Jdi na obsah Jdi na menu

BŘEZEN 2012

2. 3. 2012

 Omlouvám se - stále vůbec nestíhám aktivovat stránky. Letošní rok nám zatím vzal malého Zdeničku (po kastraci FIP) a naši milovanou Šušunku. Do nového domova odešli Conti, Alíška a Ťapinka. 

Blekís a dvě Blekísky, Táša, Kvaska, Provance, obě Baronky - tedy siamky Brigitte a Beatrice, Pitkin, Gus, a teď si nemohu vybavit, kdo další, ti všichni mají kastrace za sebou. Brzy dojde řada na ostatní loňská koťata .

Zítra je brigáda na dostavbu plotu, kamarád Jiřík je již na místě, další kamarádi - Jarda s Kamilkou a Pepa dorazí zítra. 

Dnes podstoupil oční operaci malý hluchý Bruno, po infekci herpesvirem, rohovkovém vředu došlo ke srůstům v očičku a vše dnes operoval Dr. Beránek. Bruneček dostal na 2 - 3 týdny límec, což je pro něj moc obtížné.

Docházivší kocourek Ferda - příjde vždy, když onemocní - má velký problém s varlátkem, včera dostal injekci antibiotik a příští týden podstoupí operaci

116220067.jpg

Takto marodím.....

Děkuji svým přátelům za inovaci stránek:) Jste moc a moc hodní....

 

Přikládám fotečku Bruna, kterak se srovnával s límcem po operaci očička :

163508749.jpg

Sice tady vypadá jako sladké neviňátko, ale fakt je ten, že nás nenechá pořádně vyspat, chce se mazlit a hladit hlavičku a protože je hluchý, tak vše vyžaduje velmi hlasitě.

 

 

dscn6743.jpg

Zázvorka do pozdního podzimu bydlela mimo dům, naštěstí se v zimě nastěhovala alespoň na noc domů. Večer přiběhne, pomazlí se, nají a jde spinkat.

 

 

940733894.jpg

Rádio je velmi oblíbené místo ke spaní - tady si hoví Kavánková.

 

 

818877196.jpg

A tady Joeynka - ta tam spává opravdu velmi často.

 

 

781404356.jpg

Minigolfík se na zimních procházkách dožadoval chování v náručí, prý ho zábly tlapičky.

 

 

796327944.jpg

Bětka a Bětka, aneb maminka (dole)  a dcera ...

 

 

628330382.jpg

Tohle je Ferda - vesnický kocourek, co k nám příjde zejména tehdy, když je nemocný. Už se vyléčily dvě rýmy, z toho jedna hodně ošklivá, kdy jsme týden dojížděli na injekce, také roztržená tlamička se léčila. Je to kocourek asi starší, ze zoubků má pouze dvě stoličky, jinak pusto a prázdno. Koncem února přišel opět, a brzy jsem si všimla, že má jedno varlátko hodně zvětšené. Prvního března jsme byli u pana doktora, prý jde o zánět nebo nádor, každopádně dostal depotní antibiotika a brzy měl jít na kastraci. Ale - Ferda opět nebyl....až dnes ráno dorazil a tak jsem ho vzala na veterinu. Byl vykastrován, podle všeho šlo o nádor....takže opět obdržel depotní antibiotika, injekci proti bolesti a navečer jsme dojeli domů Ferdík se najedl a už je opět v čudu...

 

 

883306680.jpg

Tavi a Rikki, dva bráškové, oba marodí. Tavi má nějakou nepěknou virozu, už druhá antibiotika a stále mu není dobře. Rikki, tak to je horší - utrpěl úraz a přestože už chodí, ocásek je "mrtvý", nedokáže se vyčůrat, kakání odchází postupně samovolně. Mám velké problémy naučit se Rikkiho dávat vyčůrat, jezdili jsme k veterináři, dnes poprvé to zvládáme celý den sami, ale je to opravdu moc obtížné. Nevím, co bude dál. Podle všeho došlo-li k porušení nervů, už se vylučovací funkce neobnoví. Ale - bojujeme!

 

 

Doufám, že se teď dostanu k PC častěji, byť času není mnoho, a budu moci Vás informovat o všem, co se děje...

Na závěr jedna fotečka z nového bydliště naší Alíšky :

857976249.jpg

14/3 Eva

Proběhla další akce na plotě, kamarád Jiřík přijel na víkend.... Pepa s Jardou tentokrát nemohli. Ale zase je kus práce udělané. V sobotu přijela milá návštěva a krom toho, že dovezla kočičkám dobrůtky, odvezla si našeho milého malého Šmedlíka. Šmedlíčku, ať se máš krásně, jsi zdravý, šťastný a vůbec....

836839946.jpg

Foto už z nového domova.

 

19/3 Eva

 

777915413.jpg

Vysvitlo sluníčko a kočičky se vyhřívají na dvorku.....

806323037.jpg

Kvetou sněženky, kolem našeho domu chodí lidé obdivovat místní přírodní úkaz - sněženkové údolí a někteří z nich si rádi fotí i naše kočičky.

258885985.jpg

Chmelík v pelíšku.

Šmedlík si zvyká v novém domově a dnes by si měla jeho nová panička přijet pro kamaráda, aby nebyl sám....

21/3 Eva

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hanka S. - Kde jsi?

7. 3. 2012 20:07

Evi, já jsem Tě na té posteli nemohla najít, byla jsem přesvědčená, že tam vůbec nejsi! Pak jsem uviděla ruce... No, u nás je to s postelí stejné... Tak rychlé uzdravení. Pa.

Míla O. - Moc zdravím:)

5. 3. 2012 15:18

a jsem ráda,že píšeš,koukám,že kočičky jsou ohromně solidární,spí a zahřívají:)
Evi,přiznám se,že naší Zuzi jsem límec sundala,málem se mi přizabila o nábytek,byla nepříčetná.Naštěstí si očičko první dny nemyla a pak už byla v pohodě.Možná by kocourek taky mohl být bez něj...
Miki je krásnej,velikej a pažravej:))