Jdi na obsah Jdi na menu

Byť průjmová viroza doma i v domečku končí, Hausík je stále velmi nemocen. Kromě průjmu pořád hubne, zvrací,  výsledky odběrů krve nenahlásily nic dobrého, dostává injekčně antibiotila, léky proti zvracení i podkožně fyziologický roztok. Nezbývá, než se o něj dále starat a držet mu palce.

Janiny kočičky jsou snad celkem v pořádku, nemám čas tam jezdit a ani v době infekce to nebylo možné. Jak byl nemocný Vilík, tak to, bohužel, nezvládnul a spočinul po boku svých sestříček - Světlušky, Sisinky a Jessinky. Z pěti sourozenců už je naživu pouze černý César. Jana je stále nemocná....

Včera měla jít na kastraci kočička Filip a její kotěcí děti ke mně, ale nebyly volné boxy, proto musí Filip ještě počkat. Možná se uvolní místo ve čtvrtek nebo až v pondělí. Jen doufám, že malá koťátka nebudou zlobit a nepolezou k sousedovi, protože ten kočky nesnáší a mohl by jim ublížit. Kočička Čertina se po navrácení z kastrace ujala dětí Filipa, takže kotíci mají dvě maminky, ovšem budou problémy s mlékem Čertiny, budou se jí patrně muset podávat léky, aby nedostala zánět mléčné žlázy.

Přestěhování koťátek z domečku se odsunulo, aby mohli marodi zvládnout nemoci v klidném a známém prostředí. V domečku se průjmy zvládly, ovšem začíná "další kolo okaté", tedy záněty v očích. Mám z toho obavy, vlastně celou zimu, půl roku, jsem se s tímto u kočiček doma prala bez valných úspěchů, stále se záněty opakovaly.

Plachá kočička, žijící v areálu nemocnice, odstěhovala svá koťata do vnitrobloku blízkých domů a jedna hodná paní - paní Vondrová se o ně stará. Když příjdou, dostanou najíst, ev. léky (koťátka prodělávala nějakou rýmu) a také se snaží je ochočit, aby se koťátka umístila a maminka dala vykastrovat. Prvním úspěchem je krásný kocourek, stříbrnobílý s nádhernýma očima.

Tolik zatím první dva dny v září, a to nevím, co nás čeká dál...

 

3.9.

Přidala jsem odkaz na stránky, kde si můžete najít inovační wc pro kočičky:)

 

5.9.

Včera večer se Strážnému andělu Hausíka zlomila křídla. Malý milovaný Hausík odešel a zanechal nás v bolesti. Byl strašně moc hodný, jemný, milý, mazlivý, nádherný... Byl:(

 Jinak jsem odvezla kočičku Filipa na kastraci a malí filípkové jsou u nás doma, zatím bydlí v gauči a za gaučem a podnikají průzkumné výpravy. Nejodvážnější je červený mramorek. Také ve středu "přišel" ke mně do kanceláře malý černobílý kocourek, kterému Goša - domečková sousedka dala jméno Amorek. Amorek je evidentně vyhozené původně mazlené kotě, je podvyživený, má průjem, podle všeho se poslední dny snažil živit čímkoliv, snad i hlínou. První noc a den byl v předsíňce v domečku, včera po odchodu Hausíka jsem ho dovezla v noci domů....

Ozvala se mi moc fajn paní na Dreamečka, vypadá to, že se nebe smilovalo a snad alespoň jeden vaťáček najde krásný domov. Až budou nové informace, napíši o tom více. Medulka, to je taková postarší černěželvovinová kočička, maminka dětí z roku 2006, má zánět moč. cest a krystalky v moči, bere antibiotika a ještě zajedeme na injekci. Tato kočička byla v pozdním jaru roku 2006 nalezena již březí, 2.6.2006 porodila 5 koťátek - porod byl těžký, Medulka se m.j. potýkala se zlomenou stehenní kostí, takže se doma narodila jenom černá Rozárka, ostatní čtyři koťátka přišla na svět císařským řezem. Medulka si v životě zakusila hodně, zůstala doma a je "mužova". Průjmové onemocnění se zvládlo celkem dobře, jen malá něžná a mírná Lori má nadále problémy a ráno zvracela, musím odpoledne k veterináři i s ní.

Dochází nám opět všechno - granulky, stelivo (to víte, 20 průjmujících koťat něco spotřebuje) i konzervy.... Dnes je v mé péči 48 kočiček. Opravdu dají hodně práce, ale té nelituji, jenom mě hrozně mrzí, že se nehlásí takřka žádní dobří zájemci na koťátka ani kočičky.  Po smrti Hausíka jsem dnes hodně smutná, ale ranní kočkování malých koťátek mě alespoň trochu obveselilo - když vidím, že jsou zdravá a v pohodě, jsem spokojená.

Jana je stále nemocná a vypadá to, že ještě dlouho bude:(

Eva

 

6.9.2008

Před chvílí odjeli do dalekého nového domova krémoví vaťáčci - Dream de Annie - Dreameček a Sweetie de Annie - Sweetie. Jedou s dobrými lidmi, paní Dana je výjimečná žena velkého srdce a evidentně velmi statečná, výkonná a nápaditá... Vím, že jim tam bude dobře, jsem nesmírně ráda, že mohou být spolu, protože se mají moc rádi, ale přesto je mi moc smutno.... Přeji jim dlouhý, zdravý a šťastný život, chlapečkům zlatým.

A prťaví filípkové už vylezli "z gaučí a podgaučí", krásně si tu vegetí, papají a hrají si, jsou miloučcí a hodní, jen sem tam někdo nějak nedoběhne správným směrem a musím vytřít pod stolem a pod linkou:)

Eva

 

22.9.2008

 

Dnešního pochmurného a pršlavého dne na mě všechno doléhá. O víkendu  13.-14.9. došlo ke zrušení domečku, k nám do bytu se nastěhovalo 8 koťat a máma Bětuška. Je tu celkem 19 dospělých kočiček a 21 koťat a koťátek. Bohužel, stačí dělat neplechy rychleji, než já po nich uklízet. Bohužel, došlo k výměně virů a bacilů, takže malá koťata mají virozu pro mě zvanou "černota", Coco měla zápal plic, teď se z něj pomalu doléčuje, Bonifácek ze soboty na neděli přímo vřel a kašlal, Amorek doléčuje průjem,  stejně tak mrňata, takže se stále vaří kuřátka bez kůže a ponejvíce s rozvařenou rýží. Někdy zamíchám rýžovou kaši pro miminka s mrkví, která je přímo určená na průjmy, někdy uvařím nudličky. 2 kuřata, to je jedno jídlo. ne na den. Jedno jídlo. A ko´tata, ta se stále domáhají něčeho k snědku, přestože mnají všude k dispozici granulky a vodu.

Doufám, že napíši více a popřidávám nějaké fotečky, dnes jsem valnou část pracovní doby zůstala doma, tělo i mysl nějak odmítly vůbec cokoli dělat, myslet:( Ale za chvilku odcházím, mám nařízené jednání....

Bohužel, stále se mi nedostává nejen času, ale i korunek, protože krmení a veterina, to jsou neskutečné položky. 21 koťat je 21 koťat:((

Eva

 

Září uteklo jako voda, už musím zadělat na novou stránku měsíce října....

Měla bych si  vzít k ruce kalendář, ale to někdy jindy, každopádně našlo domov 7 koťátek, jenže 10 zase přišlo, ale nebojte, všechno tady napíšu, jen teď nemám dostatek času.

Držte pěsti, práce je moc, všechno se zkomplikovalo i nemocí Medardka, jeho očičko je stále moc špatné, několik malých koťátek má virozu, ale snad se všechno zase upraví.

jana je stále nemocná:(((

4.10.2008


 

Náhledy fotografií ze složky září 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář