Jdi na obsah Jdi na menu

KVĚTEN 2010

1. 5. 2010

31/5

Kočička po autonehodě stále nejí sama, musím ji krmit. Když ale do pusinky dostane jídlo, pokouše, spolyká dobře. Pomalinku se zlepšuje, trochu se pohybuje, vnímá skoro úplně dobře. Nožička je ale pořád úplně "mrtvá", až kočička zesílí, čeká ji amputace.

Lillifee s Moťou si zvykají moc pěkně, s jejich paničkou Miluškou se "zlatýma tlapkama" jsem v kontaktu. Mám velikou radost!!! 

Všechna malinkatá koťátka prospívají dobře, jen ta těhule z kravína z Poličky dosu nedorazila...

Kocourek Macek, kterého m.j. vzala Pavla z Kočičí naděje, pocházející z Chrastavce je cizincem - odstěhoval se do Francie a poslal fotečku  i s textem :http://www.kocky-online.cz/rate/?action=show&id=36209

30/5

Miminka rostou 

 

Obrazek

a taky se dnes narodila další miminka :

Obrazek

mramorek

 

Obrazek

stříbrný mourek

 

Obrazek

želvovinová mramorka

 

 

 

Obrazek

 

bílomramorek

a kousek videa Henryho :

http://www.youtube.com/watch?v=_uJCzrpRt_o

29/5

 

Velká dnešní novinka - Raptorky, aneb Lillifee a Moťa odjely s paní Miluškou do nového domova k 2,5 leté kočičce Zuzance. Hodně štěstí, rychlé zvykání a dlouhý zdravý život, Pandravičky moje:)

Miminka :

Obrazek

A kočička po autonehodě :

Obrazek

Nevím, jestli je v tam velikém stresu, ale hrozně syčí, nechce pořád jíst a pít, musím ji krmit, proto jsem ji vzala z veteriny... Týden musíme čekat, jestli náhodou není pacinka ochrnutá od krvácení do mozku, pokud jsou ale přerušené nervy, bude se muset pacinka amputovat.

 

 

Malý Henry, tedy štěně, to je malinký žroutík všeho. Krásně roste, sílí, je moc roztomilý : 

Obrazek

 

 

 

Krasavec a veliký mazlík Soptík má smůlu, když už se na něj někdo přihlásí, tak je "divný":(, a přitom je to kocourek jako lusk!!!

Obrazek

I se umí usmívat :

Obrazek

 

 

 

Jeho nádherně oranžovomedová barva kulatých velkých oči je hypnotizující, jeho žádosti o mazlení není možné opomíjet, je to fakticky superkocourek!

Také tato koťátka hledají domov - či alespoň depozitum, domov jim přestal být bezpečný :

Obrazek

 

 

Obrazek

 

27/5

Tak nám jedna maminka v noci porodila a přibyla nám  čtyři koťátka, jeden mourek vedle druhého a také přibyla jedna kočička po autonehodě, ta je ale na veterině. Má otok mozku a jaksi plandavou pořední pacinku. Momentálně jde o to, zda nedojde k nějakému vnitřnímu krvácení, zda se otok vstřebá a jestli nebyl mozek porušen. Je to hezká bílomourinka. Malý Henry tady zlobí, kouše do kočiček jako do hraček, prostě malinké neposedné štěně. To je všechno pěkné, jenže kočičky jsou tím trochu rozhozené. A pro Valerii - děkuji za pochvalu, koťátka jsou u paní Hybské - www.kocicinadeje.estranky.cz a daří se jim skvěle:) Očekáváme narození koťátek ještě od jedné kočičky a také by měla dorazit jedna kravínská těhulka....až ji ošetřovatelka chytí, je totiž plachá. Ne ošetřovatelka, kočička:)

26/5

Přišly dva desetikilogramové pytle kotěcích granulí od Na pomoc kočkám - www.napomockockam.cz Mnohokrát děkujeme!!!!

24/5

Dnes nám přišel úžasný balíček od paní Unzeitigové, moc a moc děkujeme!!!

Obrazek

 

 

 

vrchní dozorce balíku Bonifácek

Obrazek

 

 

mobilní a zoubky ozbrojený dozorce malý Henry

Obrazek

 

 

poklad:)

Obrazek

 

 

Golfička hned kontroluje

Obrazek

 

 

Žoflinka

retrovideo s Andulkou a jejími pětidenními miminky - 19/4 2009 :

http://www.youtube.com/watch?v=YsGgzt4J9-M

Malé štěně :

http://www.youtube.com/watch?v=9tJfF-5eR3o

22/5

Štěňátko se rychle zotavuje, následky otravy toxiny ze škrkavek jsou mírnější a mírnější. Je to malinký okusovatel manželových nohou:). Jsem ráda, že se mu daří dobře. Stále ještě bere antibiotika a musí se přeodčervit, snad následné odčervení nebude mít těžký průběh. Jinak se dost zkamarádili s Golfičkou, jsou tak obdobně velcí. Někdy se přibatolí pejsek a ňafne Golfičku do zadečku, jindy na něj ona hupsne:) Prostě mimina....

Dnes jsme měli vzácnou návštěvu, přijela paní Hanka Gajdošová od Kroměříže, sama se stará o kočičky, pejsky, také má morčátka, potkany i králíka, co jim někdo hodil přes plot. Byť je pohybově handicapovaná, všechno úžasně zvládá a člověk jen zírá, co všechno dokáže. Přeji jí hodně štěstí!!!

Kamila W. odvezla starého poloslepého Bobíka do Brna, kde si ho převzala nová majitelka a s ní odjel do Ostravy . Než ale vyrazili na cestu, musel se pejsek odblešit, také trpí vyrážkou po bleších kousancích.

Bezocasá podvyživená kočička Žoflinka se musela nastěhovat do pokojíku, jak začalo svítit sluníčko, už v autě bydlet nemohla.  Ani jsem ji nestihla za pěkného počasí vzít ven, odpoledne se rozpršelo a to by byla celá mokrá, tak snad zítra. Líbí se jí tam, rozvážně chodí a zkoumá, ale bojí se jít dál, jak pár metrů ode mne. Pěkně jí a pomalinku začíná zaplňovat bříško. S Pusíkem naštěsí zatím vychází dobře.

 

19/5

Odmlčela jsem se - nebyl čas psát.... V sobotu ráno sl. Bc. Kamila W. udělala soupis pejsků, k sobě domů vzala Štístka. Protože mimo dospělců tam měla být někde 2 štěňata, našli jen jedno.  Já jsem pak odpoledne jela do Žďáru pro 4 koťátka, která měla být zabita, po cestě si mě stopla moje první vlastnoručně nalezená kočička a po návratu domů jsem se jela informovat, jestli našli druhé štěně. Našli, i třetí, to však bylo ve velmi špatném stavu, vlastně na odchodu, zabíjely škrkavky. V neděli pak odcestovala fenečka Bety do Prahy, Štístko (Eda) a Eliška k Pavle do Sezemic (kočičí naděje), kam putovala i 4 koťátka, k nám zase připutovala kočičí holčička, vyhozená a hladová. Tolik v kostce, psík přežil, i když to bylo opravdu na hraně, ale dnes lze konstatovat, že jsme za vodou, byť naprosto ještě není úplně fit. Kočička, která si mě stopla je extrémně vyhublá, jenom kostičky, zatím bydlí v autě, nemám pro ni azyl. Zkusila jsem ji v pondělí na úterý mít doma, přítomnost koček, byť za dveřmi, jí vůbec nedělala dobře, takže bydlí v autě. Je spíš jak pejsek, ale mazlivej a klínovej:), nebála jsem se a pustila ji dnes z auta, pomalým krokem si prošla pár metrů okolí a zase se vrátila. Kotě, taková malá ježura, tak ta má hrozně divná žebra na jedné straně hrudníčku, není to zatím nijak život ohrožující, takže jak budu mít kdy, vezmu ji na veterinu, doposud jsem tam byla pečená vařená s pejskem a kočičkou. Pejsek dostával kapačky, léky proti křečím, protože otrava toxiny ze škrkavek mu působila epileptické záchvaty, prostě fujtajbl na entou. Malu marodí, ona pořád pomarodívá, chudák malinká mazlivá.

Nějak je pomalý počítač nebo zahlcené estránky, nejdou mi vkládat fotky:(

Obrazek

 

 

  kotě - oranžovofialová ježura:)

 

Obrazek

Žoflík, alias Henry von Lájošek

 

 

 

   

Obrazek

Žoflinka

 

 

Obrazek

Eliška (vlevo) a Eda

 

Obrazek

koťátka ze Žďáru - dvě želvičky, mourek a bílomourek

 

Obrazek

 Bety

Tak nakonec se mi fotky podařily vložit. Žoflík Henry, prostě to mrňavý štěňátko už zase udělalo pokrok, opět víc chodí, má zájem a brzy bude skotačit jako zdravé. Je prťousík, ani kilo nemá. Eliška je nádherná, krom bílé náprsenky se pyšní bílými ponožtičkami i podkolenkami a bílou špičkou ocásku. Je to šmejdilka a všudybylka. Eda je zase úžasný mazel.

 

 

 

 

 

13/5

Šimonek vypadá v pořádku, nic dalšího se neobjevilo, snad to bude dobré. Čípky ani zkoušet nebudeme, bylo by to zbytečné, když se to samo upravilo, zbytečně bych ho stresovala. Dělají mi vrásky "Lájoškovic pejskové". Kdo to je? Je jeden domeček a možná jsem jeho fotku sem někam někdy dávala, kde bydlí velká rodina lidiček, co snad mají zvířátka rádi, ale... Kočičí společenstvo se vyřešilo již dávno, psů je tam dost a také více. Chtěla jsem přiložit pár fotek, ale PC nechce nijak spolupracovat. Prostě zítra bych se měla sejít s jednou paní a domluvit s lidmi co s pejsky, protože na MÚ povídali, že už je nechtějí. Vezla jsem tam včera nějaké granule, ze 7 štěňat přežila jen tři a ty si vzali po jednom sousedi z vedlejších holobytů tedy holodomků nebo jak se jim říká. Žádná sláva to taky nebude,  vídávám tam přede dveřmi psy a nic moc... Zítra taky dorazí 45 kg objednaných psích granulí. No nic, já jdu, od odpoledne mě bolí hlava, prášek neprášek, prostě bolí. Podám info, jak jsem dopadla.

V noci se honili Boris s Danečkem, teda lítající slůně Borisek, to je něco!!! :) To se nedá popsat, je nutno zažít:) A že ten kluk navíc pořád roste! Fakt bude mít snad geny maiňáků, je dlouhý jak týden, takový chlupatý velký slůňátkový houseňák:)

 

11/5

Dnes ráno mě vylekal Šimonek, evidentně krvácel z konečníku, a ne zrovna málo. Umyla jsem ho, dala na chvíli, co vydržel, studený obklad, krvácení se zastavilo. Odpoledne ho pan doktor prohlédl, dělá se mu výduť, patrně hemoroidy. Čípky jsem zavrhla, není s ním zrovna dobrá spolupráce, teplotu se mu nepodařilo změřit nikdy, ale manžel tvrdí, že to alespoň zkusíme, tak je zítra vyzvednu. Má dostávat smetánku, rybičky, aby neměl zácpu. Ale smetánku, pribiňáčky, to má denně, moc to miluje. Sardinky občas. Asi ho zadeček přece jen bolí, hodně cosi povídá, asi podává stížnosti, dědoušek jeden:)

Mám na osrdí několik poznatků - poslední dobou mi hodně pomáhají mně blízcí lidé  a strašně moc jim děkuji!!!!, Dáda s Pavlou,  tři Lucinky, všechny jsou naprosto úschvatný, Jiřík jakbysmet, Janinka a vůbec, já nemůžu takhle rychle jmenovat, muž už pomalu odkočkovává a já jsem v časovém presu, ale alespoň překopíruji z mailu od Zuzanky :

 

Ve prospěch našeho OS byla 15.5.2010 na stránkách www.fler.cz zahájena charitativní akce Pro kočku II.
Tvůrci z těchto stránek věnovali na akci svoje zboží, jejichž výtěžek (v případě prodeje) získá OS Kočky sobě.

Konkrétní výrobky jsou k nahlédnutí zde:
 
http://www.fler.cz/flerbox?fid=31506

Akce potrvá minimálně do konce srpna 2010. Zboží bude do nabídky přidáváno postupně v průběhu celé akce. Pokud máte zájem, může nám pomoci nákupem zmíněného zboží s logem Zvíře v nouzi.

10/5

Golfička a možná že Šmoulinka zkoumá co zkoumat jde i nejde, bude to pěkné torpédo. Že ji chytá Boris? Detail, ona skáče na kočky, lapá po ocasech a nějaké zasyčení ji nevyvede z míry. Pro muže je ten malej. On to má většinou záhadně obráceně, klukům říká "ta" - jako kočka obecně. Ale proč holčičce "ten", to zatím nevím. Hraje si s ní, mává mávátkama, až ho brní ruce:)

Jinak celkem normální pohoda....pokud lze nazvat pohodou, když uléháte a zjistíte, že asi popáté v řadě vám někdo počůral gauč. Grrrrrrrrrrr!

Přišla mi fotka Tulipána - Tuliho, umísťovaného loni v létě :

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

9/5

Malá Golfička (zatím má tohle jméno) se rozkoukala, hraje si, papá, lítá, užívá si.

Obrazek

Foto včera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

a dnešní zkoumání

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golfička

Jinak den uběhl dobře, doposud bez nějakých průšvihů, ale co není, ještě může být. Příšerky mne rády překvapují:)

8/5

Slečna Naďa přivezla z České Třebové kotě - je to drobná kočička, tak 2,5 - 3 měsíce, vypadá jako Golfík. Zatím v pořádku, dostala Stronghold kvůli ušním roztočům a střevním parazitům.

Zatím papá, spinká a hraje si.

7/5

Včerejší den jsem částečně proležela, majzla se mnou jakási střevní chřipka nebo co to bylo. Dětičky mi zdárně pomáhaly v uzdravování. Lídě se kočičku zatím chytit nepodařilo, tak třeba zítra... Jo, a zítra dopoledne mi slečna z České Třebové doveze asi kotě. Teda říkala "asi kotě". Uvidíme, co to bude:) A antičůrací tabletka je stále aktuální, nevím, co to do nich zase vjelo, ještě asi přetrvávající stres z odchodu Ebinky a Prťousíka. Malu začíná mrouskat, Daneček ji otravuje, spát se dá snad jen se sluchátky na traktor. Dandu jsem odháněla, koukal na mě hodně divně, takhle to ale dál nepůjde, jeden či druhý bude muset na kastraci. Ještě bych si rozmnožila malinký proužkatce:) Zítra mám vzít teletníkovou Zuzanku na veterinu, taky se tam ubytovala mourinka, Renatka jí říká Bolt po slavném sprinterovi, protože tryskem zdrhá, neb se bojí. Ale už to není tak hrozný, pomalu přivyká. Nicméně přesně nevíme, zda je kocour nebo kočička, podle popisu, že by snad kočička měla být želvovinová mourinka, by to byla holka. Ať je to co je to, je to hubené, moc hubené... Nemocně že nevypadá, ale hubeňounká je. A že už se docela dost dlouho vykrmuje, je to celé divné, taky to může být starší kočička, asi nezbyde, než počkat, až si víc zvykne nebo odchytit do odchytové klece.

5/5

Byla jsem u Lídy v Poličce, pokoušely jsme se najít soputnici její Nugetky, zatím marně. Jako spolucestující se mnou byla samo že Bamboo, to je velmi  zkušený cestovatel a náramně si to užívá. Snad bude mít Lída zítra víc štěstí a kočiku odchytne.

Andulce vypadá že Stomorgyl zabírá dobře, ale potřebovala bych antičůrací tabletku!!!! Po tři večery mi někdo počůral deku na gauči. Picnout!

Děkuji všem za podporu Romance ještě navíc za podávaná hlášení:) Na www.fler.cz mají nějaké hlasování, já ale nejsem zaregistrovaná...  Zdeněčku, to je od Vás moc milé, fakt pozitivno pořebujeme jako sůl:) Doufám, že Vaše kočičky jsou v pohodě...

Jdu za příšerkama, dneska si mě ještě moc neužily, po práci rychlé krmení a přečištění pár záchůdků a pak už jsme s Bambulí jely a teď jsem jen chvilku doma. Vyhnala jsem dceru od PC, protože potřebuji "otravovat pražáky"...prostě v jedné části Prahy je stará paní, kočka, malinká koťata a loňská koťata...a někomu to musím "hodit na hrb", tudíž chudákovi Dádě, která vyfasovala před pár dny kočky ve stájích...To jsou takové zvláštní propletence, kde se kdo co dozví a koho tak asi může otravovat...:) Je to hrůza, ale zaplať všem hodným mocnostem Země i kosmu nebo kde všude, že pořád takoví hodní a obětaví lidi jsou. Radši bych napsala blázni, protože "normální" člověk je mírně řečeno nepoužitelný.... Všem krásný večer a dny, prostě pohodu:)

4/5

Události včerejšího dne ani dneška se naštěstí nijak nevymykaly normálu. Včera byly příšerky trošku naštvané, že je zase pondělí, mají mnohem raději víkend - kdy jsem doma. Dnešek uběhl mírně spavě, venku leje a tak pospávají a teď - teď vyčkávají, že bude maso... Šušunce se zpět vrátila rýma nebo co to je, trochu má nateklé uzliny. Daneček obdoba. Andulku víc trápí zánět dásní, dostává antibiotika, snad se na nějakou dobu zlepší. Evženek také pokýchává, však jeho rodné jméno je Frfla:)

Myslela jsem, že trochu zapracuji na stránkách, ale neměla jsem k tomu vůbec chuť. Leze na mě nějaký kašel od dcery a není to dnes ono.

Teď si přišel ke mně sednout Šimonek, asi taky vyzvědět, kdy že bude to masiko:) Nojooo, a pomazlinkovat se! Škoda, že nemám o pár rukou navíc....

 

2/5

Vracím se s novou energií a nadějí, že všechno bude jak má být. Čáry máry nade mnou byly rozehnány, a já se jen tak nedám. Blbý zelený bubáky poženu tryskem pryč.

Musím velice poděkovat dvěma dobrým paním, v pátek nám přišly dvě zásilky - kupa steliva a granulek, mističky, pelíčky, mlíčka, krabičky, pasta, pamlsky a myšičky od paní Martiny H. a krásné polštářky, granulky, konzervy a taky dobrůtka pro mě od paní Milušky O. Mnohokrát děkuji!!!!! Protože krom velké pomoci materiální je to pohlazení na duši, že na nás lidé myslí a navíc jsou ochotni nám takto pomáhat. Neumím pořádně poděkovat, nejsem na takové ty "kudrlinky". Prostě moc děkuji, za sebe a za svoje příšerky. Jste zlaté.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bětuška hlídá balík

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přišla i mlíčka pasta pro Prťousíka. Bohužel, už mu k ničemu nebudou. Ale u nás se rozhodně neztratí, o těhulkách a koťátkách slyším ze všech stran.....

 

Obrazek

Paní Miluška má zlaté packy:)

 

Doma se situace postupně dostává do normálu, kočičky jsou už docela v pohodě. No, i když, nějaký velmi hodný tvor počůral všechny dálkové ovladače a ten hlavní, na televizi, nefunguje. Že měl manžel velikou radost ani nemusím psát...

Tady kočičky, co muž převezl v pátek k Pavle :

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali - kočička od sousedů, jinak sestřička Ferdy (u Renaty), Honzíka a Chilliho

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julinka - taky od sousedů, taková hubená špagetková kočička se zvláštní tvářičkou, mírná, hodná

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primulka - kočička z kravína z Květné

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrklíček - kocourek z kravína z Květné, má pochroumané nožičky

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zvonoček - překrásný mramorek ze statku, kde kočičky jen živoří, hrozně hubeňounký, ale Pavla jej brzy vykrmí

Dostala jsem fotku Athénky - Atinky od Dády, s novým kotíkem :

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/5

Dnes oslavují svoje stanovené narozeniny : Tečka Arnička a Boris první, Lori, Bamboo, Brooklyn a Colettka druhé a Johanka nerozeniny třetí.

Bylo hodně smutku, nejen doma, ale i u Lídy v Poličce.

Byl dobrý čarodějný den, 5 kočiček odvezl muž k paní Pavle - Kočičí naděje. Dvě od spodních sousedů - Ali a Julinku a tři dovezla paní J. - dvě z kravína, mourinku Prvosenku a mouráčka Petrklíčka (má ale nožky po úrazu) a kocouříka Zvonečka z jednoho statku, kde kočičky nechávají snad jen živořit. Je hrozitánsky hubeňounký, jak pírko, ale moc pěkný, dlouhosrstý mramor.

Jestli nás tady někdo proklel uvidím, už se na hledání pracuje. Přece není možný, aby byla  jen tak šílenost za šíleností....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jana - Noha

31. 5. 2010 22:24

Co má kočička vlastně s nohou? Je zlomená nebo ochrnutá jen po úraze? Po úrazu Felinky mi neurolog říkal, že nervstvo regeneruje až za dva měsice.

Valerie - kotátka ze ždáru

25. 5. 2010 17:55

dobry den :) mate moc hezke stranky , doufám že se kotíci mají dobře a našli si tam nákou náhradní mámu společninci :)

Romana - Golfičko

10. 5. 2010 10:22

posílám pusinky, ať paničce neděláš starosti, má jich i tak dost.

Zdeněk - pokoj a dobro :-)

5. 5. 2010 18:20

Netušil jsem že máte takovou krizi, honem jdu Bastet zapálit svíčku, ať Vám jde troška pozitivní energie.

Míla O. - Držím palce

3. 5. 2010 11:07

a tlapky kočičí,rozdáváte naději a energii i v hodně těžkých chvílích,přeju těch těžkých co nejméně...

Romana - Ani nevíte,

2. 5. 2010 22:33

jak jsem šťastná, že se cítíte psychicky líp. Kočičky, které ještě žijí, jsou nádherné a potřebují Vás.