Ve čtvrtek byla na kastraci jen Květuška (zatím bříško v pohodě). Selfinka omarodila, na kastraci nemohla.
Beinka byla také na čtvrtek objednaná, že se její bulka na krčku zrentgenuje a udělá se biopsie, abychom věděli, cože tam Beince roste. Dlouho jsem to odkládala, s Beou není jednoduché pořízení, a i když se s námi pomazlí (hlavně ale s manželem), určitá plachost v ní nadále přetrvává. A navíc je velice chytrá... Už jen její odvoz kvůli odběrům krve se povedl až napotřetí. Měla jsem dost nahnáno, jestli se mi ji podaří chytit, protože manžel byl pryč, nakonec bylo všechno jednodušší - Bea si vlezla do svého molitanového domečku na skříni, tak jsem ji i s domečkem vrazila do přepravky a s Květuškou jsme vyrazili k vetovi. Bea byla ke všem úkonům přispána, jsou hotové rentgeny, z bulky pan doktor odsál trochu tekutiny s tím, že by to mohl být i jen zapouzdřený absces, ale že některé buňky na sklíčku vypadají, že mají 3 jádra, ale že nejsou cytologové, takže se vzorek pošle k odborníkům. Beinka vyfasovala 2x denně antibiotika. Vysoce nemožná věc. V pátek i v sobotu se nám podařilo jí ATB dát, včera až navečer a dnes ráno jsem to po marném čekání, kdy vyleze zpod postele, vzdala. Třeba to muž zvládne sám. Nevím. Blbá zpráva přišla dnes ráno, kdy pan doktor volal, že uklízečka omylem umyla sklíčka - a tudíž cytologie nebude... Těžko k tomu cokoliv dodávat. Skoro každou jinou kočičku by šlo znovu vzít na veterinu, ale Beinku hned tak ne.
Po poledni, kdy se pomalu probírala Květuška i Bea, jsem v kuchyni na podlaze objevila plno kapiček krve. Chvíli trvalo, než jsem vypátrala, kdo krvácí, nakonec jsem objevila - Jasoň. Myslela jsem, že Jasíkovi něco prasklo v pusince (má nedlouho po vytrhání zoubků), ale když jsem ho chtěla prohlédnout, utekl ven. Za chvíli se vrátil a to už jsem viděla krvavou šmouhu na krčku. Jak jsem na to sáhla, vyteklo plno krve. Takže mírná panika, nabrat Jasíka do přepravky a opět hurá na veterinu. Tam po oholení krčku vyšlo najevo, že mu prasknul absces po kousanci. Kdo a kdy ho kousnul netuším. Takže antibiotika celkově a ještě ATB mast do rány. 
Když odpoledne přijel muž, nabrali jsme onemocnělou Selfinku, pak Puclíka, který dlouho pajdá na pravou přední packu a Irisku, které se objevil zánět v pusince - a zase cesta na veterinu. Selfie rýma, zánět v ouškách a ještě poslechově nález - takže ATB, kapky do uší... Iriska velký zánět v pusince, také ATB, Puclík vřed u polštářku nožky s malinkou prasklinkou, která trošku mokvá. Šťouradlo už ale nedal, i když jinak byl moc hodný. Takže také ATB. Už jsem si musela udělat seznam, protože tabletky bere ještě Tášenka, Květuška - a pak denní klasika - léky na srdíčko Andulka a čtyři ledvináři své obvyklé megadávky...

10/3

Milí, Jamborek je statečný kocourek, už si dokonce začal hrát i na podlaze a zkouší si hrát s ostatními koťaty - zejména Mandarínkem, ale i holčičkami Madlenkou a Andělkou, které obě byly v pátek na kastraci. Žíže se konečně bříško zcela zahojilo a může pobíhat ven, i když dnes v noci spala na svém poslední dobou oblíbeném místě - mezi mnou a mužem v posteli.

Puclíka už delší dobu zlobí přední nožička, jsou dny kdy pokulhává víc, někdy to není znatelné. Nic jsem na nožce neobjevila, asi nás bude čekat návštěva veteriny - i když Puclík majitele má - jen se k nám sám a dobrovolně nastěhoval. Včera mne dost naštval, protože venku nepěkně napadl Gumídka. Puclík je dost dominantní kocour a i když se doma chová poměrně slušně, venku si dost často vyhlédne někoho, koho pak napadne. Kastrovaný je asi už dlouho, ale temperament a dominance s jeho velikostí z něj dělají dost nebezpečného kocourka.

Ve čtvrtek čeká kastrace Květušku a Selfinku, Beinku čeká biopsie divné bulky na krku a rentgen.

andelka.jpg

Andělka v neděli

dsc_1065.jpg

Jamborek dnes ráno

Jamborek v neděli vážil už 1,3 kg:). Uvidíme, co řekne pan doktor na očičko... 

A babuška Andulka a malinký Jamborek mají své adoptivní maminky! 

 

3/3

Milí, včerejší příjezd domů byl fajn, dětičky čekaly, cože dobrého jsem dovezla:) Puclík byl taky doma, Jamborek udělal dnes ráno obrovský pokrok - muž mu dal na okno malý záchůdek a Jamborek ho dnes ráno zcela dobrovolně použil:)

detivkuchyni.jpg

detivkuchyni1.jpg

2/3

Milí, přikládám ranní fotku očička Jamborka, kterou jsem i posílala panu doktoru Beránkovi. Odpoledne mu zkusím zavolat, jak se mu očičko pozdává a domluvit se na dalším postupu - zda zůstávají stejné pokyny nebo se něco mění. 
Víkend byl malilinko ve znamení návštěv, po delší době se u nás v pátek objevila Kamilka a m.j. dovezla 800,- Kč coby výtěžek za prodané naušničky v krásných krabičkách, které jsme dostali před Vánoci od Kačenky. No a včera dojela Kačenka s Honzíkem, dovezli dětičkám dobrůtky a hlazení:) a pak dojela Evička Mencová s dcerkou Šárkou, hlazením a taškou konzerv a dobrůtek Emotikona smile Bylo to moc fajn, všem moc a moc děkujeme. 
Dnes už jsem musela do práce, ale moc se těším domů - na dětičky a na postel....

jamborek-20140302.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Helena Zajíčková - Jamborek

2. 3. 2015 18:28

Klučíček zlatej, dneska se mi to zdá malinko lepší. Držím mu palce.