Jdi na obsah Jdi na menu

Březen 2014

21. 3. 2014

28/3

Tak a máme jasno - Vasilka se zítra vrací do svého nového domova. Páníček se jí vrátil z lázní a zítra si pro ni přijede:) Konečně jsou zase celkem slušné dny, svítí sluníčko, kočičky si jej užívají jak jen mohou. Liuška už také dostává "opušťáky" z ložnice, aby si pobíhala alespoň odpoledne venku. Dál kapeme a dáváme gel, očičko je ale stále šedé, bude to chtít ještě spoustu času. Uršulce se k zánětu v pusince přidala i rýma, není jí moc dobře, pan doktor ji chce opět vidět - tak asi zítra ráno vyrazíme. To bude zase povyku, slintání a nepřívětivého chování:). Na náš nový transparentní účet přišly první korunky - MOC a MOC DĚKUJEME!!!!

476099304.jpg

Joeynka

670144108.jpg

Pepřík a jeho nádherné oči po mamince Lottynce

825397053.jpg

babuška Andulka se ráda vyhřívá na parapetu

514150428.jpg

Ratmírek 

 

25/3

Včera jsme s Liuškou zvládly cestu k panu dr. Beránkovi na kontrolu. Byla to docela zábava, jely jsme autem mého táty ( Felicie) - moje auto se opravuje a manžel se svým autem odjel služebně pryč.... Úplně jsem zapomněla, cože to je řídit auto bez posilovače řízení:) Liušce pan doktor vyndal stehy, zkontroloval očičko a byl spokojen - prý se všechno dobře zahojilo, musíme ale dále 3x denně kapat kapičky a chvilinku po nich opět 3x denně gel do očička. Oko je takové celé jakoby došeda, prý se ale vyjasní. Opět musím konstatovat, že pan doktor Beránek je na oči zvířátek jasná jednička:).

Jarní dny nám pokazila zimní nálada, u nás v neděli večer napadl sníh, všude bylo bílo, ráno jej ale poničil déšť. Dětičky byly nevrlé, že nemohou poletovat venku jako za "jara", tak alespoň nosily opět tuny bláta na tlapičkách. Ale donesly nejen bláto, i jednu pěknou žábu jsem v neděli odnášela k potůčku. Myši všeho druhu už se nepočítají. V sobotu donesly i jakéhosi drozda - což nevidím vůbec ráda, jenže jsou to šelmy.... Naštěstí se ptáčci opravdu jen tak chytit nenechají. 

pict1704.jpg

Berenička

 

pict1706.jpg

Medardek

 

pict1713.jpg

Iriska

 

pict1717.jpg

Coco Flanel

 

pict1719.jpg

Vasilka

 

pict1723.jpg

Gumídek

 

pict1742.jpg

Pepřík

 

pict1786.jpg

Lottynka

 

pict1801.jpg

Chmelinka

 

pict1811.jpg

Krychlička

 

 21/3

 

Milí, březen pomalu uplynul a nestihla jsem dát na stránky NIC:( Omlouvám se!!!!

Liuška je po operaci očička, dnes to jsou tři týdny, co jí oko pan doktor Beránek v Pardubicích operoval. Od té doby neustále kapeme, očičko má překryté "obvazem" - přišitým třetím víčkem. Třikrát denně se kapou jedny kapičky a obden navíc kapka atropinu. V pondělí máme jet na kontrolu.....

Bradičku potrápily navíc nějaké podivné záněty na obličeji,  vytvořily se jí stroupky, které se rychle zvětšovaly. Dostala depotní antibiotika a párkrát byla na dalších injekcích. Teď konečně začíná vypadat, že bude vše v pořádku.

Pokud je venku teplo, kočičky se vyhřívají na sluníčku, zejména pro Méďu je pobyt venku hodně důležitý. Skoro úplně přestal chodit, prodělané záněty močových cest ho hodně potrápily. Když může ven, je mu lépe nejen po duši, ale taky se mnohem víc snaží hýbat. 

dsc_0030.jpg

Vždycky dostane ven karimatku, aby neprochladl:)

Uršulka marodí, dostala ošklivý zánět v tlamičce, bere antibiotika, dvakrát byla na další injekci. Cesty autem nesnáší, nadává a slintá:) Však tohle slintání v přepravce po ní synek Alastor zdědil dokonale.

Jasíka (Jasoně) potrápily anální žlázky, takže musel k panu doktorovi - jak ten cestou v autě protestoval! S Uršulkou správná dvojka.

Bora Bora po dlouhé době taky chytla rýmokašlavé viry, s horečkou - takže bere tabletky také, Mikeška tyhle viry taky dost trápily, ale vypadá, že už všechno zdolal.

Šmedlíka porazila jeho víceméně chronická rýma, začal polehávat a teplotovat - takže to samé - tabletky...

Šest dnů jsme neviděli Penny, včera jsem už dost šílela, až se Penny ukázala u venkovní boudičky, kam se šla najíst - ale ona, mazlilka, kočička, co velice často spává s námi v ložnici, se mne naprosto bála, až utekla. Je to jedna te tří černobílých kočiček, které ostatní kočky často vyhání - a není nám jasné proč. Ale Kavánkvová s Liborkou (máma s dcerkou) a Penny jsou opravdu často proháněny. 

Začala se pomalu budovat voliera - zejména pro Beinku. Zatím stojí - zejména díky Jiříkovi - kostra. Musí se ještě udělat střecha a zasíťovat. 

dsc_0029.jpg

 

Už přes týden je doma opět Vasilka, ale jenom na prázdninách, než se jí páníček vrátí z lázní:) 

pict1661.jpg

 

 Včera byl založen nový účet pro naše kočičky - transparentní účet u Fio banky, a.s., aby všichni, kdo  nám přispívají, mohli vidět, kam korunky odcházejí. Dosavadní účet funguje dál, protože vím, že např. změnit trvalý příkaz není vždy až tak jednoduché - ne každý používá internetové bankovnictví.... Takže je třeba dát Vám všem možnost, kam posílat penízky...a že za každou korunku moc a moc děkujeme!!!!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář